کتاب «تأثیر امامزادگان همدان بر هویت دینی و فرهنگی مردم» چاپ میشود

فارس/ پژوهشگر حوزه بقاع متبرکه از تبدیل تحقیق خود درباره تأثیر امامزادگان همدان بر هویت دینی و فرهنگی مردم به کتاب خبر داد که این تحقیق شامل بررسی ۴۰۰ امامزاده در استان همدان است.
احمد کلاهمال همدانی، پژوهشگر حوزه بقاع متبرکه از پروژه تحقیقاتی خود در زمینه امامزادگان و بقاع متبرکه همدان سخن گفت و به اهمیت تکریم امامزادگان اشاره کرد.
وی که دکترای جغرافیای محیط زیست را از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت کرده و سوابق علمی و پژوهشی زیادی در کشور دارد که ۶ کتاب تالیف کرده است گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ تحقیق و پژوهش برای سازمانها و نهادهای مختلف انجام داده است.
این پژوهشگر حوزه بقاع متبرکه و امامزادگان با اشاره به تدریس در دانشگاههای مختلف در حوزه محیط زیست و مسائل فرهنگی افزود: سالها در مجله «رشد علوم اجتماعی» فعالیت داشتهام و از دیگر فعالیتهایم تأسیس مجله «رهیاب» در زمینه جغرافیای محیط زیست است.
وی به دغدغههای خود در زمینه مسائل دینی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مورد توجه من همیشه مسائل دینی و فرهنگی بوده است، بهویژه معرفتشناسی و آشنایی با معارف اهل بیت(ع) به نسل جدید که متأسفانه در دنیای امروز خیلی به مسائل فکری توجه نشده و سواد رسانهای در سطوح جامعه ما کم بوده و بیشتر اطلاعاتی که از رسانهها به دست میآید، سطحی است.
کلاهمال همدانی در ادامه با اشاره به هدف پژوهش در زمینه امامزادگان و بقاع متبرکه افزود: این تحقیق بهصورت جامع و با هدف بررسی ابعاد مختلف امامزادگان انجام شده است، هدف ما معرفی امامزادگان تنها بهعنوان اماکن زیارتی نبود، بلکه در این تحقیق سعی کردیم تا به تأثیرات فرهنگی، تاریخی و زیستمحیطی امامزادگان بر جوامع محلی نیز بپردازیم.
کلاهمال همدانی در پایان تاکید کرد: این پژوهش در خصوص امامزادگان و بقاع متبرکه نه تنها یک کار علمی است بلکه یک فعالیت فرهنگی و اجتماعی است که میتواند به ارتقای معنویت و هویت دینی جامعه کمک کند که در آینده، امیدوارم این تحقیق بهطور گستردهتر در دسترس مردم قرار گیرد و آثار آن در رشد معرفت دینی نسل جوان بیشتر نمایان شود.