نماد آخرین خبر

نجات تدریجی ساوه از بحران آب

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نجات تدریجی ساوه از بحران آب

ایرنا/ در حالیکه ورودی آب به سد الغدیر ساوه به پایین‌ترین حد خود رسیده، مدیرعامل شرکت آبفای استان مرکزی از افزایش برداشت از منابع زیرزمینی تا سقف ۶۰۷ لیتر در ثانیه خبر داد؛ روندی اضطراری که با توجه به کاهش نزولات جوی و بحران آب شرب، برای ساکنان ساوه امیدبخش است.

سعید سرآبادنی، روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب ساوه اظهار کرد: در ابتدای بحران در آبان ماه ۱۴۰۲، دبی برداشت از ۱۸ حلقه چاه موجود تنها ۳۶۰ لیتر در ثانیه بود، اما این عدد اکنون به ۶۰۷ لیتر در ثانیه رسیده است.

وی افزود: این افزایش، نتیجه اضافه شدن هفت حلقه چاه جدید است که برخی از آن‌ها پس از تجهیز یا بهسازی وارد مدار شده‌اند.

به گفته او، به همان اندازه که برداشت از چاه‌ها افزایش یافته، برداشت از سد الغدیر کاهش یافته است به طوریکه در آغاز بحران روزانه ۵۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد برداشت می‌شد، اما اکنون این عدد به حدود ۱۷۰ لیتر رسیده و همین اقدام باعث ذخیره‌سازی بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در این منبع حیاتی شده است.

سرآبادنی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات فنی شرکت برای مقابله با بحران توضیح داد: در مجموع ۱۸ حلقه چاه جدید در برنامه حفر قرار گرفت که از این تعداد، ۲ حلقه فاقد آب‌دهی بودند.

وی افزود: ۱۰ حلقه با دبی ۲۳۸ لیتر در ثانیه تجهیز و ۶ حلقه نیز با دبی ۷۰ لیتر در ثانیه احیا و بهسازی شدند و همچنین مجوز حفر چهار حلقه چاه دیگر در دشت آوه نیز دریافت شده است.

از جمله طرح‌های در دست اجرا، پروژه انتقال ۱۰ کیلومتر خطوط جمع‌آوری چاه‌های منطقه استوج و محمودآباد است که برای آن ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده است.

نجات‌بخشی آب، برخورد با انشعاب‌های غیرمجاز

سرآبادنی در ادامه به یکی از مهم‌ترین اقدامات کنترلی اشاره کرد: مدیریت و قطع مصرف ۶۵۰ فقره انشعاب غیرمجاز که در مجموع موجب کاهش فشار سیستم و افزایش دبی توزیعی به میزان ۴۰ لیتر در ثانیه شد، از دستاوردهای قابل توجه ما در این مسیر بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ساوه در ادامه سخنان خود تصریح کرد: برای تکمیل این برنامه‌ها به اعتباری حدود ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال نیاز داریم که صرف حفر چاه‌های جدید، تجهیز و برق‌رسانی آن‌ها و همچنین اجرای ۲۵ کیلومتر خط انتقال آب خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون تنها ۷۰۰ میلیارد ریال از این رقم تخصیص یافته و امیدواریم با حمایت مسئولان، مابقی نیز تأمین شود، گفت: کاهش نزولات جوی، افت آبدهی منابع زیرزمینی، کاهش ورودی سد الغدیر، فرسودگی ۴۰ درصدی شبکه توزیع آب، و زمان‌بر بودن فرآیندهای اخذ مجوز و تأمین اعتبار مهم‌ترین چالش‌های پیش روی شرکت است.





آخرین خبر استان مرکزی در اینستاگرام :
https://instagram.com/markazi_today

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره