معاون میراث فرهنگی اردبیل: بومگردی مظلومترین بخش حوزه گردشگری استان است

ایرنا/ معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل گفت: این استان به لحاظ اقلیم، جغرافیا، سنتها و آیینهای بومی بسیار غنی است اما شمار واحدهای بومگردی به تناسب ظرفیتهای یاد شده اندک و به طور کلی بومگردی مظلومترین بخش حوزه گردشگری است.
نگار سریع الاطلاق اظهار کرد: نخستین سمینار بومگردی برای ترویج راهاندازی و تبیین فواید آن پارسال در استان برگزار شد و در خردادماه امسال نیز دومین سمینار را با هدف تبلیغ و معرفی بومگردی، توجه به حفظ شهر سبز، دعوت از بومگردانان موفق کشور، انتقال تجربیات به بومگردانان جدید و جذب سرمایهگذار برای توسعه و تکثر واحدهای بومگردی برگزار خواهیم کرد.
وی به فعالیت ۱۷ واحد بومگردی در استان و صدور موافقت اصولی برای راهاندازی ۴۵ واحد دیگر اشاره کرد و گفت: ۴۵ واحد دارای موافقت اصولی در مرحله اخذ مجوز و هشت واحد بومگردی دیگر نیز در حال احداث است.
سریع الاطلاق افزود: در ۱۷ واحد بومگردی فعال زمینه اشتغال ۴۰ نفر ایجاد شده که ظرفیت خدماتدهی به ۲۰۰ نفر را دارند و در صورت راهاندازی ۴۵ واحد جدید نیز زمینه اشتغال ۵۴۳ نفر و در هشت واحد در حال احداث هم بستر اشتغال ۸۶ نفر ایجاد خواهد شد.
شناسایی ۲۳ نقطه مستعد احداث بومگردی در روستاهای استان
او گفت: در عملی ابتکاری از ناحیه استان اردبیل بستههای سرمایهگذاری بومگردی در سه سطح برای اجرای بومگردی در داخل طرحهای هادی روستاها تدوین شده که با شرایط مناسب در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این راستا همکاری بسیار خوبی با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان دارد.
وی ادامه داد: نقطههای مستعد اجرای بومگردی در ۲۳ روستای استان شناسایی و برای معرفی به سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی در سایت این اداره کل بارگذاری شد.
سریع الاطلاق افزود: اگر فردی بخواهد به صورت شخصی، نقطهای در یک روستا را انتخاب و طرح بومگردی در آن اجرا کند، مستلزم هزینه و وقت زیاد، حل مشکلات دریافت مجوزها و پاسخ استعلام ها خواهد بود، در حالی که بستههای پیشنهادی مدون ناحیه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با پرداخت هزینه مناسب و تقسیط آن آماده واگذاری است.
وی ادامه داد: با توجه به سهل الوصول بودن بستههای پیشنهادی سرمایهگذاری بخش خصوصی برای راهاندازی واحدهای بومگردی در روستاهای استان، پیشبینی میکنیم طی سه تا چهار سال آینده سرمایهگذاران زیادی وارد میدان کار و تولید شده و بر شمار واحدهای بومگردی استان افزوده شود.
بانکها در پرداخت تسهیلات بومگردی همکاری کنند
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: واحدهای بومگردی در اولویت دریافت تسهیلات بانکی هستند و تسهیلات دولتی لازم برای آنها تامین شده اما به علت کمتوجهی و بیاطلاعی بانکها از نتایج ثمربخش بومگردیها بیشترین مشکلات در پرداخت تسهیلات بانکی مربوط به این واحدهاست.
او اضافه کرد: بخش اعظم وقت و انرژی ما در معاونت سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل صرف توجیه کارشناسان بانک برای تسهیل پرداخت وام متقاضیان طرحهای بومگردی میشود.
وی به فعالیت واحدهای بومگردی در روستاهای شهرستانهای اردبیل ، مشگینشهر، خلخال، نمین و گرمی مغان اشاره کرد و از رسانهها خواست با تبیین خدمات و فایدههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری واحدهای بومگردی بانکها را به پرداخت آسان تسهیلات و بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در احداث واحدهای بومگردی ترغیب کنند.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل با اشاره به ۳۱ اردیبهشت روز بومگردی گفت: سال گذشته در هفته بومگردی برنامههایی همچون دورههای آموزشی و جشن بومگردی برای ترویج واحدهای آن در استان برگزار شد.
استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.