استاندار: کیفیت و مرغوبیت نان توسط فرمانداریها پیگیری شود

تسنیم/ استاندار قزوین، گفت: موضوع کیفیت و مرغوبیت نان در شهرستانهای استان قزوین باید از سوی فرمانداریها به صورت جدی پیگیری شود.
محمد نوذری، استاندار قزوین اظهار داشت: هر چند امروزه سبک زندگی مردم در استفاده از نان به سمت نانهای سنتی سوق یافته، اما باید تنوع این محصول و رزق عمومی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در شهرستانها نیز موضوع کیفیت و مرغوبیت نان باید از سوی فرمانداریها به صورت جدی پیگیری شود، افزود: موضوع مصرف دخانیات هنگام پخت نان از سوی نانوایان که به هیچ عنوان زینبده این حوزه نیست، باید پیگیری و برطرف شود.
استاندار قزوین با تأکید بر اینکه نانواییهای آزادپز باید مجوز کار را دریافت کنند، گفت: هم اکنون از 53 نانوایی آزادپز قزوین تنها 6 نانوایی بهرهمند از کارتخوان متصل به سامانه نانینو هستند که این مسئله قابل پذیرش نیست.
نوذری اضافه کرد: موضوع آرد و نان که در حوزه اقتصادی قرار دارد، بسیار مهم است و به همین لحاظ ضمن تلاش بر نظارت هوشمند در بخش شبکه حملونقل آن تخلفات صورت گرفته، به ویژه در بخش فروش آزاد آرد سهمیهای از سوی سازمان تعزیرات هیچ کوتاهی نباید صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در یک سال اخیر 1321 فقره بازرسی از 700 نانوایی توسط اتاق اصناف صورت گرفته است که نشاندهنده اهمیت این حوزه است؛ سالانه چهار جلسه کارگروه و هشت جلسه فرعی در مورد نان باید برگزار و در عین حال قیمت آرد و نان کامل با آنالیز به منظور تعیین قیمت رسمی به کارگروه اعلام شود.
استاندار قزوین عنوان کرد: پیشنهاد میشود دو دستگاه آسیاب سنتی برای تهیه آرد و پخت نان سنتی برای حوزه گردشگری تعیین و ضمن هماهنگیهای لازم با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای راه اندازی آن اقدام لازم به انجام برسد.
نوذری با اشاره به اینکه 100 نانوایی در قزوین و 50 نانوایی در سطح استان متقاضی دریافت تسهیلات 100 میلیون تومانی جهت دوگانه سوز کردن تنورهای خود هستند، افزود: مجری این طرح که به نام نانینو نامگذاری نیز شده، یکی از بانکهای عامل است که باید نسبت به اعطای این تسهیلات اقدام کنند.
وی ادامه داد: مهمترین راهکار برای جلوگیری از مشکلات نانواییها هنگام تعطیلی برق تجهیز آنها به ژنراتور و موتور برق است که این موضوع باید با پرداخت تسهیلات بانکی در اسرع وقت باید حل و فصل شود.