کنترل استرس و خودباوری گام موثر موفقیت در کنکور

ایرنا/ سمنان - ایرنا - کنکور سراسری، پس از ۱۲ سال درس خواندن و گذر از دوره کودکی و نوجوانی، آغازگر فصل جدیدی در دوره جوانی محسوب میشود و آرامش داشتن، اعتماد به نفس و خودباوری لازمه موفقیت و کسب نتیجه دلخواه در این آزمون متناسب با تلاشهاست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اغلب دانشآموزان آینده خود را وابسته به کنکور سراسری و یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ را روزهای سرنوشتساز میدانند، اما رقم زدن بهترین نتیجه در این آزمون تلاش، همت، پشتکار، برنامهریزی، آرامش، خودباوری، تمرکز و دور کردن خود از استرس و اضطراب میطلبد.
داشتن احساس غم، شادی، ناراحتی، هیجان، نگرانی، خجالت، اضطراب و استرس، طبیعی و از زیباییهای زندگیست، اما کنترل احساس اهمیت زیادی دارد و نباید غرق در افراط یا تفریط شد.
کمتوجهی و ناتوانی در کنترل احساسات میتواند خسارتبار باشد و آزمون سراسری از جمله برنگاههاییست که استرس بیش از حد بر نتیجه آن اثر منفی دارد.
استرس داشتن دانشآموز و والدین او برای آزمون سراسری استرس طبیعی و تا حدی خوب و پیشران حرکت و تلاش است اما از نقطهای به بعد استرس مخرب و مانع تمرکز میشود.
انتظار میرود والدین در ساعتهای باقیمانده تا آغاز کنکور سراسری آرامش خود را حفظ و حس آرامش و خودنسردی، اعتماد به نفس، تمرکز و خودباوری را در فرزندان کنکوری خود تقویت کنند.
پیادهروی، خورندن دمنوشهای آرامشبخش همچون به لیمو، گلگاوزبان، گلمحمدی، نعناع، بابونه، چای سفید و هل، نوشیدن و بوییدن گلاب، دوش آب ولرم و گوش دادن به موسیقی آرام از راهکارهای حفظ آرامش و کاهش استرس است.
توصیه میشود والدین در ساعتهای منتهی به ماراتن کنکور از یادآوری این آزمون پرهیز و با یادآوری نقاط قوت و خاطرات خوش به القای حس خوب در فرزندان کنکوری کمک کنند.
دانشآموزان و والدین آنان باید این نکته مهم را مدنظر داشته باشند که کنکور یک مرحله از مراحل زندگی برای تکامل است و موفقیت یا شکست در این آزمون علمی آخر دنیا نیست و نباید کنکور را آزمونی سرنوشتساز قلمداد کنند.
کنکوریها باید بدانند با تکنیک حفظ آرامشدرونی حین آزمون و تمرکز بر پاسخ پرسشها، ساعتها درسخواندن و تلاش آنان بینتیجه نخواهد ماند.
حضور به موقع در حوزه امتحانی کمککننده در کنترل استرس
حضور به موقع در حوزه امتحانی نقشی مهم در کنترل استرس و مهیا بودن ذهن برای پاسخ به پرسشهای آزمون سراسری دارد و بر همین پایه توصیه میشود داوطلبان با در نظر گرفتن احتمال ترافیک و شرایط رفت و آمد، زمان خروج از خانه و به موقع رسیدن به محل آزمون را برنامهریزی کنند.
فرایند برگزاری آزمون سراسری صبحها راس ساعت هشت و عصرها ساعت ۱۴:۳۰ آغاز میشود و درهای حوزههای امتحانی به ترتیب راس ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح و ساعت ۱۴ عصر بسته و از ورود داوطلبان پس از بسته شدن در حوزههای امتحانی جلوگیری میشود.
داوطلبان باید از آوردن وسایل اضافی ازجمله کیف دستی، ساک دستی، هرگونه دستگاه ارتباطی و الکترونیکی (همچون پیجر، تلفن همراه، تبلت، قلم نوری، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند و هندزفری)، کیف، جزوه، کتاب، ماشین حساب، هرگونه نُت و یادداشت و نظیر آن و همچنین وسایل شخصی به محل آزمون خودداری کنند.
به همراه داشتن هرکدام از وسایل ممنوعه به عنوان تقلب و تخلف تلقی میشود و با داوطلبان خاطی طبق قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری رفتار خواهد شد، همچنین لازم است داوطلبان توجه داشته باشند همراه داشتن تلفن همراه حتی خاموش در جلسه آزمون، موجب محرومیت از گزینش در آزمون خواهد شد.
مداد سیاه، کارت ورود به جلسه و کارت ملی فراموش نشود
هر داوطلب برای حضور در جلسه آزمون سراسری علاوه بر پرینت کارت شرکت در آزمون گروه آزمایشی مربوط، لازم است اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکسدار، چند مداد سیاه نرم پررنگ، مدادتراش، پاکن و چند شکلات برای کنترل قند خون و یک شیشه آب همراه داشته باشد، رعایت تمامی این نکتههای کوچک اما مهم در ایجاد شرایط آرام و کمتنش برای تمرکز حواس و پاسخگویی درست به پرسشهای آزمون موثر است.
بانوان رکورددار بیشترین ثبتنامی آزمون سراسری در سمنان
هفت هزار و ۹۹۹ داوطلب در چهار حوزه امتحانی استان سمنان روزهای پنجشنبه و جمعه یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ در رقابت آزمون سراسری شرکت میکنند که ۲ هزار و ۹۶۲ داوطلب در حوزه امتحانی دانشگاه سمنان، سه هزار و ۲۵۲ داوطلب در حوزه امتحانی دانشگاه صنعتی شاهرود، ۹۷۸ داوطلب در حوزه امتحانی دانشگاه دامغان و ۸۰۷ داوطلب در حوزه امتحانی دانشگاه گرمسار هستند و بر این پایه، بیشترین داوطب کنکور سراسری مربوط به شهرهای شاهرود و سمنان و کمترین داوطلب مربوط به گرمسار است.
۶۱ درصد داوطلبان نوبت نخست آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در استان سمنان را زنان و ۳۹ درصد را مردان تشکیل می دهند و طبق گزارشها آزمون داوطلبان گروههای آزمایشی علوم ریاضی، فنی و علوم انسانی پنجشنبه صبح، داوطلبان گروههای آزمایشی هنر و زبانهای خارجی بعد از ظهر پنجشنبه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار میشود.
سمنان دانشگاهترین استان کشور
سمنان به عنوان دانشگاهیترین استان کشور با جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار نفر، حدود ۷۶ هزار دانشجو در بیش از ۴۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی دارد و دانشآموزان این استان برای دومین سال متوالی (سالهای تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ و ۱۴۰۲- ۱۴۰۳) موفق به کسب رتبه سوم کشوری در کنکور سراسری شد.
استان سمنان در رشته علوم ریاضی از رتبه سوم به دوم، علوم تجربی سوم، علوم انسانی از چهارم به پنجم، هنر رتبه اول و زبان انگلیسی سوم و در تمامی رشتهها، رتبه سوم را کسب کرد.
افت استان در کنکور ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۶ دهم درصد بود که این میزان، کمتر از استانهای پیشرو یزد با ۲ و ۶ دهم درصد و تهران با هشت دهم درصد است.
سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود و بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.