استاندار مرکزی: فرمانداران روستاهای دارای تنش آبی را با دقت رصد کنند

ایرنا/ استاندار مرکزی گفت: فرمانداران شهرستانهای مختلف این استان روستاهای دارای تنش آبی را با دقت رصد و تدابیر لازم را برای رفع مشکلات آنها به کار گیرند.
مهدی زندیهوکیلی روز شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی در اراک، افزود: تنش آبی در استان مرکزی تنها در اراک و ساوه نیست، خیلی از روستاها درگیر این موضوع هستند.
وی بیان کرد: بسیاری از مشکلات آب روستاها با یک کفشکنی و تعویض پمپ حل میشود و نیاز است تمام موارد مورد رصد و بررسی قرار گیرد.
استاندار مرکزی ادامه داد: فرمانداران باید اعتبار لازم برای تنش آبی در روستاها را اختصاص دهند و اگر نیاز به آبرسانی با تانکر است، در اسرع وقت انجام شود.
زندیهوکیلی عنوان کرد: همانطور که آب آشامیدنی مردم مهم است، تامین آب کشاورزی هم از اهمیت ویژه برخوردار است و باید برنامهریزی شود یک تا ۲ مرحله آب در اختیار کشاورزان ساوه قرار گیرد.
وی گفت: در این راستا اگر نیاز باشد آب آشامیدنی جیرهبندی شود و یا حتی از طریق آب بطری برای مردم تامین شود، نباید اجازه داد کشاورزی که با تولید و زندگی کشاورزان گره خورده، از بین برود.
استاندار مرکزی افزود: حفظ فضای سبز اراک نیز بسیار مهم است و بر اساس قوانین خاص از جمله قانون هوای پاک و کاهش آلودگی هوا، ایجاد و توسعه فضای سبز در این شهر که با آلودگی دسته و پنجه نرم میکند، تکلیف شده است.
زندیهوکیلی گفت: همچنین تکلیف است که حداقل ۵۰ درصد پساب استان مرکزی در اختیار شهرداریها قرار گیرد و هر شهرداری که کوتاهی کند باید پاسخگو باشد.
وی تاکید کرد: شهرداران استان مرکزی موظفند سیستم آبیاری فضای سبز را از آب آشامیدنی جدا کنند و این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
۲۰ تا ۲۵ درصد تولید سالانه کشور مربوط به کشت بهاره است
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: در روستاهای تمام شهرستانهای استان تنش آبی وجود دارد و این موضوع تنها برای اراک و ساوه نیست.
نادرقلی ابراهیمی، با بیان اینکه اجرای رینگ انتقال آب شمالی - جنوبی اراک ضروری است، افزود: لازم است مدیریت ویژهای تدبیر شود تا باغات و کشتهای بهاره حفظ شوند، چراکه ۲۰ تا ۲۵ درصد تولید سالانه کشور مربوط به کشتهای بهاره است.
وی عنوان کرد: سهم استان مرکزی در تخصیص منابع اعتباری در حوزه آب، ۱۰۰ درصدی است و با این اعتبارات لایروبی قنوات را میتوانیم انجام داد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نظام مهندسی باید اقدامات لازم در خصوص جمعآوری آب باران در پشت بامها را انجام دهد.
ابراهیمی عنوان کرد: تکمیل مطالعات ژئوفیزیک استان مرکزی نیز با روشهای جدید به کمک شرکتهای دانش بنیان ضرورت دارد تا خطا در حفاری چاهها رخ ندهد.
وی گفت: برای استقرار آبشیرینکنها باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد و حمایتهای بخش دولتی نیز با جدیت انجام شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی افزود: صنایع الزاما باید از پساب و آبهای برگشتی استفاده کنند و این مهم باید با جدیت رصد شود.
ابراهیمی گفت: برنامه درازمدت برای رفع مشکلات آب استان مرکزی تدوین شده و تلاش و پیگیری برای تصویب آن ادامه دارد.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد. استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.