نماد آخرین خبر

امسال شاهد پیشرفت در حوزه حکمرانی فضای مجازی خواهیم بود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
امسال شاهد پیشرفت در حوزه حکمرانی فضای مجازی خواهیم بود

ایرنا/ دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی ابراز امیدواری کرد که با همکاری مراکز علمی و پژوهشی، تا پایان سال ۱۴۰۴ شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه حکمرانی فضای مجازی کشور باشیم.

سید محمد امین آقامیری در دیدار با آیت الله محمود رجبی رئیس موسسه امام خمینی (ره) و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه ۹۰ درصد کودکان صفر تا دو سال با گوشی‌های همراه تعامل دارند، افزود: فضای مجازی امروز محل اصلی کسب‌وکار، آموزش، تفریح و ارتباطات مردم شده و این امر لزوم پاسخگویی به سووالات اساسی در حوزه حکمرانی این فضا را بیش از پیش ضروری می‌کند.

وی با اشاره به گسترش روزافزون حضور مردم در فضای مجازی، گفت: طبق آمار جهانی، میانگین زمان استفاده افراد از صفحه‌نمایش‌ها که شامل موبایل ، لپ تاپ و تلویزیون است به ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه در روز رسیده و این نشان‌دهنده نقش پررنگ این فضا در زندگی مردم است

وی با اشاره به تفاوت‌های الگوهای حکمرانی فضای مجازی در کشورهایی مانند آمریکا، چین، روسیه و برخی کشورهای دیگر تأکید کرد: ایران نیز باید نسخه بومی خود را در این زمینه تدوین کند تا بر اساس منظومه فکری انقلاب اسلامی، دستگاه‌های سیاستگذار و مجری بتوانند به‌صورت هماهنگ عمل کنند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به تأسیس این مرکز به دستور رهبر معظم انقلاب، گفت: این مرکز با رویکرد قرارگاهی و با همکاری معاونت‌های مختلف در حوزه‌های محتوا، امنیت، فناوری و تنظیم مقررات اقتصادی، تلاش می‌کند تا زیست مجازی مردم را ساماندهی کند.

وی همچنین از نقش پژوهشگاه فضای مجازی در تهران و قم برای تبیین چارچوب‌های نظری و آینده‌نگری در این حوزه یاد کرد و گفت: ترویج گفتمان صحیح حکمرانی فضای مجازی و رفع اختلاف‌نظرها از طریق تبیین مبانی نظری، از اولویت‌های مهم این پژوهشگاه است.

آقامیری در پایان به چالش‌های جدی در حوزه حکمرانی داده‌ها اشاره کرد و گفت: در حالی که در برخی کشورها مانند آمریکا، مدیریت داده‌ها به‌عنوان یک اصل پذیرفته شده، در ایران هنوز نیازمند کار بیشتر در تبیین مفاهیم پایه و ایجاد گفتمان مشترک هستیم.

دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به گسترش روزافزون حضور مردم در فضای مجازی، گفت: طبق آمار جهانی، میانگین زمان استفاده افراد از صفحه‌نمایش‌ها که شامل موبایل ، لپ تاپ و تلویزیون است به ۶ ساعت و ۴۰ دقیقه در روز رسیده و این نشان‌دهنده نقش پررنگ این فضا در زندگی مردم است

عضو خبرگان رهبری : رسالت بزرگ ما در فضای مجازی تربیت جامعه‌ای فکور و آگاه است

رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) و عضو مجلس خبرگان رهبری، دراین دیدار با تاکید بر اهمیت و جایگاه راهبردی فضای مجازی در نظام جمهوری اسلامی ایران، یکی از آسیب‌های جدی آن را کاهش قدرت تفکر و انتخاب در نسل جوان دانست و گفت: ما باید جامعه‌ای فکور و آگاه تربیت کنیم که توانایی گزینش اطلاعات درست را داشته باشد و این رسالت بزرگی است که باید از طریق همین فضای مجازی محقق شود.

آیت الله محمود رجبی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده فضای مجازی در تبلیغ دین، گفت: فضای مجازی یک میدان جنگ واقعی است که دشمن با تمام توان از آن برای نفوذ در افکار عمومی، به‌ویژه جوانان، استفاده می‌کند. ما نیز باید با شناخت دقیق توطئه‌های دشمن و با برنامه‌ریزی هوشمندانه، پیام ناب اسلام و مکتب اهل‌بیت(ع) را به جهانیان برسانیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه فضای مجازی ابزاری قدرتمند برای دعوت جهانیان به اسلام است، افزود: قرآن کریم ما را به گسترش دین خدا فراخوانده و این فضا بهترین فرصت برای معرفی اسلام به عنوان دینی فطری و عقلانی است، اگر بتوانیم این پیام را به درستی منتقل کنیم، جهان استقبال شایانی از آن خواهد کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین به ضرورت تقویت بعد عاطفی و انگیزشی در کنار مباحث معرفتی اشاره کرد و گفت: بسیاری از افراد ممکن است از نظر علمی به حقانیت اسلام آگاه باشند، اما انگیزه عمل نداشته باشند. بنابراین، باید با تولید محتوای جذاب و اثرگذار، مخاطبان را به سمت ارزش‌های اسلامی سوق دهیم.

رجبی در پایان با اشاره به نقش محوری مساجد در گذشته و کمرنگ شدن این نقش در دوران حاضر، خواستار استفاده از فضای مجازی برای احیای ارتباط مردم با مساجد و نهادهای دینی شد و گفت: با برنامه‌ریزی دقیق می‌توانیم جامعه را به سمت ارزش‌های اصیل اسلامی بازگردانیم و فضای مجازی ابزار مناسبی برای این هدف است.





آخرین خبر قم در اینستاگرام :
https://instagram.com/qomtoday