پروژه آبرسانی به بهمئی در مراحل پایانی

فارس/ مدیر عامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه آبرسانی به بهمئی به پیشرفت ۹۲ درصدی رسیده است.
پروژه عظیم انتقال آب شرب بهمئی از سد کوثر، با هدف تامین پایدار آب آشامیدنی برای ۸۵ هزار نفر و همچنین تامین ۳ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش صنعت، به پیشرفت ۹۲ درصدی رسیده است.
در حال حاضر، تنها ۷۰۰ متر لولهگذاری تا اتصال نهایی به شهر لیکک باقی مانده است؛ اتمام این پروژه، نویدبخش بهرهمندی جمعیت قابل توجهی از منطقه از آب شرب با کیفیت و همچنین رونق اقتصادی از طریق تامین آب مورد نیاز صنایع خواهد بود.
آرش مصلح اظهار کرد: پروژه انتقال آب شرب شهرستان بهمئی از سد کوثر که از آذرماه سال ۱۳۹۰ آغاز شده، به عنوان یکی از طرحهای ملی اولویتدار دولت سیزدهم در بخش آب شرب، اکنون در مراحل پایانی اجرا قرار دارد.
وی افزود: به گفته مجریان طرح، در صورت تامین اعتبارات نهایی، این پروژه تا تابستان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ویژگیهای فنی کمنظیر این طرح، گفت: این پروژه با هدف تامین آب شرب پایدار برای ۸۵ هزار نفر از جمعیت شهرستان بهمئی و تامین ۳ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش صنعت، در حال اجرا است.
مشخصات فنی گسترده و عبور از مسیرهای حیاتی
مصلح افزود: این پروژه شامل ۶۰ کیلومتر خط انتقال فولادی، ۱۸ هزار مترمکعب مخزن ذخیره بتن مسلح، ۲ ایستگاه پمپاژ با ارتفاع رانش ۴۸۰ متر و بیش از ۲۰۰ تجهیز کنترلی و ایمنی در مسیر انتقال آب است.
وی تصریح کرد: این پروژه از استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، جادههای اصلی و فرعی، خطوط فیبر نوری، لولههای نفت، گاز، آب و حتی رودخانه مارون عبور میکند.
پروژه آبرسانی به بهمئی در مراحل پایانی
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: پروژه آبرسانی به بهمئی به پیشرفت ۹۲ درصدی رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بهمئی؛ پروژه عظیم انتقال آب شرب بهمئی از سد کوثر، با هدف تامین پایدار آب آشامیدنی برای ۸۵ هزار نفر و همچنین تامین ۳ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش صنعت، به پیشرفت ۹۲ درصدی رسیده است. در حال حاضر، تنها ۷۰۰ متر لولهگذاری تا اتصال نهایی به شهر لیکک باقی مانده است؛ اتمام این پروژه، نویدبخش بهرهمندی جمعیت قابل توجهی از منطقه از آب شرب با کیفیت و همچنین رونق اقتصادی از طریق تامین آب مورد نیاز صنایع خواهد بود.آرش مصلح در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بهمئی اظهار کرد: پروژه انتقال آب شرب شهرستان بهمئی از سد کوثر که از آذرماه سال ۱۳۹۰ آغاز شده، به عنوان یکی از طرحهای ملی اولویتدار دولت سیزدهم در بخش آب شرب، اکنون در مراحل پایانی اجرا قرار دارد. وی افزود: به گفته مجریان طرح، در صورت تامین اعتبارات نهایی، این پروژه تا تابستان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ویژگیهای فنی کمنظیر این طرح، گفت: این پروژه با هدف تامین آب شرب پایدار برای ۸۵ هزار نفر از جمعیت شهرستان بهمئی و تامین ۳ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش صنعت، در حال اجرا است.مشخصات فنی گسترده و عبور از مسیرهای حیاتیمصلح افزود: این پروژه شامل ۶۰ کیلومتر خط انتقال فولادی، ۱۸ هزار مترمکعب مخزن ذخیره بتن مسلح، ۲ ایستگاه پمپاژ با ارتفاع رانش ۴۸۰ متر و بیش از ۲۰۰ تجهیز کنترلی و ایمنی در مسیر انتقال آب است. وی تصریح کرد: این پروژه از استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، جادههای اصلی و فرعی، خطوط فیبر نوری، لولههای نفت، گاز، آب و حتی رودخانه مارون عبور میکند.
عبور از بحرانهای مالی و موانع تاریخیمصلح ادامه داد: با وجود توقفهای ناشی از مشکلات اعتباری و چالشهای مربوط به محدوده باستانی ارجان، پروژه با ۱۱ قرارداد اجرایی فعال و ۸ قرارداد خرید، به پیشرفت ۹۲ درصدی رسیده است. وی افزود: در سه سال اخیر، تدابیر ویژهای برای تأمین منابع مالی و رفع موانع مناقصهها اتخاذ شده که منجر به تسریع روند پروژه شده است.نصب کامل تجهیزات کلیدی؛ ۸۵۰ میلیارد هزینه رسمی با ارزش فعلی ۱۶۰۰ میلیارد تومانمدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تاکنون ۶۰ کیلومتر لوله فولادی خریداری و نصب شده است، افزود: همچنین، ایستگاههای پمپاژ و مخازن ۱۰۰۰، ۱۵۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ متر مکعبی تکمیل شدهاند، و کلیه تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، از جمله الکتروموتورهای ۶۳۰ کیلوواتی، با وجود محدودیتهای تحریمی، طراحی، تست و تولید شدهاند.مصلح عنوان کرد: این پروژه تا کنون بر اساس اسناد مالی رسمی بیش از ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه داشته که با نرخ روز بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود.بخش های تکمیلی خارج از تعهد نیز اجرا شدهاندمصلح گفت: در اقدامی فراتر از تعهدات، عملیات اتصال مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی به شهر لیکک و خط انتقال شهرک ولیعصر نیز توسط مجموعه آب منطقهای به مرحله اجرا رسیده و پیشرفت فیزیکی بالایی دارد؛ ساختمان کلرزنی و تأسیسات جانبی نیز هماکنون فعال هستند.
پایان عملیات در تابستان ۱۴۰۴ !
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: در حال حاضر تنها ۷۰۰ متر از مسیر نهایی مخزن تا داخل شهر باقی مانده است و طبق برنامهریزیها، در صورت تأمین اعتبارات، عملیات لولهگذاری نهایی و نصب تجهیزات تا تابستان به اتمام خواهد رسید.
وی در پایان افزود: این طرح با تأکید ویژه مسئولان ارشد دولت و وزارت نیرو، به عنوان یکی از اولویتهای دولت در حوزه آب شرب، نماد مقاومت فنی و مدیریتی در برابر چالشهای ساختوسازهای ملی در مناطق خاص ارزیابی میشود.