نماد آخرین خبر

تَب سرد ازدواج در اصفهان

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تَب سرد ازدواج در اصفهان

ایرنا/ مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان گفت: نرخ ازدواج این استان بر اساس آمار پایین‌تر از استان‌های دیگر است و تنها سمنان پس از اصفهان قرار دارد.

مریم فاتحی زاده، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان افزود: میانگین سن ازدواج نیز در اصفهان افزایش یافته که این مساله سن باروری زنان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: بیشتر افراد جامعه به ادامه تحصیلات یا کسب و کار بیشتر اهمیت می دهند تا ازدواج و این موضوع در نهایت به تجرد قطعی منتهی می شود.
فاتحی زاده با بیان اینکه ازدواج مجدد زنانی که تجربه طلاق داشته اند همچنان تابوست و به ندرت اتفاق می افتد، افزود: در حالی که سن این گروه از زنان که شمار قابل توجهی نیز هستند به طور میانگین بین ۳۰ تا ۳۵ سال است که با ازدواج مجدد آن ها فرزندآوری نیز محقق می شود.
وی هشدار داد: فاصله زمانی بین ازدواج و تولد نخستین فرزند در اصفهان حدود پنج سال است که این وضعیت نگران کننده است.
فاتحی زاده گفت: نرخ باروری نیز در اصفهان کاهش یافته و تعداد افراد بدون فرزند و زوج های نابارور در حال افزایش است، از طرفی در برخی شهرستان‌های استان، نرخ ولادت کمتر از فوت بوده که این مساله عمق بحران پیش رو را بیشتر کرده است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان افزود: بررسی ها نشان داده بیشتر زوج های ایرانی به تک فرزندی تمایل بیشتری دارند اما در اصفهان با اجرای بخشی از قانون جوانی جمعیت، وضعیت تولد فرزندان دوم به بعد بهتر شده است.
فاتحی زاده با تاکید بر اینکه بهبود وضعیت استان در این شاخص ها، نیازمند هم افزایی مجموعه های مردمی و دولتی و برنامه ریزی دقیق است، گفت: تمرکز برنامه ها بر پیشگیری از سقط جنین، درمان ناباروری، فرهنگ سازی در مقوله فرزندآوری، ترویج ازدواج آسان و کاهش سن ازدواج می تواند به بهتر شدن شرایط کمک کند.
وی اظهار داشت: بر اساس پژوهش‌های انجام شده در استان، مجموعه ای از عوامل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بر مقوله فرزندآوری تاثیر دارد.
ورود ایران به چاله جمعیتی؛ حقیقت تلخ
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان گفت: بر اساس آمار در سال ۱۴۰۳، جمعیت کشور هفت درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته که نمود ورود ایران به چاله جمعیتی است.
فاتحی زاده افزود: نقشه توزیع جمعیت نشان می دهد میزان باروری در مرکز ایران نسبت به استان های مرزی کمتر و این مساله نیازمند مدیریت است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ایران در زمان حاضر پیرترین کشور در خاورمیانه است افزود: مساله پیری جمعیت و لایه های متعدد آن در کشور و استان بسیار جدی و نگران کننده است و نباید نسبت به آن منفعل بود.
فاتحی زاده تاکید کرد: عبور پُر دستاورد از بحران جمعیت مستلزم همگرایی و نقش آفرینی همه نهادهای متولی است اما متاسفانه برخی دستگاه ها و متولیان هنوز این موضوع را کم اهمیت قلمداد می کنند.
بر اساس آخرین آمار، جمعیت ایران نزدیک به ۸۶ میلیون نفر است که اصفهان، حدود ۶ درصد از آن را دربردارد.
به گفته مسوولان، جمعیت تخمینی این استان در حال حاضر پنج میلیون و ۴۲۱ هزار نفر است که نسبت به سال گذشته‌ بطور تقریبی تنها ۰.۳۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.
نرخ فرزندآوری در اصفهان حدود ۱.۳ درصد است.
«قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم(۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید.
در گاه‌شمار کشور، هفته ملی جمعیت از ۲۴ اردیبهشت آغاز می شود.

آخرین خبر اصفهان در اینستاگرام :
https://instagram.com/isfahan_today