معاون بهزیستی بوشهر: پایین بودن یارانه پرداختی، ارائه خدمات توانبخشی را مشکل کردهاست

ایرنا/ بوشهر- ایرنا- معاون توانبخشی بهزیستی بوشهر گفت: با توجه به هزینه ۲۸۵ میلیون ریالی برای هر مددجو در مراکز شبانهروزی، یارانه پایین ۵۰ تا ۷۰ میلیون ریالی پرداختی، اجرای دستورالعملهای تخصصی توانبخشی، تغذیه و مراقبت را با اختلال جدی مواجه کردهاست.
به گزارش ایرنا، محمد کرمی روز دوشنبه در نشست با دادستان بوشهر افزود: در این استان، کمبود شدید تخت اعصاب و روان، بویژه در شهرستان دشتی، موجب ورود بیماران حاد روانی به مراکز نگهداری شده و ساختار خدماترسانی را بههم ریخته است.
وی با اشاره به شروع فصل گرما و زیرساخت مراکز بهزیستی اظهاکرد: کمبود تجهیزات سرمایشی مشکل اساسی و جدی در فصل تابستان و به نوعی یکی از بحرانهای پیش رو است که مستلزم تامین منابع مالی و اصلاح نظام حمایتی توسط مدیران این بخش است.
کرمی، خواستار همکاری همه دستگاه با بهزیستی برای خدمات رسانی بهتر به مددجویان زیر پوشش این نهاد شد.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان بوشهر گفت: افزایش انتظارات از بهزیستی در حالی است که همکاری برخی دستگاهها، بویژه در زمینه پذیرش بیماران روانپزشکی و نوزادان بیسرپرست، با موانع جدی مواجه است.
فرزانه فیروزی افزود: تحمیل مسئولیت انتقال بیماران پرخطر به بهزیستی، مخالفت بیمارستانها با نگهداری نوزادان نیازمند مراقبت ویژه، و تحویل نشدن مستندات پزشکی به مراکز بهزیستی عمده مشکلاتی است که باعث تعویق درکمک به آسیب دیدگان اجتماعی شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به دستورالعملهای موجود، انتقال بیماران روانی باید از طریق نظام درمانی و با امکانات تخصصی انجام شود.
فیروزی خواستار حمایت دادستانی بوشهر در الزام دستگاههای مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداریها و نیروی انتظامی به انجام وظایف قانونی و تسهیل فرایندهای بینبخشی شد.
سرپرست اداره فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی گفت: موانع این مرکز در برخی از شهرستانها برای تحویل معتادان متجاهر به مراکز اقامتی بر خلاف ضوابط است و با توجه به بار حقوقی که ایجاد میکند مستلزم همکاریهای لازم و برطرف کردن آنها است.
اسکندری افزود:همکاری نکردن بیمارستان معین شهید گنجی در پذیرش مصرفکنندگان زیر ۱۸ سال، موجب خلا درمانی جدی شدهاست و انتظار میرود دستگاههای مسئول مطابق مصوبات و وظایف محوله، در راهاندازی مرکز ماده ۱۶ و ساماندهی این گروههای پرخطر، اقدام فوری و مشترک داشته باشند.
دادستان عمومی و انقلاب استان گفت: اقدامات ارزشمندی که در حوزه بهزیستی انجام میشود، تاثیر بسزایی بر جامعه و افراد نیازمند خدمات اجتماعی دارد و مستلزم ایجاد یکپارچگی در میان دستگاههای ذیربط است.
عمار شهنیایی اظهار کرد: در راستای بهبود شرایط و رفع چالشهای موجود، برگزاری جلسات دورهای و مستمر به صورت ماهیانه برای همافزایی و بررسی دستورالعملها با حضور مسئولان مرتبط ضروری است که موجب ایجاد زمینه مناسب برای بررسی چالشها و تصمیمگیریهای مؤثر برای حل مشکلات میشود.
وی همکاری در حوزه خدمات اجتماعی را یک مسئولیت انسانی و خطیر دانست و افزود: این شغل نه تنها یک مسئولیت بزرگ بلکه یک توفیق و نعمت است که به شایستگی و لیاقت مسئولان و کارکنان به آنها واگذار شده است.
شهنیایی یادآورشد: اقدامات اجتماعی در بهبود شرایط زندگی افراد آسیب دیده اهمیت بسزایی دارد و مستلزم بکارگیری ظرفیتهای موجود به طور جد و از طریق برقراری ارتباط با دستگاههای ذیربط از طریق برقراری جلسات مدون و منظم است.
وی با اعلام همکاری در این زمینه تأکید کرد: تمامی دستگاهها موظف هستند با ایجاد فرآیندهای شفاف و هماهنگ، مشکلات را به حداقل رسانده و از بروز بحران جلوگیری کنند.