خودمراقبتی بهزیستی برای پسران زنجانی اجرا میشود

ایرنا/ زنجان - ایرنا - سرپرست بهزیستی استان زنجان به اجرای طرح آگاهسازی دختران و زنان با تاکید بر خودمراقبتی در استان اشاره کرد و گفت:امسال این طرح برای گروههای پسران نیز اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم کرمی روز دوشنبه در برنامه نخستین مراسم رویداد خاتم، افزود: طرح آگاهسازی دختران و زنان با تاکید بر خودمراقبتی برای چهارمین سال متوالی برای دختران و زنان در محلات آسیب خیز و مدارس ۶ شهرستان و برای یک هزار و ۲۵۰ نفر از دختران نوجوان و بانوان جوان دارای دامنه سنی ۱۳ تا ۴۵ سال اجرا شد.
وی با بیان اینکه یکی از حوزههایی که به صورت ویژه در سازمان بهزیستی مورد تأکید قرار گرفته، بحث آسیبهای اجتماعی است، اضافه کرد: در این حوزه، خدمات در زمینههای پیشگیری، مداخلات تخصصی، توانمندسازی و حمایت از افراد آسیبدیده ارائه میشود.
کرمی با بیان اینکه در زمینه پیشگیری، برنامهها و طرحهایی مطابق با نیازهای جامعه آماده شده است که در طول سال اجرا میشود، افزود: یکی از این طرحها، طرح خودمراقبتی و آگاهسازی با تاکید بر تابآوری و مهارتسازی است که بهاختصار «طرح خاتم» نامیده میشود.
وی هدف از برگزاری این رویداد را بسط و توسعه فعالیت خاتم، ایجاد تحرک اجتماعی، رشد مهارت های ارتباطی، تقویت نشاط و پویایی، تقویت مهارتهای رسانه ای و رشد تفکر انتقادی افراد شرکت کننده ذکر کرد.
سرپرست بهزیستی استان زنجان یادآور شد: طرح خودمراقبتی زنان و دختران در سال گذشته با آموزش ۳۵ تسهیلگر به مدت ۲۴ ساعت کارگاه آموزشی آغاز و پس از آموزش و بازاریابی در ۶ شهرستان و ۴۰ محله برای گروه سنی دختران در مدارس و گروه سنی زنان در مراکز بهزیستی و مساجد اجرا شد و در سال جاری نیز تسهیلگران مرد آموزش خواهند دید تا آموزشهای لازم به گروههای پسران ارائه شود.
سرپرست بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه بهزیستی خدمات مختلفی را به تمامی آحاد جامعه از پیش از تولد تا سالمندی ارائه می دهد، تصریح کرد: طرح خودمراقبتی، تربیت و مراقبت از نسل سالم و ایمن به عنوان سرمایه اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و افزایش تاب آوری از طریق ارتقای سطح سواد سلامت اجتماعی و سواد رسانه ای را دنبال می کند.
کرمی افزود:این طرح در راستای بهزیستی و کاهش خطر و آسیب در حوزه مسائل روانی جهت آگاهسازی دختران و زنان با تاکید بر خودمراقبتی اجرا می شود.
ضرورت ارتقای سواد رسانهای والدین
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه والدین باید دانش و سواد رسانهای خود را افزایش دهند، گفت: باید فضای مجازی را مدیریت کرد؛ نه اینکه صرفا محدودیت اعمال کنیم بلکه بهرهگیری صحیح از ابزارهای نوین همچون هوش مصنوعی در گرو جهتدهی صحیح فرزندان لازم است.
لیلا ندرلو با بیان اینکه حال حاضر بهعنوان عصر فناوری و دیجیتال شناخته میشود، اظهار داشت: خانوادهها، پدران و مادران و بهویژه دانشآموزان باید آگاهی و دانش خود را در این زمینه بهروز کنند.
وی اضافه کرد: اگر نتوانیم خود را با تحولات فناوری هماهنگ کنیم، ارتباط ما با جهان پیرامون قطع و ناگزیر جامعه با آسیبهای اجتماعی جدی مواجه خواهد شد.
ندرلو یکی از مهمترین معضلات عصر حاضر را فضای مجازی عنوان کرد و گفت: پس از دوران کرونا و با گسترش آموزشهای مجازی، دانشآموزان بیشازپیش با گوشیهای هوشمند و اینترنت درگیر شدند و متاسفانه در بسیاری از موارد، این استفاده بدون نظارت و کنترل کافی صورت گرفت و بهنوعی وابستگی و اعتیاد به فضای مجازی ایجاد شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با بیان اینکه نقش خانوادهها در این زمینه بسیار حیاتی است، افزود: خانواده بهعنوان اولین نهاد اجتماعی، شکلدهنده شخصیت فرزندان است و اعضای خانواده باید در این زمینه تلاش و اهتمام لازم را داشته باشند.