اقلیم کردستان، جمهوری اسلامی ایران را خانه دوم خود میداند

مهر/ سنندج- استاندار اربیل عراق، با تاکید بر عزم راسخ اقلیم کردستان برای تقویت روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران، گفت: اقلیم کردستان عراق ایران را خانه دوم و پناهگاه همیشگی خود میداند.
به گزارش خبرنگار مهر، امید خوشناو، استاندار اربیل عراق، عصر سه شنبه در سومین نشست استانداران کردستان ایران و عراق که در سنندج برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور خود و هیئت همراهش در این نشست، از میزبانی گرم مسئولان جمهوری اسلامی ایران، به ویژه استاندار کردستان، قدردانی کرد.
وی با اشاره به اهمیت این نشستها که در چارچوب تقویت روابط بین شهرها و دولتهای دو طرف برگزار میشود، نتایج آنها را بسیار مثبت ارزیابی کرد.
خوشناو با تأکید بر اراده دیپلماتیک اقلیم کردستان عراق برای تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: هدف نهایی اقلیم، تعمیق روابط تاریخی و همهجانبه با ایران در تمامی سطوح است.
وی افزود: در فرایند شکلگیری حکومت اقلیم کردستان عراق، جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار ما بوده و ما خود را هیچگاه در جمهوری اسلامی ایران مهمان نمیدانیم و همیشه ایران را خانه دوم خود و پناهگاه همیشگیمان دانستهایم و خواهیم دانست.
وی به حمایتهای ایران در زمان جنایات رژیم بعث علیه استانهای کردنشین اقلیم اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران اولین حکومتی بود که پس از شکلگیری حکومت اقلیم کردستان عراق با این منطقه تعامل برقرار کرد.
همکاریهای تجاری و تسهیل تردد زائران اربعین
استاندار اربیل در ادامه به تفاهمنامههای مشترک امضا شده با استانهای ایرانی از جمله قزوین اشاره کرد و خواستار همکاری شرکتهای ایرانی با شرکتهای اقلیم کردستان عراق شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران وجود دارد، تأکید کرد: اقلیم کردستان عراق نه تنها تهدیدی برای هیچ همسایهای نیست، بلکه در تلاش است تا شرایط زندگی امنی را برای ساکنان اقلیم و ایران فراهم کند.
خوشناو همچنین به تسهیل حضور شهروندان دو طرف، به ویژه زائران اربعین حسینی، اشاره کرد و این موضوع را یک مسئله عقیدتی و از اولویتهای دولت اقلیم کردستان عراق خواند.
وی گفت: استانهای حلبچه، سلیمانیه و اربیل تلاش زیادی برای تسهیل این امر کردهاند و برای میزبانی جدی از زائران اربعین در سال جاری آماده میشوند.
استاندار اربیل در بخش دیگری از سخنان خود، به مشکلاتی که به دلیل برخی تصمیمات دولت مرکزی بغداد در سال ۲۰۲۵ برای شرکتهای اقلیم کردستان عراق پیش آمده، اشاره کرد.
وی ضمن ابراز تأسف از ضرر و زیانهای وارد شده به شرکتها، از مسئولان جمهوری اسلامی ایران خواست تا در تجدید نظر در تصمیمات دولت مرکزی بغداد نقش ایفا کنند.
خوشناو در سخنان خود، سلام و درود خود را نثار روح رئیس جمهور فقید و شهید جمهوری اسلامی ایران کرد و برای ایشان آرزوی علو درجات کرد.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور فقید ایران قصد دیدار از اقلیم کردستان عراق را داشتند، اظهار داشت: در فاصله کوتاهی پس از شهادت ایشان، جناب آقای دکتر پزشکیان، اولین رئیس جمهور ایران، به اقلیم کردستان عراق آمدند و این دیدار آغازگر تقویت و پیشبرد تمامی روابط بود.