همایش "طلایهدار مقاومت" هشتم خرداد در قم برگزار میشود

ایرنا/ دبیر همایش "طلایهدار مقاومت" از برگزاری این رویداد در تاریخ هشتم خردادماه به همت انجمن علمی تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی حوزه علمیه قم خبر داد.
حجت الاسلام مهدی ابوطالبی با اشاره به اینکه همایش با محوریت «امام خمینی، جبهه مقاومت و نظام سلطه» در سالن جلسات انجمن های علمی حوزه ترتیب خواهد یافت، اظهار داشت: در همایش طلایهدار مقاومت که در آستانه سی و ششمین سالگرد ارتحال ملکوتی امام خمینی(ره) برگزار می شود، اساتید و چهرههای شاخصی از جمله آیتالله نجمالدین طبسی باموضوع ، «الگوی نظری و عملی امام خمینی در شکلگیری جریان مقاومت» سخنرانی خواهد کرد.
وی افزود: همچنین حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن رحیمیان، از شاگردان و همراهان امام راحل در خصوص موضوع «مقاومت در منظومه فکری و سیاسی امام خمینی» و حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در این همایش سخن میگویند.
وی همچنین گفت: از دیگر اساتید حاضر در این همایش میتوان به موسی نجفی و محمد حسن رجبی اشاره کرد که در خصوص موضوع «مقاومت، کابوس نظام سلطه و استکبار» و «علمای شیعه، جلودار مبارزه با صهیونیسم در تاریخ معاصر» سخنرانی خواهند کرد.
ابوطالبی یادآور شد: این همایش روز پنجشنبه هشتم خردادماه از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۲ در ساختمان انجمنهای علمی حوزه واقع در کوچه ۲ بلوار جمهوری اسلامی برگزار میشود و شرکت در آن برای عموم علاقهمندان بویژه طلاب، دانشجویان و اقشار فرهیخته آزاد است.
رئیس انجمن تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه به لطف الهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد افزایش توجه حوزویان به مقوله تاریخ معاصر و نیز مباحث مرتبط با انقلاب اسلامی بودهایم، ابراز داشت: با توجه به نقش کلیدی و محوری حضرت امام(ره) به عنوان معمار انقلاب اسلامی و نیز تأکیدات خاص و فراوان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم پشتیبانی نظری حوزه علمیه از انقلاب و نظام اسلامی، برگزاری این همایش در آستانه ارتحال ملکوتی پیر جماران، بسیار حائز اهمیت است و در واقع نخستین رویداد علمی انجمن تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی حوزه به شمار میرود.
وی همچنین با اشاره به تحولات اخیر از جمله در بحث مذاکره با آمریکا و نیز مسایل مرتبط با حوزه مقاومت منطقه و مساله فلسطین گفت: در همه این مسایل ما نیاز داریم که از اندیشه و مبانی تفکر حضرت امام(ره) بهرهمند شویم به ویژه در مباحث رخ داده پس از قضایای طوفان الاقصی که رویکرد همایش طلایه دار مقاومت نیز بر همین اساس است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ایام سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) بهترین فرصت است برای بازنگاهی به رفتار و کنش و اندیشه معمار انقلاب و اینکه ایشان در مواجهه با نظام سلطه چه نگاه و رویکردی بر اساس گفتمان مقاومت داشتند.
ابوطالبی افزود: در این همایش فراتر از برنامهها و مراسمهای کلیشه ای به دنبال کار جدی و تخصصی با رویکرد علمی هستیم ، لذا انجمن علمی تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی حوزه از اساتید شاخص و مطرحی دعوت کرده که هر کدام چه در رابطه با امام راحل و چه مساله مقاومت صاحب آثار مهم و تأثیرگذاری هستند.
وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم ما فراتر از بحث اطلاع رسانی توجه به مقوله تبیین علمی مسایل خصوصاً ناظر به فعالیتهای طلاب و روحانیون است و اینکه از سوی دیگر به دنبال جلو بُردن مرزهای دانشی در حوزه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر هستیم، ضمن آن که به این وسیله میخواهیم به برخی از هجمههایی که علیه حوزه و روحانیت مطرح می شود، پاسخ دهیم.
دبیر انجمن علمی تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی حوزه علمیه قم نیز در این گفت وگو با اشاره به اینکه انجمن به طور رسمی از بهمن ماه سال گذشته کار خود را آغاز کردهاست، گفت: پس از برگزاری انتخابات هیات مدیره و بازرسین انجمن که در بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت، مهم ترین دغدغه ما این بوده که بر اساس اقتضائات زمانی و فراخور موضوعات روز بتوانیم عمل کنیم و لذا متناسب با ایام ۱۴ و ۱۵ خرداد و اهمیت فوق العاده مساله مقاومت اقدام به برگزاری همایش «طلایه دار مقاومت» کردیم.
حجت الاسلام محسن مؤمنی همچنین با تأکید بر اهمیت و ضرورت توجه جدی به اندیشه و کلام نورانی امام خمینی(ره) به خصوص در رابطه با مساله مقاومت در برابر نظام سلطه و صهیونیسم بین الملل افزود: از سوی دیگر با توجه به این که در آستانه ماه محرم هستیم یکی از اهداف مهم ما این بوده که به واسطه برگزاری این همایش و حضور اساتید شاخص بتوانیم، خوراک فکری و فرهنگی مناسبی برای مبلغین ماه محرم به ویژه مرتبط با حوزه مسایل بین الملل و موضوع مقاومت فراهم کرده و ارایه نماییم.
وی در خاتمه بیان داشت: در برگزاری این همایش مراکز و نهادهایی چون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، موسسه امام خمینی(ره)، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، بنیاد تاریخ پژوهی انقلاب اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و نیز دبیرخانه انجمن های علمی حوزه همکاری و مشارکت داشته اند که از تلاش های همه آن ها قدردانی میکنیم.