حق بیجار از آب سدتلوار روی کاغذ مانده است

ایرنا/ سنندج-ایرنا- در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان ویژه شهرستان بیجار مطرح شد که حق و سهم بیجار از آب سد تلوار روی کاغذ آمده و اجرایی نشده است.
به گزارش ایرنا، نخستین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان در سال جاری شامگاه چهارشنبه در شهرستان بیجار برگزار شد و بخش زیادی از دستورکارهای این جلسه به مسائل این شهرستان اختصاص یافت.
در حوزه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس، صنعت، معدن و تجارت، ورزش و جوانان، راهداری و حمل و نقل جاده ای، راه و شهرسازی، دانشگاه علوم پزشکی، شرکت آب و قاضلاب، تعاون روستایی و جهاد کشاورزی برنامه هایی اعلام و با رای اعضا در این جلسه مصوب شد.
یکی از مطالبات استان از رئیسجمهور تخصیص آب از سد تلوار است
یکی از مباحثی که در این جلسه مطرح شد مربوط به سهمیه آب بیجار از سد تلوار بود که استاندار کردستان در این رابطه اظهار کرد: در خصوص تخصیص آب نیاز به پیگیری جدی داریم و یکی از اقداماتی در دستور کار قرار دادهایم، تخصیص آب بیجار از سد تلوار است و این مسئله استمرار خواهد داشت.
آرش زره تن لهونی یادآور شد: در سفر رئیس جمهور به کردستان یکی از موارد و نیازهایی استان که مطرح خواهیم کرد، تخصیص آب سدتلوار خواهد بود.
وی بیان کرد: تکمیل سامانه انتقال آب به بیجار و یاسوکند از پروژه های مهمی است که در سفر رئیس جمهور به استان آنرا مطرح خواهیم کرد.
استاندار کردستان حضور در شهرستان بیجار را متفاوت خواند و افزود: از شهرستان بیجار این شیوه حضور را که شامل بیان مسائل و موضوعات مرتبط در جلسه شورای برنامه ریزی است، را در دیگر شهرستان های استان هم اجرایی خواهیم کرد.
وی بر شناسایی نیازها و ظرفیت های هر شهرستان تاکید کرد و گفت: براساس این نیازهای شناسایی شده تصمیمات لازم گرفته میشود.
لهونی رسالت مسئولان را خدمت به همه شهرستان های استان بدون نگاه تبعیض آمیز خواند و بیان کرد: بیجار شهرستانی تاریخی و الگویی از وحدت و همدلی از مذاهب و اقوام است که نشات گرفته از فرهنگ غنی و اصیل آنهاست.
وی یادآور شد: باتوجه به ظرفیت هایی که شهرستان بیجار در بخش های مختلف به ویژه معادن دارد سیاست ما انجام همه مراحل فرآوری صنایع معدنی در داخل استان است.
استاندار کردستان بر تسریع واحدهای معدنی در دست اجرا تاکید کرد و افزود: زنجیره فرآوری صنایع معدنی در استان باید ایجاد شود.
لهونی با بیان اینکه فرش بیجار شهرت جهانی دارد، اظهار کرد: هر اقدامی که برای تقویت این صنعت ارزشمند در بیجار نیاز است انجام شود.
وی به بازدید از واحدهای صنعتی در بیجار اشاره کرد و گفت: موانعی که منجر به راکدشدن واحدهای تولیدی شده برطرف و افزون براین زمین برای توسعه واحدهای تولیدی تامین شود.
استاندار کردستان بر ساخت مدرسه در بیجار تاکید کرد و گفت: در سال تحصیلی جدید بجای مدارس کانکسی بیجار اقدام به ساخت مدرسه جدید شود و برای این مهم میتوان از ظرفیت مولدسازی اموال بهره گرفت.
آبرسانی به روستاهای بیجار واقع در محدوده سد تلوار با تانکر
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: حق و سهم بیجار از آب سد تلوار روی کاغذ آمده ولی اجرایی نشده است و می طلبد مسئولان استان پیگیر این مهم باشند.
علیرضا زندیان اظهار کرد: جای بسی تاسف است که به روستاهای محدوده سدتلوار که در خاک شهرستان بیجار واقع است، با تانکر آبرسانی میشود.
وی از اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای تصفیه خانه تلوار خبر داد و گفت: مسئولان استان پیگیر دریافت سهم بیجار از سد تلوار شوند و آن را اجرایی کنند.
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار را در راستای اجرای چندین پروژه حوزه های مختلف از جمله آب، مسکن و راه اختصاص داده ایم.
زندیان با بیان اینکه کارها و اقدامات خوبی در این شهرستان آغاز شده است، افزود: بیجار کمربندی و کنارگذر نداشت و اداره کل راهداری استان اعتبار بیش از ۷۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه کمربندی در این شهر را آغاز کرده است.
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد : در شهر ۴۰ هزار نفری بیجار که به دلیل نبود کمربندی با ترافیک زیادی مواجه است با اجرای پروژه مذکور شاهد کاهش ترافیک خواهیم بود.
زندیان اضافه کرد: بخشی از پروژه پیاده راه بیجار اجرایی شده و قسمتی از آن باقی مانده است و تکمیل آن یکی از مطالبات مردم این شهر است.
وی از اینکه برای نخستین بار جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان را در یکی از شهرستان های استان تشکیل داده اند، قدردانی کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: اجرای ۱۴۲ کیلومتر سامانه انتقال آب سد سیازاخ به بیجاربیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با تحقق این مهم در هیچ قسمتی از استان بحران آب نخواهیم داشت.
کیومرث حبیبی بیان کرد: سال ۱۴۰۲ به پنج شهر بیجار ۶۲ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده پرداخت شد و سال گذشته این میزان به ۱۶۲ میلیارد تومان رسید که این نشان می دهد به صورت ویژه به بیجار توجه شده است.