کیوی گیلان در یک قدمی بازار هند

فارس/ در جریان بازدید هیاتی تخصصی از کشور هند از باغات کیوی و سردخانههای گیلان، ظرفیتهای صادراتی این محصول استراتژیک در یک دیپلماسی فعال کشاورزی مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
در مسیر توسعه صادرات محصولات کشاورزی، گیلان این روزها میزبان هیاتی تخصصی از کشور هند بود؛ هیأتی که با هدف ارزیابی ظرفیتهای فنی، تولیدی، سردخانهای و آزمایشگاهی، از باغات و تأسیسات نگهداری کیوی بازدید کرده و گفتگوهایی رو در رو با بهرهبرداران و فعالان بخش خصوصی انجام دادند.
ارزیابی میدانی از باغات کیوی گیلان
هیات هندی ابتدا با حضور در باغات کیوی در مناطق مختلف از جمله املش و تالش، مراحل داشت و برداشت کیوی را از نزدیک مشاهده کرد و با پرسشهای فنی از باغداران درباره آبیاری، تغذیه، مبارزه با آفات و زمانبندی برداشت، آشنایی عمیقتری با توانمندیهای بومی پیدا کرد.
ظرفیت صادراتی گیلان برای کیوی بالاست
صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفته است که بازدید هیات هندی از باغات و سردخانهها، نشانه اعتماد بینالمللی به کشاورزی ایران است. ما ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات داریم و بیش از ۲۰۰ هزار تن کیوی در استان تولید میشود که بخشی از آن آماده صادرات است.به گفته وی، در سالهای اخیر با توسعه سردخانهها، ارتقاء استانداردها و آموزش باغداران، زیرساخت لازم برای صادرات هدفمند فراهم شده و منتظر تکمیل توافقات نهایی با کشور هند هستیم.
از مزرعه تا سردخانه؛ زیرساختها زیر ذرهبین
بخش دوم بازدید، به بازدید از سردخانههای مدرن استان اختصاص داشت. هیات هندی در این مرحله از فرایند سورتینگ، بستهبندی، ضدعفونی سرمایی و ذخیرهسازی بازدید کرد و سوالاتی درباره کنترل کیفیت، ماندگاری میوه، ردیابی محصول و گواهیهای صادراتی مطرح کرد.
بهرهبردار تالشی: دلگرم شدیم که زحماتمان دیده شد
رضا رمضانی، بهرهبردار کیوی از شهرستان تالش، میگوید: برای ما خیلی مهم است که مشتری خارجی بیاید و از نزدیک کار ما را ببیند. این یعنی تلاش چند ساله ما ارزش داشته است و اگر حمایت صادراتی باشد، ما هم با انگیزه بیشتری تولید میکنیم.
تاجر آستارایی: فرصت بازار هند را نباید از دست داد
مجتبی کاظمی، تاجر محلی کیوی در آستارا نیز گفته است: بازار داخلی اشباع است. هند با آن جمعیت و ذائقه خاص، یک فرصت طلایی است و اگر ما عقب بمانیم، ترکیه و شیلی بازار را میگیرند. باید روی بستهبندی و برندسازی سرمایهگذاری کنیم.
صادرکننده فعال: زیرساخت هست، فقط تسهیل نیاز داریم
یوسف اشراقی، صادرکننده باسابقه کیوی به کشورهای حوزه خلیج فارس، نیز گفته است که کیوی گیلان طعم و کیفیت مناسبی دارد و اگر تسهیلات گمرکی و بهداشتی سرعت بگیرد، ما توان پاسخگویی به سفارشات بالا را داریم. وقت در صادرات طلاست.
آینده صادرات کیوی روشن است
هیات هندی همچنین از تجهیزات آزمایشگاهی در سردخانهها بازدید کرد و فرایند کنترل باقیمانده سموم، بررسی رطوبت و کیفیت بافت میوه و مستندسازی سلامت محصولات صادراتی را ارزیابی کردند و این مرحله از بازدید مورد توجه ویژه نمایندگان فنی هند قرار گرفت.
بازدید هیات هندی از گیلان تنها یک گام ابتدایی است؛ اما گامی مهم در مسیر اعتمادسازی، توسعه روابط تجاری و تثبیت جایگاه ایران در بازار جهانی کیوی و اگر حمایت دولت، پیگیری صادرکنندگان و همت باغداران ادامه یابد، میتوان به حضور بلندمدت کیوی ایرانی در بازارهای جنوب آسیا امیدوار بود.