نماد آخرین خبر

چهره ماندگار بوشهر آسمانی شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
چهره ماندگار بوشهر آسمانی شد

ایرنا/ دکتر سید جعفر حمیدی استاد تمام ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، چهره ماندگار استان بوشهر، شاعر و نویسنده پس از عمری تلاش و مجاهدت علمی و ادبی شنبه شب در منزل شخصی دارفانی را وداع گفت.

پیام انجمن اهل قلم استان بوشهر به مناسبت درگذشت استاد دکتر سید جعفر حمیدی

استاد دکتر حمیدی فرزند برومند بوشهر و چهره ماندگار شهر بوشهر در طول زندگی پر برکتش منشا خدمات بزرگی در حوزه شعر و ادب بود. ایشان با وجود آنکه سال ها در تهران زندگی می کرد ولی همواره بوشهر را با جان و دل دوست می داشت و به تار و پود آن عشق می ورزید:
سی بوشِر هیچکه دِلش مثل مو غمگین نبیده

دل هیچکی مثِ مُو , یه کاسه ی خین نبیده

بخدا وختی که فکرش می کُنم , تَش می گیرُم

هیچکه دردِش مثِ مو , اینهمه سنگین نبیده

اُوِ دِریاش که میگِن شورِن و خِرّه نِمِکن

سی مو مثل شِکِرن , شیرین تر از این نبیده

تو کیچه پس کیچه هاش , وختی که تیفون می پیچه

هیچ غُناهِشتی ایجور دلکش و شیرین نبیده

استاد دکتر حمیدی به عشق بوشهر زندگی کرد، سرود و نوشت و به عشق بوشهر جان به جان آفرین تسلیم کرد.
استاد حمیدی در طول عمر پربرکتش دانشجویان زیادی را در مقاطع مختلف تربیت کرد و همواره آغوشش به روی جویندگان علم و ادب باز بود.
ایشان علاوه بر آنکه سردبیر مجله دانشکده ادبیات شهید بهشتی بود تا آخرین دوران زندگی اش در کار پژوهش و شعر و نگارش فعال بود و در بسیاری از سمینارها و کنگره‌های علمی و ادبی در سراسر کشور و نیز در کنفرانس‌هایی در آلمان، فرانسه، انگلیس و چین شرکت کرد.
ایشان تا آخرین توان جسمی که داشتند تدریس در دانشگاه های بوشهر را رها نکردند و رنج سفر را به عشق دانشجویان خود به جان می خرید تا بتواند سهمی در پرورش استعدادهای این مرز و بوم و گلستان شعر و ادب استان داشته باشد.
دکتر حمیدی با تألیف آثار وزین و متعدد در حوزه ادبیات توانست نقش ارزنده ای را در معرفی فرهنگ و هنر استان بوشهر ایفا کند.
همه تلاش او رونق و آبادانی فرهیختگی و دانش و نویسندگی در اقشار مختلف بود. ابتکار جایزه دکتر حمیدی در حمایت از معلمان نویسنده با بودجه شخصی خویش در برهه ای از زمان توانست نقش بسیار مهمی در تشویق فرهنگیان به نویسندگی و خلق آثار وزین ایفا کند.
انجمن اهل قلم استان بوشهر ضمن گرامی داشت یاد و نام و خاطره این استاد گران قدر، درگذشت ایشان را به همه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان، مردم فهیم و فرهنگ دوست استان بوشهر و خانواده داغدیده ایشان تسلیت و تعزیت عرض می کند. از خداوند برای این فرهیخته بزرگ علو درجات را خواستار است.

سید جعفر حمیدی فرزند سیدآقا به سال ۱۳۱۵ خورشیدی در بوشهر زاده شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در بوشهر و دوره لیسانس زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه شیراز گذراند و سپس وارد خدمت آموزش و پرورش شد. کارشناسی ارشد را در تهران و دکترای زبان و ادبیات فارسی را به سال ۱۳۶۳ در دانشگاه فردوسی مشهد گذراند و سالها استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی تهران و سردبیر مجله دانشکده ادبیات شهید بهشتی بود.

از جمله آثار زنده یاد ،وصلت در سده تظلم - ابراهیم ابراهیم - از خون کبوتران - ابر باران بار - از سایه تا نشان - آینه شروه سرایی - وزیرکشان، تاریخ نگاران - سعدی در کیش - تاریخ اورشلیم - آسیه ملکه مصر - بوشهر در مطبوعات عصر قاجار - ۳۳ غزل عرفانی از فروغ بسطام - داستان سیاوش (پژوهش) - بندر ریگ - فرهنگنامه بوشهر - جانگدازان - ماشین نوشته‌ها - صد رباعی- صد دوبیتی و صد ها مقاله علمی دیگر است.

در سال ۱۳۸۳ به همت شورای شهر تهران مراسم بزرگداشتی هم‌زمان با ۸۳ سالگی وی برگزار شد و یکی از خیابان‌های این شهر واقع در محدوده محل سکونتش (باقرخان) به نام «دکتر سید جعفر حمیدی» نامگذاری شد.

بنا به وصیت زنده‌یاد حمیدی، پیکر او برای تشییع و خاکسپاری به بوشهر منتقل می‌شود. 

خبرگزاری جمهوری اسلامی استان بوشهر ( ایرنا) درگذشت این چهره ادبی را به خانواده داغدارش ، جامعه ادبی و دوستدارانش تسلیت می گوید.





آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar