برنامهریزی برای احیای ۱۱ واحد لبنی راکد در خراسان شمالی

ایرنا/ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: احیای ۱۱ واحد لبنی راکد و نیمهفعال در استان با هدف تقویت زنجیره تولید بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفت.
محمودرضا معموری روز یکشنبه در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اظهار کرد: این واحدها به دلیل نبود نقدینگی، فرسودگی تجهیزات و مشکلات زیرساختی از چرخه تولید خارج شدهاند که تلاش داریم با پرداخت تسهیلات از محل منابع سفر ریاست جمهوری، آنها را دوباره فعال کنیم.
وی افزود: شناسایی کامل واحدهای راکد در بخش کشاورزی و صنعت استان انجام شده و در مرحله تامین منابع برای سرمایه در گردش، نوسازی ماشینآلات و تکمیل زیرساختها هستیم.
معاون استاندار خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام، حمایت از تولید داخلی، ایجاد اشتغال و جلوگیری از هدررفت ظرفیتهای موجود در زنجیره تامین شیر و لبنیات است.
وی همچنین از بانکهای عامل خواست تا با همکاری و تسهیل فرایند پرداخت تسهیلات در سرعتبخشی به احیای این واحدها نقشآفرینی مؤثرتری داشته باشند.
مطالبهگری از بانکهای غیرفعال ادامه دارد
معموری اظهار کرد: متاسفانه بانکهای خصوصی در روند توسعه استان نقش مؤثری ایفا نمیکنند و تا زمانی که این رویکرد اصلاح نشود، مطالبهگری از آنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بانکهای دولتی در کنار دولت برای حمایت از تولید ایستادهاند، افزود: انتظار میرود بانکهای خصوصی نیز در راستای شعار سال و سیاستهای اقتصادی کشور، نقش فعالتری ایفا کنند.
قوانین مزاحم سرمایهگذاری احصا و پیگیری شود
معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی با اشاره به شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید» گفت: برای تحقق رشد اقتصادی، باید موانع سرمایهگذاری شناسایی و برطرف شود و در این زمینه از اتاق بازرگانی استان خواستهایم قوانین مزاحم را احصا کرده و در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و نهایتاً در اتاق ایران پیگیری کنند.
وی بر لزوم تسهیل فرایندهای سرمایهگذاری و حمایت از واحدهای تولیدی دارای مشکل تأکید کرد و افزود: دستگاههای اجرایی و بانکها موظفاند از تولیدکنندگانی که با چالش مواجه هستند حمایت کنند.
کمبود مجتمعهای تجاری و تفریحی در استان
معموری در بخش دیگری از سخنانش به نیاز استان به فضاهای خدماتی و تجاری اشاره کرد و گفت: خراسان شمالی از وجود مجتمعهای تجاری و تفریحی محروم است و سرمایهگذاری در این حوزه میتواند هم به رونق اقتصادی کمک کند و هم موجب رضایتمندی مردم شود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از سرمایهگذاران بهجای ورود به بازارهای غیرمولد به سرمایهگذاری در پروژههای خدماتی و تجاری تمایل دارند که باید از این افراد حمایت شود.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.