نماد آخرین خبر

سازمان حفاظت محیط زیست با فعالیت معدن بوکسیت در شاهرود موافق نیست

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سازمان حفاظت محیط زیست با فعالیت معدن بوکسیت در شاهرود موافق نیست

ایرنا/ شاهرود - ایرنا - معاون محیط‌ زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور گفت: این سازمان از زمان آغاز به کار معدن بوکسیت تاش شاهرود تاکنون با فعالیت آن موافق نبوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید ظهرابی روز سه‌شنبه به همراه برخی از فعالان محیط زیست استان سمنان ضمن بازدید از معدن بوکسیت تاش شاهرود، افزود: این معدن خارج از مناطق چهارگانه محیط زیست قرار دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس ماده ۲۴ قانون، برای معادن خارج از مناطق چهارگانه از سازمان حفاظت محیط زیست استعلام انجام نمی‌شود، ادامه داد: این موضوع یکی از نواقص بزرگ قانون معادن است و چنین عوارض بزرگی ایجاد می‌کند.

معاون محیط‌ زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور ابراز کرد: سازمان حفاظت محیط زیست از بدو تاسیس با فعالیت این معدن موافقت نداشته است.

بازدید معاون سازمان حفاظت محیط‌ زیست از معدن بوکسیت شاهرود

به گزارش ایرنا، قله شاهوار در مرز استان سمنان با گلستان، سه هزارو ۹۴۵ متر از سطح دریا ارتفاع داشته و در شمال غربی شهرستان شاهرود یکی از جاذبه‌های طبیعی منطقه است. این قله، بلندترین کوه استان سمنان و بیست و چهارمین قله مرتفع ایران نیز به شمار می‌رود.

این کوه بلند به سبب ارتفاعی که از سطح زمین دارد در بیشتر سال حتی گاهی در تابستان پوشیده از برف است. برفی که تامین کننده آبی است که در دل کوه، در چشمه سارها و سفره‌های زیرزمینی جریان می‌یابد و از هزاران سال پیش تاکنون منشأ حیات گیاهان، گونه‌های جانوری و حتی ایجاد تمدن در کوهپایه و دشت‌های اطراف آن و در نهایت شکل‌گیری بسطام و شاهرود شده است.

شاهوار پوشش گیاهی گوناگون مانند درختچه های گون و زرشک و برخی درختان دیگر دارد و گونه‌های جانوری از جمله بز، کل، میش، قوچ، خرس و پرندگانی همچون کبک و عقاب در آن زندگی می‌کنند.

کوه شاهوار یکی از منابع آب‌های سطحی منطقه است که از طریق رودخانه پیرمیشی به پایین دست منتقل می‌شود.

نمونه‌ای از نارضایتی مردم شاهرود از فعالیت معدن بوکسیت

فعالیت یک شرکت معدنی طی چند سال گذشته در ارتفاعات این کوه، نگرانی مردم، دوستداران طبیعت و مسئولان را نسبت به تخریب محیط زیست برانگیخته است. فعالیت‌های اکتتشافی در این کوه از سال ۱۳۹۰ برای استخراج ماده معدنی بوکسیت از سوی یک شرکت معدنی آغاز شد و طی چند سال گذشته به دلایل زیست محیطی تعطیل بوده است.

بوکسیت یک سنگ رسوبی با مقادیر به نسبت بالای آلومینیوم است که پس از فرآوری از آن، آلومینیوم به دست می‌ آورند.

شهرستان شاهرود با تنوع اقلیمی و زیستگاهی متنوع در شرق استان سمنان قرار دارد.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام : https://instagram.com/semnan_today