استاندار: توسعه فضاهای اقامتی امامزادگان قم در دستور کار قرار دارد

ایرنا/ استاندار قم با تاکید بر نقش فرهنگی و اجتماعی بقاع متبرک، از آغاز اجرای طرحهای اقامتگاهی و فرهنگی در امامزادگان استان خبر داد و خواستار مشارکت مردم و خیرین در توسعه زیرساختهای فرهنگی شد.
اکبر بهنامجو روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه پروژه ساماندهی اطراف حرم مطهر حضرت موسی مبرقع(ع)، با اشاره به ظرفیت بالای بقاع متبرک استان قم در حوزه فرهنگسازی و غنیسازی اوقات فراغت اظهار کرد: اقدام هایی در زمینه مناسبسازی و بهسازی این اماکن مقدس در حال انجام است که میتواند به ارتقاء سطح فرهنگی جامعه کمک کند.
استاندار قم با بیان اینکه احداث اقامتگاهها، فضاهای اسکان و تجهیز بقاع متبرک به امکانات فرهنگی آغاز شده است، گفت: این روند باید با جدیت ادامه یابد. احداث کتابخانه در بقاع متبرک و مساجد نیز از دیگر نیازهای مهم فرهنگی است که باید در اولویت برنامهریزی قرار گیرد.
بهنام جو، انجام این طرح را نمونهای از اقدام جمعی دانست و بیان کرد: ساماندهی این منطقه تنها با مشارکت مؤثر نهادهایی مانند شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی، مردم و خیرین به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: الگوی همکاری در اجرای این پروژه باید ادامه یافته و به سایر طرحها نیز تسری یابد.
وی با اشاره به ضرورت فراهمسازی زمینه مشارکت مردمی، اظهار کرد: برای توسعه مراکز خدماتی از جمله فضاهای اقامتی، باید تحقیقات میدانی انجام و مشوقهای لازم برای حضور خیرین و مردم فراهم شود.
حجتالاسلام عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز از روند احداث دو شبستان جدید در آستان امامزاده موسی مبرقع (ع) خبر داد و گفت: یک شبستان به مساحت ۹۰۰ متر مربع توسط یکی از خیرین در حال ساخت است و شبستانی دیگر به مساحت سه هزار متر مربع با سرمایهگذاری اداره کل اوقاف در این مکان مقدس در دست احداث قرار دارد.
طرح ساماندهی اطراف حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) و بازآفرینی محله تاریخی چهلاختران قم بهعنوان یکی از پروژههای شاخص نوسازی بافتهای فرسوده، از مردادماه ۱۴۰۱ با همکاری اداره کل راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری قم آغاز شده و فاز نخست آن شامل احداث میدان شهری و پارکینگ عمومی، با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان امروز به بهرهبرداری رسید.
همچنین در ادامه این آیین، کلنگ احداث فازهای بعدی شامل احداث شبستانی به وسعت چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع، معبر پشتیبان ۱۶ متری، کتابخانه، درمانگاه، مهمانسرا و دیگر فضاهای وابسته به حوزه زیارت و گردشگری به زمین زده شد.