نماد آخرین خبر

سازمان‌های مردم نهاد دولت را در رفع آسیب‌های اجتماعی کرمانشاه کمک کنند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
سازمان‌های مردم نهاد دولت را در رفع آسیب‌های اجتماعی کرمانشاه کمک کنند

ایرنا/ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه بر حل آسیب‌های اجتماعی استان با همکاری جمعی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی تاکید کرد و گفت: نباید تنها از دولت انتظار حل مشکلات را داشت بلکه باید مطالبه‌گر باشیم و از ظرفیت سمن‌ها استفاده کنیم.

بهرام سلیمانی در نخستین جلسه کمیته تخصصی مشارکت‌های مردمی شورای مبارزه با مواد مخدر استان در سال ۱۴۰۴ ️، با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌ها در خصوص آسیب‌های اجتماعی باید مبتنی بر واقعیت‌های میدانی و اطلاعات دقیق باشد افزود: در این زمینه باید از ظرفیت تخصصی سمن‌ها در کارگروه‌های مرتبط استفاده شود و این نهادها در فرآیندهای تصمیم‌سازی حضور جدی‌تری داشته باشند و به دولت کمک کنند.

وی با تأکید بر ضرورت نگاه واقع‌بینانه به آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، خودکشی، طلاق و حاشیه‌نشینی، گفت: ما نباید به سیاه‌نمایی دامن بزنیم و نه باید واقعیت‌ها را سفید و بی‌نقص جلوه دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه در کنار وجود مشکلات، ظرفیت‌هایی هم داریم که باید به درستی از آن‌ها استفاده کنیم افزود: همه دستگاه‌ها در قبال آسیب‌های اجتماعی سهم دارند و اگر مشکلی وجود دارد، متعلق به یک نهاد یا سازمان خاص نیست. همه ما مسوول هستیم و باید با نگاه جمعی برای کاهش این آسیب‌ها تلاش کنیم.

سلیمانی با تاکید براینکه نمی‌توان انتظار داشت همه مشکلات به یکباره از بین برود، اما باید کاری کنیم مشکل جدیدی ایجاد نشود و مشکلات موجود نیز کاهش یابد گفت: کارکرد سمن ها در حوزه پیشگیری باید تقویت شود و همچنانکه در کشورهای موفق می بینیم به جای افزایش کمی سازمان ها، باید به دنبال هم افزایی برای اثربخشی بیشتر باشیم.

وی با تاکید بر بازنگری در سبک تربیتی خانواده‌ها به‌عنوان راهکاری مهم برای کاهش آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد، گفت: پیشگیری مؤثرتر از درمان است. اگر بتوانیم ساختار حل مساله در خانواده‌ها را بهبود بخشیم، می‌توانیم آینده‌ای روشن‌تر برای نسل‌های آینده رقم بزنیم.

اعلام آمادگی یونیسف برای آموزش سمن‌های حوزه پیشگیری از اعتیاد در کرمانشاه

مسوول برنامه نوجوانان و جوانان یونیسف در ایران هم با اشاره به وضعیت نگران‌کننده اعتیاد در کشور و تمرکز صرف بر ماده ۱۶، بر ضرورت توجه به رویکردهای پیشگیرانه و علمی در حوزه اعتیاد تأکید کرد.

حمیدرضا طاهری‌نخست با بیان اینکه صحبت‌هایش نه از جایگاه رسمی یونیسف بلکه به عنوان یک کارشناس پیشگیری از اعتیاد بیان می‌شود، گفت: تمرکز ما باید از درمان صرف فاصله بگیرد و به سمت آموزش، توانمندسازی و ارتقای مهارت‌های مقابله‌ای در سطح نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها حرکت کند چرا که رویکرد انگیزشی و آموزش‌محور در پیشگیری، بارها در مدل‌های جهانی اثر خود را نشان داده است.

وی با اشاره به تجارب موفق یونیسف در برگزاری دوره‌های آموزشی برای سازمان‌های مردم‌نهاد، اعلام کرد: یونیسف آمادگی کامل دارد در صورت هماهنگی با ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، دوره‌های آموزشی تخصصی را برای سمن‌های فعال در استان کرمانشاه برگزار کند.

طاهری‌نخست افزود: سمن‌های استان کرمانشاه از جمله فعال‌ترین و پیگیرترین گروه‌ها در کشور هستند. ما می‌توانیم آموزش‌هایی در حوزه‌های پیشگیری، و در صورت نیاز، حتی درمان، ارائه دهیم.

مسوول برنامه نوجوانان و جوانان یونیسف در ایران با قدردانی از برگزاری این نشست و فضای شفاف گفت‌وگو، اظهار داشت: برگزاری چنین جلساتی در شرایطی که بسیاری از استان‌ها حتی جرات ورود به بحث را ندارند، نشان‌دهنده جسارت و دغدغه‌مندی استان کرمانشاه است. جای بسیاری از نهادها، به‌ویژه نمایندگان مردم، در چنین نشست‌هایی خالی است و امیدوارم این مسیر تداوم پیدا کند.

او با ابراز خرسندی از حضور مؤثر فعالان اجتماعی و سمن‌ها در این جلسه تأکید کرد: یونیسف در حد توان و وظایف خود در کنار استان کرمانشاه خواهد بود. ما مدل‌های علمی و تجربه‌های بین‌المللی در اختیار داریم که می‌توانند به بهبود فرآیند پیشگیری در استان کمک کنند.

