نماد آخرین خبر

واکسیناسیون ۲۸۳ هزار رأس دام علیه بروسلوز در خراسان جنوبی

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
واکسیناسیون ۲۸۳ هزار رأس دام علیه بروسلوز در خراسان جنوبی

صدا و سیما/ ۲۸۳ هزار و ۴۳۳ رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب مالت امسال در خراسان جنوبی واکسینه می‌شوند.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان با تاکید بر همکاری دامداران با دامپزشکی در جهت مایه کوبی دام‌های ماده سه تا ۸ ماه برای پیشگیری از ابتلا دام به این بیماری، گفت: واکسن تنها یک نوبت در طول عمر دام و فقط در همین سن قابل تزریق است.

 عندلیبی افزود: تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است، اهمیت آن به علت عوارض شدیدی است که در انسان ایجاد می‌کند که می‌تواند تا آخر عمر باقی بماند و باعث رنج فرد حتی پس از بهبودی شود.

وی با بیان اینکه این بیماری قابلیت عود مجدد را هم در برخی موارد دارد، افزود: با توجه به اینکه عامل بیماری در انسان به دستگاه‌های مختلف بدن از جمله سیستم گوارشی، سیستم تناسلی، سیستم قلبی، سیستم اسکلتی و حتی سیستم عصبی حمله می‌کند و عوارض ماندگاری در بدن به جا می‌گذارد به بیماری هزارچهره نیز معروف است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: دام‌های مبتلا به بروسلوز، معمولا فقط در اولین دوره آبستنی سقط جنین کرده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده، باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع می‌شوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می‌کند.

عندلیبی افزود: تنها راه تشخیص قطعی بیماری، خونگیری و انجام آزمایش جهت شناسایی دام‌های مبتلا است.

به گفته وی این بیماری به علت ایجاد سقط جنین، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی در دام و اینکه در دام قابل درمان نبوده و باید دام بیمار را کشتار کرد؛ باعث ضرر‌های اقتصادی بسیار بالا خصوصا در دامداری‌های پر تراکم می‌شود.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان افزود: مهمترین راه انتقال بیماری به انسان مصرف شیر و فرآورده‌های خامی دامی تهیه شده از شیر خام آلوده است.

وی به مردم توصیه کرد: شیر و فرآورده‌های لبنی را فقط بصورت پاستوریزه مصرف کنند، در صورت اینکه قصد مصرف شیر یا فرآورده‌های لبنی دیگر را بصورت غیر پاستوریزه دارند نسبت به سالم سازی فرآورده قبل از مصرف اطمینان داشته باشند.

عندلیبی افزود: در صورت داشتن درد‌های افزایشی کمر یا مفاصل و داشتن سابقه مصرف فرآورده خام دامی باید به بیماری مشکوک شوند.

وی گفت: علائم بیماری در ادامه شامل تب مواج یا مرحله‌ای خصوصا در صبح زود و عصر است و علائم دیگری از جمله درد عمومی بدن، تعریق فراوان، احساس سرما، لرز، کاهش اشتها و تهوع نیز بروز خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین نکته در خصوص تب مالت، زمان طلایی تشخیص بیماری است. افزود: تشخیص به موقع بیماری ضمن اینکه باعث درمان سریع‌تر و راحت‌تر می‌شود، بلکه باعث ایجاد عوارض بسیار کمتر و غیر ماندگار در بدن نیز می‌شود.


پارسال نیز واکسیناسیون ۲۷۱ هزار و ۲۷ رأس دام علیه بیماری تب مالت انجام شد.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today