۴۸۰ کیلومتر فیبر نوری در روستاهای خراسان جنوبی اجرا شد

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۴۸۰ کیلومتر فیبر نوری در روستاهای استان اجرا شده و ۹۲۰ کیلومتر دیگر نیز در دست اقدام است.
به گزارش ایرنا مصطفی بهی روز شنبه در نشست خبری اظهار کرد: این پروژه با هدف ارتقای کیفیت ارتباطات و اتصال مراکز مخابراتی و سایتهای تلفن همراه اجرا میشود.
وی از اتصال ۲۰۷ روستای استان در آینده نزدیک به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و افزود: در این زمینه ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده و برای اجرای این برنامه ساخت ۱۲۰ سایت جدید و ارتقای ۳۹ سایت موجود در دستور کار اپراتورها، بهویژه همراه اول، قرار دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پروژه فیبر نوری در سطح روستاها و شهرها از مهمترین اولویتهای وزارت ارتباطات است یادآور شد: اکنون پهنای باند ورودی به استان ۴۶۰ گیگابیت بر ثانیه بوده در حالی که مصرف واقعی آن ۵۶ گیگابیت بر ثانیه است که نشان میدهد ظرفیت تامین شده بسیار فراتر از نیاز فعلی استان بوده و مشکلی در این حوزه وجود ندارد.
وی از اجرای پروژه فیبر نوری برای منازل و کسب و کارها در شهر بیرجند خبر داد و گفت: شرکت شاتل به عنوان مجری این پروژه انتخاب شده و اجرای ۱۰۰ کیلومتر فیبر نوری در دستور کار قرار دارد.
بهی بیان کرد: در سایر شهرهای استان نیز شرکت مخابرات منطقه، اجرای این پروژه را برعهده دارد که تاکنون ۱۴ کیلومتر حفاری در بیرجند انجام شده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی درباره قطعیهای برق و تاثیر آن بر سایتهای ارتباطی گفت: باتریهای موجود در این سایتها فقط برای حفظ تجهیزات و شرایط اضطراری طراحی شدهاند و تنها میتوانند حدود نیم ساعت برق سایت را تأمین کنند.
وی با اشاره به نبود راهکار دقیق برای رفع ناترازی انرژی در حوزه ارتباطات، اظهار کرد: وزارت ارتباطات در حال بررسی راهکارهای هوشمندسازی مصرف انرژی با همکاری وزارت نیرو است، اما تاکنون راهحل پایدار و جامعی برای رفع این مشکل ارائه نشده است.
بهی یادآور شد: نصب سامانه خورشیدی برای سایتهای ارتباطی نیازمند فضای فیزیکی قابلتوجهی است و هر سایت ارتباطی به برق سه فاز ۳۲ آمپر (معادل ۲۲.۲ کیلووات) نیاز دارد و برای تأمین این میزان انرژی از طریق پنلهای خورشیدی، به حدود ۸۰ تا ۹۰ مترمربع فضا نیاز است که فراهم کردن آن در برخی نقاط ممکن نیست.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به هزینهبر بودن این تجهیزات و قطعیهای مکرر برق، اپراتورها نیز از خاموشی سایتها متضرر میشوند و احتمال اختلال در تجهیزات ارتباطی افزایش مییابد.
وی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه، اتصال ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات از جمله اهداف تعیین شده بوده که در خراسان جنوبی، تاکنون ۸۶ درصد از این روستاها به این شبکه متصل شدهاند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: از مجموع ۹۱۸ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار در استان، ۷۹۱ روستا معادل ۸۶ درصد روستاها به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند و ۹۳ درصد این روستاها از پوشش تلفن همراه برخوردارند.
وی یادآور شد: با بیان اینکه توسعه زیرساختهای ارتباطی با اعتبار بیش از ۳۱۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم تحقق یافته و در این مدت، ۹۳ روستای جدید با احداث ۵۲ سایت جدید و ارتقای ۱۸ سایت موجود، به ظرفیتهای ارتباطی مجهز شدند که جمعیتی حدود هفت هزار خانوار را تحت پوشش قرار داده است.
بهی ادامه داد: با توجه به وسعت خراسان جنوبی و پراکندگی جمعیت، توسعه ارتباطات نیازمند سرمایهگذاری قابل توجهی است، اما با همت دولت و تعامل با اپراتورها، اهداف توسعهای بهخوبی در حال تحقق است
وی با اشاره به نگرانیهای مردمی درباره امواج الکترومغناطیسی دکلهای مخابراتی، گفت: موضوع شدت امواج به صورت مستمر مورد پایش قرار میگیرد و نتایج آن طبق مصوبه مجلس به دفتر حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی منعکس میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: سلامت مردم اهمیت زیادی برای ما دارد لذا بر اساس اندازهگیریهای انجامشده، حتی در بدترین نقاط استان نیز شدت امواج بسیار پایینتر از حد مجاز است و جای هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.