اعتیاد دومین دغدغه مردم کرمانشاه در نظرسنجی‌هاست

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه نیز با اشاره به نتایج آخرین نظرسنجی انجام‌شده پیش از سفر رییس جمهور به استان، اعلام کرد: معضل اعتیاد به‌عنوان دومین دغدغه مهم مردم استان در این پیمایش مطرح شده و این مساله نیازمند پیگیری، بررسی و اقدام جدی است.

وحید مرادی با تأکید بر محدود بودن امکانات دولتی برای مقابله با این آسیب اجتماعی، بر لزوم تقویت رویکرد اجتماعی در مدیریت پدیده اعتیاد تأکید کرد و گفت: بدون مشارکت مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد، عبور از بحران اعتیاد ممکن نیست. این حوزه نیازمند آموزش، اقدامات پیشگیرانه و حضور پررنگ‌تر و فعال‌تر سمن‌هاست.

مرادی با اشاره به ویژگی‌های منحصر به‌فرد سازمان‌های مردم‌نهاد افزود: سمن‌ها به دلیل چابکی، دغدغه‌مندی و آزادی عمل بیشتر، ظرفیت‌های ارزشمندی برای ورود به حوزه اعتیاد دارند. باید بستر فعالیت آن‌ها را فراهم کنیم و موانع احتمالی را از سر راه برداریم.

وی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت سمن‌های فعال در استان گفت: در گذشته ۱۱۴ سمن در حوزه اعتیاد شناسایی شده بود، اما بر اساس پایش انجام‌شده در اواخر سال گذشته، ۷۶ سمن به‌عنوان فعالان واقعی و تخصصی حوزه اعتیاد در استان کرمانشاه شناسایی شده‌اند. این سمن‌ها در سه سطح طبقه‌بندی شده‌اند و ارزیابی آن‌ها بر اساس شاخص‌های معین صورت گرفته است.

مرادی از برگزاری دوره‌های آموزشی و تسهیل فعالیت‌های این سمن‌ها در سال جاری به‌عنوان بخشی از برنامه‌های پیش‌رو یاد کرد و افزود: یکی از گام‌های مهم امسال، ارتقای کیفی و ساختاری فعالیت سمن‌های حوزه مواد مخدر است.

وی همچنین از راه‌اندازی «مجمع خیرین یاریگران زندگی» در اواخر سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: این مجمع با مسوولیت آقای دکتر حجتی پور، در حال شکل‌گیری است و در سال جاری فعالیت‌های آن در حوزه اعتیاد به‌صورت عملیاتی در سطح استان آغاز خواهد شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه از حاضران در جلسه خواست با همراهی و هم‌افزایی، زمینه تحقق اهداف کمیته را در سال جاری فراهم کنند.

«یاریگران زندگی» با دغدغه‌مندی مردمی برای مقابله با اعتیاد در کرمانشاه شکل گرفت

مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی استان هم در این جلسه از آغاز فعالیت این مجمع خبر داد و بر نقش کلیدی مشارکت مردمی در مقابله با آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد تأکید کرد.

میثم حجتی پور با اشاره به شدت آسیب‌های ناشی از اعتیاد در جامعه، افزود: اعتیاد یکی از اصلی‌ترین آفت‌های اجتماعی در دنیاست و کرمانشاه نیز از این قاعده مستثنی نیست. حل این معضل نیازمند مشارکت فراگیر است و نمی‌توان بار آن را صرفاً بر دوش دولت گذاشت.

مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی تصریح کرد:با این نگاه، در تاریخ ۱۸ فروردین سال جاری، جمعی از فعالان اجتماعی استان تصمیم گرفتند تا مجمعی مردم‌نهاد را با هدف حمایت از برنامه‌های پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد در کرمانشاه راه‌اندازی کنند.

وی در پایان از معاون استاندار خواست تا فرآیند صدور مجوز رسمی برای این موسسه غیرتجاری و عام‌المنفعه در شورای توسعه و حمایت از تشکل های استان تسریع شود تا فعالیت‌های مجمع به صورت رسمی آغاز شود.

به گزارش ایرنا؛ بر اساس برخی آمارها حدود پنج هزار معتاد متجاهر در استان کرمانشاه وجود دارد اما ظرفیت مراکز نگهداری این افراد محدود است و از سوی دیگر مکانی برای درمان زنان مبتلا وجود ندارد و این مسائل باعث شده که روند بهبودی مبتلایان به این ماده خانمان‌سوز در این خطه مرزی غربی کشور با مشکلاتی روبرو شود.

بر اساس آنچه که معاون وزیر و رییس سازمان امور اجتماعی کشور ماه گذشته در کارگروه آسیب‌های اجتماعی استان در استانداری اعلام کرد، کرمانشاه جزو سه استان بحرانی در بحث آسیب‌های اجتماعی است که اعتیاد یکی از این آسیب‌ها محسوب می‌شود.

سید محمد بطحایی در این جلسه همچنین با بیان اینکه نبود مرکز ماده ۱۶ برای معتادان زن عیب بزرگی برای استان کرمانشاه است، تصریح کرد: در بحث ماده ۱۶ و طبق گزارشات پنج هزار معتاد متجاهر در سطح استان وجود دارد؛ ظرفیت اسمی کمپ ماده ۱۶ استان ۲۵۰ نفر است اما حدود ۴۰۰ معتاد متجاهر در این مرکز نگهداری می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرداری کرمانشاه برای حل این مشکل باید تمام قد وارد گود شود، پیشنهاد داد: شهرداری، استانداری، سپاه و بسیج باید یک کنسرسیوم مشترک برای حل این مشکل تشکیل دهند؛ در این استان برای معتادان متجاهر زن مرکز ماده ۱۶ وجود ندارد و این مساله عیب بسیار بزرگی است.





آخرین خبر کرمانشاه در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/kermanshah.today