نماد آخرین خبر

۱۳۰ کانون یاریگران زندگی در استان بوشهر فعال است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۱۳۰ کانون یاریگران زندگی در استان بوشهر فعال است

ایرنا/ دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: هم اکنون ۱۳۰ کانون یاریگران زندگی در روستاهای این استان برای پیشگیری از اعتیاد و ارتقای سلامت اجتماعی راه‌اندازی شده و در نظر است این تعداد تا پایان امسال به ۱۵۰ کانون افزایش یابد.

عقیل خرم‌آبادی افزود: امروز رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر، تمرکز بر مبارزه‌ای متوازن و مردم‌پایه است؛ به‌گونه‌ای که در کنار برخورد، توسعه فرهنگ پیشگیری، درمان، صیانت و توانمندسازی معتادان با محوریت مردم در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: در این ارتباط اجرای طرح "یاریگران زندگی" به عنوان اولویت اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر در قشرهای هدف از جمله کارگری، دانش‌آموزی، دانشجویی و روستایی در دست اجراست.

خرم‌آبادی بیان‌کرد: در سال تحصیلی گذشته ۸۵۲ مدرسه، معادل بیش از ۴۰ درصد مدارس استان بوشهر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و تلاش می‌شود این آمار در سال جاری به ۶۰ درصد افزایش یابد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر بیان کرد: خانه یاریگران زندگی استان بوشهر به عنوان یکی از باکیفیت‌ترین و بزرگ‌ترین مراکز کشور در این زمینه با برنامه‌ریزی مدون به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

خرم‌آبادی با بیان اینکه هدف ستاد، پوشش تمامی افراد آموزش‌پذیر با برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد است، اظهار کرد: این راهبرد می‌تواند چرخه شیوع اعتیاد در کشور را کند و کنترل کند.

وی با یادآوری دو رویکرد اختیاری و اجباری در درمان اعتیاد گفت: در زمان حاضر جهش خوبی در درمان معتادان متجاهر با استفاده از ظرفیت مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ آن ایجاد شده‌است و استان بوشهر توان پذیرش و ساماندهی قریب به ۹۵ درصد این افراد را دارد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر تاکید کرد: با مشارکت مردم، خیران و کارآفرینان، باید چرخه درمان با حرفه‌آموزی تکمیل و شرایط بازگشت بهبود یافتگان به جامعه فراهم شود.

وی اضافه کرد: رویکرد ستاد، جامعه‌پذیری معتادان متجاهر است؛ به‌گونه‌ای که پس از ترخیص، این افراد توان ایستادن روی پای خود را داشته باشند و خانواده‌ها نیز بتوانند پذیرای آنان باشند.

خرم‌آبادی با بیان اینکه امکانات بخش خصوصی نیز در این مسیر به کار گرفته شده‌است گفت: خدمات درمانی معتادان متجاهر در قالب خرید خدمت و تبصره ۲ ماده ۱۶ در حال انجام است و راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ در دستور کار شورای هماهنگی استان بوشهر قرار دارد.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که همه افرادی که از نظر مردم معتاد تلقی می‌شوند، معتاد متجاهر نیستند؛ بلکه ممکن است کارتن‌خواب، زباله‌گرد یا بی‌خانمان باشند و تشخیص تجاهر به اعتیاد بر عهده تیم غربالگر است که اطلاعات این افراد را در سامانه غوام ثبت و ضبط می‌کنند.

خرم‌آبادی با بیان اینکه دسترسی سخت‌تر و افزایش قیمت مواد مخدر سنتی ممکن است برخی را به سمت مواد صنعتی سوق دهد، گفت: باید با آموزش و آگاه‌سازی، از چرخش الگوی مصرف جلوگیری کرد.

وی اعتیاد را یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد آسیب‌های اجتماعی دانست و اظهار کرد: این آسیب‌ها باید به‌صورت منسجم و نه جزیره‌ای کنترل و مدیریت شوند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر افزود: یکی از نگرانی‌های جدی، اعتیاد در جامعه کارگری بویژه در جنوب استان بوشهر و منطقه عسلویه است که تأثیر مستقیم بر تولید، صنعت و آبروی نظام دارد.

وی تاکید کرد: شرکت‌های نفتی باید به مسئولیت اجتماعی خود در قبال پیشگیری و درمان اعتیاد عمل کنند تا سطح شیوع اعتیاد در میان کارگران صنعتی نسبت به میانگین کشوری کاهش یابد.

خرم‌آبادی با اشاره به اجرای طرح ملی شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت عمومی ۱۵ تا ۶۴ سال، گفت: این طرح با هدف تعیین میزان شیوع، روند تغییر الگو، و شناسایی عوامل خطر و محافظ فردی، خانوادگی و اقتصادی-اجتماعی در سال جاری اجرا خواهد شد.

وی یادآورشد: در سال گذشته با تلاش دستگاه‌های مقابله‌ای، بیش از یکهزار و ۸۹۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان بوشهر کشف و ضبط شد که بزرگ‌ترین محموله کوکائین کشف‌شده در تاریخ ایران به وزن ۲۱۰ کیلوگرم، سال گذشته در آبهای سرزمینی استان بوشهر توقیف شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر اظهارکرد: حدود ۸۰ درصد از کشفیات یاد شده معادل یک و نیم تن، شامل تریاک، مشتقات آن و حشیش بوده و مابقی شامل سایر مواد مخدر و روان‌گردان‌هاست.





آخرین خبر بوشهر در اینستاگرام :
https://instagram.com/bushehr_akhbar