پیشرفت ۷۵ درصدی طرح تصفیهخانه فاضلاب سربیشه

ایرنا/ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: طرح تصفیهخانه فاضلاب شهر سربیشه به روش لجن فعال( MLE) از سال ۱۴۰۱ آغاز و تاکنون به پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی رسیده است.
مهدی دوستی روز سهشنبه افزود: قرارداد اجرای این تصفیهخانه با ظرفیت اسمی سه هزار و ۷۷۶ مترمکعب در شبانه روز نیمه اول سال ۱۴۰۱ با پیمانکار بسته شده اما در برههای با کمبود اعتبار مواجه شد.
وی بیان کرد: طرح فاضلاب سربیشه شامل احداث ۲.۶ کیلومتر خط انتقال، ۴۹ کیلومتر شبکه جمع آوری و احداث تصفیهخانه فاضلاب با ظرفیت کلی سه هزار و ۷۰۰ متر مکعب در شبانهروز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: از این حجم کار تاکنون ۲.۶ کیلومتر خط انتقال و ۳۵ کیلومتر شبکه جمع آوری احداث شده و مدول اول تصفیه خانه فاضلاب نیز در دست احداث است.
وی تصریح کرد: فاز نخست این پروژه با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر را تحت پوشش خواهد داد اما جمعیت تحت پوشش این پروژه در افق طرح یعنی سال ۱۴۱۵ بیش از ۲۰ هزار نفر برآورد شده است.
دوستی با بیان اینکه تاکنون برای اجرای این طرح بیش از ۷۲۷ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است عنوان کرد: با توجه به هدفگذاری انجام شده فاز نخست طرح فاضلاب سربیشه باید در سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد.
وی یادآور شد: پایان سال گذشته با پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این پروژه اختصاص یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به اجرای پروژه فاضلاب در سه شهر دیگر بیرجند، فردوس و قاین اشاره کرد و افزود: تاکنون شبکه و تصفیه خانه فاضلاب قاین به ۵۰ درصد و مرکز استان به ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
وی افزود: در شهر فردوس هم شبکه فاضلاب در دست اجرا است اما برای ساخت تصفیه خانه فاضلاب این شهر براساس سیاستهای وزارت نیرو به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم.