۱۲ پرونده برای متخلفان چرای زودهنگام در کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شد

ایرنا/ معاون فنی اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت:۱۲ پرونده برای متخلفان چرای زودهنگام در شهرستان های لنده،بویراحمد و چرام تشکیل و در حال انجام مراحل قانونی است.
محمد دانایی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد افزود:جریمه هر راس دام برای چرای غیر قانونی براساس تبصره ۲ ماده ۴۷ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی معادل ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تعیین شده است.
وی بیان کرد:براساس تصمیم ستاد مدیریت کوچ استان تا پنجم روز اردیبهشت ماه از ورود دام به مراتع ییلاقی جلوگیری می شود و در همین راستا تاکنون ۲۷۸ دستگاه خودرو سبک و کامیون حامل دام و تعداد ۱۳۵ گله پیاده با تلاش ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به مبدا برگشت داده شد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه مساحت مراتع استان ۵۱۹ هزار هکتار است تصریح کرد: برای مدیریت مراتع و بهره برداری اصولی از آن و شناسایی دامداران ذیحق تاکنون ۴۷۲ هزار هکتار از مراتع ممیزی شده است.
وی تاکید کرد:مجموع مراتع عرفی کهگیلویه و بویراحمد ۵۲۷ سامان و ظرفیت چرای دام در این عرصه های طبیعی معادل ۷۰۰هزار واحد دام است.
معاون فنی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد:با توجه به اینکه این استان از نظر موقعیت جغرافیایی در بین استان های فارس ،بوشهر، خوزستان ، اصفهان و چهارمحال بختیاری واقع شده و مسیر عبور عشایر در زمان کوچ بهاره و پاییزه است پروژه مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ بهاره هرساله، از اواخر اسفندماه تا اوایل اردیبهشت با هماهنگی دستگاه های اجرایی متولی صورت می گیرد.
وی ابراز کرد:امسال تعداد هشت اکیپ ثابت در گلوگاه های شهرستان های گچساران , باشت، بویراحمد،دنا کهگیاویه، لنده، چرام توسط پیمانکار پروژه مستقر شده اند.
دانایی تصریح کرد: همچنین تعداد هشت اکیپ سیار از کارکنان اداره های منابع طبیعت شهرستان ها و یگان حفاظت استان و شهرستان و اداره امور مراتع استان کار نظارت بر گلوگاه های ثابت و گشت زنی در سطح مراتع ییلاقی را بعهده دارند.
معاون فنی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: چرای زودرس و پیش از موعد مقرر در اوایل بهار به علت وجود رطوبت قابل توجه در خاک موجب سفت و فشرده شدن خاک از طریق لگدکوب شدن آن میشود و بیشترین خسارت را به پوشش گیاهی و خاک مرتع وارد میکند.
وی تصریح کرد: چرای زودرس افزون بر نابودی پوشش گیاهی با کاهش ظرفیت نفوذ آب در خاک و افزایش جریانهای سطحی منجر به وقوع سیلاب های ویرانگر نیز میشود.