برداشت کرِنگها از باغهای انبه میناب

ایرنا/ شهرستانهای میناب، رودان و بندرعباس از مهمترین مناطق تولید انبه در استان هرمزگان هستند و ۶۰ درصد انبه هرمزگان حدود ۲۰ هزارتن به صورت نارس (کَرِنگ، به گویش محلی) از این باغها برداشت میشود.
باتوجه به اقلیم هرمزگان، گلدهی درختان انبه در اسفندماه سال گذشته آغاز شده و تا فروردینماه سال جاری ادامه دارد، در حالیکه برداشت میوه سبز (کال برای تهیه ترشی) اوایل اردیبهشتماه و زمان برداشت انبه رسیده است و در خردادماه آغاز و تا اوایل شهریورماه ادامه دارد.
شهرستان میناب، به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید انبه در ایران، این روزها شاهد آغاز فصل برداشت این میوه گرمسیری است.
با شروع فصل گرما، باغداران منطقه با شور و نشاط خاصی به جمعآوری محصول خود مشغول شدهاند و انبه میناب که به دلیل کیفیت بالا و طعم بینظیرش شهرت دارد، نه تنها در بازارهای داخلی جایگاه ویژهای دارد، بلکه به عنوان یک محصول صادراتی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
امسال، با توجه به شرایط مساعد جوی، پیشبینی میشود برداشت انبه در این منطقه افزایش قابل توجهی داشته باشد و در این گزارش به روند برداشت انبه کشت شده و اهمیت اقتصادی این محصول در توسعه منطقه پرداخته شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میناب گفت: برداشت انبه نارس از باغهای شهرستان میناب آغاز شده است و این محصول که از اوایل اردیبهشتماه جاری چیده میشود، از سطح یکهزار و ۷۰۰ هکتار باغهای این منطقه برداشت خواهد شد.
ناصر نورزاده افزود: امسال، بیشاز ۲۰ هزار تن انبه از باغهای این شهرستان برداشت و به بازار عرضه میشود.
وی اظهار کرد: به دلیل برگزاری دورههای آموزشی برای باغداران و همچنین شرایط مناسب آبوهوایی، پیشبینی میشود امسال شاهد افزایش ۴۰ درصدی برداشت نسبت به سال گذشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی میناب بیان کرد: حدود ۱۰ درصد از انبههای برداشتشده به سه کارخانه تولید ترشیجات و شوریجات در منطقه فرستاده میشوند تا در تولید محصولاتی مانند ترشی انبه مورد استفاده قرار گیرند.
انبه، میوه گرمسیری و سرشار از ویتامینهای آ. بی. سی، کربوهیدراتها، اسیدهای چرب، پروتئینها، اسیدهای عالی و مواد معدنی است و به سلطان میوهها شهرت دارد.
این میوه شیرین و خوش طعم از جمله پرمصرفترین میوهها در جهان است و رویش آن مختص مناطق گرمسیری بوده و قدمت آن به بیش از چهار هزار سال پیش برمیگردد که مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
طعم، رنگ و سالم بودن میوه درختان انبه در استان هرمزگان باعث شده که متقاضیان زیادی داشته باشد.
شهرستان میناب با تولید سالانه هزاران تن انبه، نقش مهمی در تأمین نیاز بازارهای داخلی و صادرات این محصول دارد و بهبود کیفیت و افزایش برداشت، گامی مؤثری در رونق اقتصادی منطقه محسوب میشود.