معاون استاندار سمنان: طرح تفصیلی ظرفیتی برای تامین درآمد پایدار شهرداریهاست

ایرنا/ سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه تاخیر در اجرای طرحهای مدیریت شهری، هزینههای سرسامآوری به شهرداریها تحمیل میکند، گفت: شهرداریها از ظرفیتهای بالقوه طرح تفصیلی برای افزایش درآمد پایدار استفاده کنند.
فرجالله ایلیات روز سهشنبه در نشست هماندیشی ذیحسابان شهرداریهای استان سمنان به میزانی شهرداری دامغان با اشاره به تمدید یکساله دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا افزود: تمدید فعالیت شوراها یک فرصت ارزشمند برای تکمیل طرحهای اولویتدار است.
وی تمرکز شهرداریها را بر تکمیل طرحهای دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد خواستار شد و ادامه داد: زمانبر بودن طرحها، هزینههای مختلفی را به شهرداریها و نیز دولت تحمیل میکند و گاهی این هزینهها از کل اعتبار پیشبینی شده برای طرحها بیشتر است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با یادآوری نامگذاری شعارهای سال با عناوین اقتصادی در سالهای گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: عبور از چالشهای اقتصادی و مسایل مرتبط با بخشهای سرمایهگذاری بدون اراده و انگیزه کافی میسر نیست.
وی استفاده از نیروهای مجرب اقتصادی در پیشبرد طرحهای سرمایهگذاری شهرداریها را ضروری دانست و افزود: نشستهای غیرتخصصی که بدون ارایه بستههای سرمایهگذاری برگزار شوند نمیتوانند زمینه تحولات اقتصادی را در شهرداریها و دیگر دستگاههای اجرایی فراهم کنند.
ایلیات تامین منافع سرمایهگذاران را مهمترین عامل انگیزشی برای تشویق بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: از شهرداریها و شوراهای اسلامی شهر و روستا انتظار میرود بخشهای مشخصی را با هدف توسعه برنامههای اقتصادی راهاندازی نموده و از ظرفیت نخبگان بخش خصوصی در این حوزه استفاده کنند.
وی با اشاره به اهمیت ارتقای روحیه ریسکپذیری مدیران شهری برای انجام اقدامهای تحولی اظهار کرد: در برخی کلانشهرها سازمانی با عنوان سازمان سرمایهگذاری ایجاد شده است که اعضای آنها را شهرداران و مدیران پیشین آن شهر تشکیل میدهند.
ضرورت مدیریت انرژی
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با اشاره به وجود ناترازی انرژی در کشور، خواستار برنامهریزی شهرداریها برای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز خود از طریق واحدهای تولید انرژی خورشیدی شد و بیان کرد: یکی از شاخصهای مهم ارزیابی شهرداریها و فرمانداریها و دستگاههای اجرایی، نقشآفرینی آنها در تامین انرژی مورد نیاز است.
وی اظهار کرد: طی سالهای اخیر افزایش سهم هزینههای جاری در شهرداریها بر موضوع تکمیل طرحهای عمرانی و اقتصادی شهرداریها اثر گذاشته است.
شهرداریها از بنگاههای مهم اقتصادی
ایلیات، شهرداریها را از مهمترین بنگاههای اقتصادی نامید و با تاکید بر اینکه تاخیر در طراحی و تکمیل طرحهای شهری، بار مالی سنگینی را به شهرداریها تحمیل میکند، تصریح کرد: شهرداریها قبل از اجرای طرحهای عمرانی، منابع مالی آن را پیشبینی کنند تا مشکلات گریبانگیر مردم و مسوولان نشود.
وی با اشاره به توانمندیهای ارزشمند سازمان همیاری شهرداریهای استان سمنان برای تامین مالی شهرداریها گفت: این سازمان میتواند نقش مهمی در تکمیل طرحهای عمرانی شهرداریها ایفا کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان دوراندیشی و وسعت دید شهرداران و مدیران حوزه مدیریت شهری در استان را خواستار شد و خاطر نشان کرد: یکی از اصلیترین دغدغههای سرمایهگذاران مدیریت شهری، پیچیده بودن فرآیندهای اداری است که حل این مساله نیازمند اهتمام بیش از پیش شهرداریها است.
به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.