اهدای اعضای بانوی اصفهانی به بیماران نیازمند زندگی بخشید

فارس/ در روز ملی اهدای عضو، اعضای بانوی جوان اصفهانی به بیماران نیازمند عضو، حیاتی دوباره بخشید.
مریم خلیفه سلطانی، مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان اظهار داشت: اکرم عمو سلطانی ۳۹ساله به دلیل خونریزی مغزی در این بیمارستان بستری و پس از تأیید مرگ مغزی با رضایت خانوادهاش امروز تحت عمل جراحی برداشت اعضا قرار گرفت.
وی افزود: کلیهها، کبد و قرنیه و نسوج چشمی این بانوی اصفهانی به پنج بیمار نیازمند پیوند زده شد.
آغاز برداشت قرنیه و نسوج چشمی در استان
خلیفه سلطانی با اشاره به آغاز برداشت و اهدای قرنیه و نسوج چشمی از بیماران مرگ مغزی در اصفهان گفت: این اقدام با فراهمشدن بسترهای لازم و پزشکان متخصص، از اسفند سال گذشته در استان اصفهان آغاز و تاکنون هشت قرنیه و نسوج چشمی به ۱۶بیمار در بیمارستان الزهرای اصفهان پیوندزدهشده است.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان با بیان اینکه آمار بیمارانی که نیاز به پیوند قرنیه چشم دارند، بالاا ست، بیان کرد: هم اکنون ۳۵۰ بیمار نیازمند پیوند قرنیه از بیمارستان تخصصی چشمپزشکی فیض اصفهان در فهرست انتظار قرار دارند.وی ادامه دا: پیش از این، قرنیه و نسوج پیوندی از بانک چشم تهران به اصفهان ارسال میشد.
افزایش قابل توجه اهدای عضو در اصفهان
خلیفه سلطانی با بیان اینکه شاخص اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی در استان در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افزایش داشت، افزود: از ابتدای امسال تاکنون هم ۶مورد اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در استان ثبت شده و هم اکنون نیز حدود ۷۰۰ بیمار در فهرست انتظار پیوند عضو هستند.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان تصریح کرد: سال گذشته ۱۸۳ عضو حیاتی از بیماران مرگ مغزی در استان برداشت و ۱۵۰ مورد از آن به بیماران نیازمند پیوند شد.
فرایند تأیید مرگ مغزی
وی گفت: تأیید مرگ مغزی به همت یک گروه پنجنفره است که چهار نفر از آنان از طرف وزارت بهداشت و نفر پنجم نماینده پزشکقانونی است.خلیفه سلطانی ادامه داد: اعضای قابل اهدا شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده (پانکراس) و کُلیهها و برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان اضافه کرد: هزینههای مربوط به اهدای عضو در بیمارستانهای دولتی رایگان است و همچنین آمبولانسهای انتقال افراد مرگ مغزی برای خاکسپاری، بدون هزینه در اختیار خانوادهها قرار میگیرد.
چگونه برای اهدای عضو اقدام کنیم؟
وی با بیان اینکه هرکس و در هر سنی بهشرط سلامت میتواند پس از مرگ اهداکننده عضو یا نسج باشد، افزود: شهروندان برای ثبتنام در این عمل خداپسندانه میتوانند به پایگاه اینترنتی www.ehda.ir یا بهصورت حضوری به واحد فراهمآوری اعضای پیوندی بیمارستان الزهرا مراجعه کنند.
سالانه حدود سه هزار مرگ مغزی قابل اهدا در کشور رخ میدهد که از این تعداد تنها هزار مرگ مغزی به مرحله اهدا رسیده و اعضای قابل اهدای ۲ هزار بیمار مرگ مغزی به خاک سپرده میشود.