نماد آخرین خبر

رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی: عامل انسانی سهم بیشتری در تغییر اقلیم دارد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی: عامل انسانی سهم بیشتری در تغییر اقلیم دارد

ایرنا/ رییس پژوهشکده اقلیم شناسی گفت: تغییر اقلیم در جهان ناشی از عوامل انسانی و طبیعی است اما در این بین فعالیت‌های انسانی همچون افزایش تولید گاز گلخانه‌ای و مصرف بی رویه سوخت‌های فسیلی سهم بیشتری در بروز این پدیده دارد.  

ابراهیم اسعدی اسکویی در نشست تخصصی ملی تغییر اقلیم در بجنورد اظهار کرد: تغییرات اقلیم ریشه در دست بشر دارد به گونه ای که افزایش تولید گاز گلخانه‌ای سبب افزایش دما شده و تبعات آن افسار گسیخته و ناگهانی در حال بروز است.

وی با بیان اینکه دمای هوای در ۲۰۰ سال گذشته به طور میانگین ۱.۱ درجه سانتیگراد افزایش یافته است، گفت: افزایش دمای هوا و ورود حجم بسیار زیاد انرژی به جو زمین، تبعات زیادی از آسیب و تخریب از جمله افزایش بیماری و آفت های کشاوزی و تغییر الگوی رویش گیاهان دارد.

اسعدی اسکویی افزود: در این شرایط افزایش دما، افزایش میزان بارش دردی دوا نمی کند البته در مورد بارش ها نمی توان درباره آینده قطعی جوی اظهار نظر کرد اما طمع و دست اندازی بشر سبب شده تا شاهد افزایش دما باشیم.

پیش‌بینی پدیده‌ جوی خسارت زا با فواصل کوتاه

رییس پژوهشکده اقلیم شناسی ادامه داد: در صورتی که عوامل افزایش دمای هوا کاسته نشود باید در انتظار پدیده جوی خسارت زا با فواصل کوتاه و با شدت بیشتر باشیم.

وی تصریح کرد: با ادامه وضعیت کنونی، رخدادهای جوی تخریبی همچون گرد و خاک یا سیل که هر ۱۰ سال و یا هر چند دهه یک بار بود، به لحاظ کمی و کیفی بیشتر خواهد شد.

اسعدی اسکویی با بیان اینکه تغییر اقلیم پایه، مجهولات برای برنامه ریزی به ویژه بخش کشاورزی را بیشتر کرده است، گفت: برای روبه رو شدن با چالش های کشاورزی باید از ظرفیت ها و اطلاعات هواشناسی بهره بگیریم.

رییس پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم تصریح کرد: داده های تاریخچه ای از رفتار طبیعت، پایش بهنگام، پیش بینی کوتاه و بلندمدت از موارد تاثیرگذار در تصمیم گیری و برنامه ریزی ها است که باید مورد توجه بخش کشاورزی قرار گیرد.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر