«زمرد سبز» نوبرانه بهاری باغهای گرمسار برای کشور

ایرنا/ برداشت گوجه سبز میوه نوبرانه بهاری معروف به «زمرد سبز» از شهرستان گرمسار در غرب استان سمنان آغاز شده است و یکی از مناطق مهم کشور در تولید این محصول دلپذیر از اوایل اردیبهشت محسوب میشود.
گوجه سبز میوه نوبرانه فصل بهار است که با قیمت بالا در فصل بهار به فروش میرسد و از این رو آن را «زمرد سبز» مینامند.
با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای مطلوب گرمسار، برداشت گوجه سبز برای نخستین بار در کشور از شهرستان گرمسار آغاز میشود.
روستاهای شمالی شهر گرمسار از جمله ناروحه و بنهکوه مهد تولید این محصول است.
برداشت پنج تن گوجه سبز در هر هکتار
رییس اداره جهاد کشاورزی گرمسار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: ۱۵۰ هکتار باغ گوجه سبز در این شهرستان وجود دارد که ۱۲۰ هکتار بارده است.
علی جورابلو عملکرد این محصول را بین چهار تا پنج تن در هکتار عنوان کرد و گفت: برداشت گوجه سبز از اواخر فروردین آغاز میشود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی شهرستان گرمسار این میوه نوبرانه در کل کشور، اولین بار در گرمسار برداشت میشود و کیفیت بسیار خوبی در مقایسه با سایر شهرها دارد.
۳۴۰ بهرهبردار گرمساری در باغهای گوجه سبز
وی با بیان اینکه ارقام نهال گوجه سبز در سه نوع یزدانی، برقانی و شیشهای است، ابرار کرد: عمده باغهای گوجه سبز در گرمسار از نوع برقانی است.
رییس جهاد کشاورزی گرمسار ادامه داد: ۳۴۰ بهرهبردار در کار کاشت و برداشت گوجه سبز در گرمسار هستند.
پاکسازی کلیهها، کمک به لاغری، تنظیم قند خون، رفع یبوست و تقویت پوست از خواص مهم گوجه سبز است.
زیادهروی در مصرف گوجه سبز میتواند باعث نفخ، دلدرد، یا افزایش پتاسیم در بدن شود.
استان سمنان با بیش از ۵۳ هزار بهرهبردار، سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید میکند که بخش عمدهای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان سمنان است.
از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.
تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید میشود.
بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار گستره استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.