مدیر مخابرات اردبیل: مشکل آنتندهی تلفن همراه برطرف میشود

ایرنا/ مدیر مخابرات منطقه اردبیل از اجرای چند طرح در راستای تقویت زیرساختهای ارتباطی و برطرف کردن مشکل آنتندهی تلفنهای همراه در مناطق شهری و روستایی خبر داد.
ودود جوادی زارع روز چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به نقش و اهمیت ارتباطات اظهار کرد: با اتفاقهایی که در چند سال گذشته افتاد و به ویژه در دوران شیوع ویروس کووید-۱۹ چیزی که توانست آموزش و خدمات را سر پا نگه دارد، همین ارتباطات بود که با پیشرفت فناوریهای مختلف بر پایه بسترهای الکترونیکی و ارتباطی نقش مهمی در این امر داشت.
وی بیان کرد: مخابرات با امکانات و شبکه ارتباطی بزرگ از جمله خطهای ارتباطی مسی، فیبر نوری، داده پهن باند و دکلهای مخابراتی در عصر تحولات فناورانه و اقتصاد دیجیتال بیش از ۹۰ درصد ارتباطات شخصیتهای حقیقی و حقوقی را تسهیل میکند.
مدیر مخابرات منطقه اردبیل افزود: بر اساس برنامه پیشرفت هفتم همه نهادها باید خدمات خود را در بستر الکترونیکی به شهروندان ارائه دهند و این امر مستلزم ارائه خدمات در بسترهایی است که شرکت مخابرات به طور قطع جزو طلایهداران این عرصه است.
جوادی زارع ادامه داد: بخشی از ظرفیت فیبر نوری منازل و کسب و کارها که از سوی شرکت با نام تجاری تانوما به مردم ارائه میشود، در جریان سفر اخیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت برخط با سرعت ۹۳۷ مگابیت به بهرهبرداری رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ هزار خط تلفن ثابت فعال و حدود ۹ هزار اتصال فیبر نوری در سطح استان برقرار است، گفت: مخابرات در این زمینه در استان اردبیل پیشتاز است اما وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای تقویت خدمات و ایجاد رقابت با توجه به ارائه مشوقهای دولتی برای مجریان پروژه، شرایطی را فراهم کرد تا شرکت مبیننت نیز در کنار مخابرات در این زمینه در استان فعالیت کند.
جوادی زارع با ابراز رضایت از وضعیت زیرساختی استان اردبیل در حوزه ارتباطات عنوان کرد: سال گذشته در مرکز داده (دیتا سنتر) هم افزایش پهنای باند داشتیم.
وی افزود: در این مدت همچنین ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری روستایی و بین شهری اجرا شد و امسال هم با هدف افزایش کیفیت و بهرهوری حدود ۲۰۰ کیلومتر از پروژه به اجرا درخواهد آمد.
دکلهای ارتباطی در ۲۰ نقطه روستایی اجرا میشود
جوادی زارع ادامه داد: سه نقطه از شهر اردبیل که از سوی شرکت همراه اول به فناوری ارتباطی نسل پنجم تجهیز شده بود، در جریان سفر هفته گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به اردبیل یک نقطه برای نمونه افتتاح شد که سرعتی حدود ۱.۶۷ گیگابیت بر ثانیه داشت و یک پیشرفت بزرگ برای ارائه فناوریهای روز با تلاش کارکنان شرکت مخابرات بود.
مدیر مخابرات منطقه اردبیل با اشاره به وجود ۸۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار سیم کارت دایمی و اعتباری گفت: این شبکه وسیع ارتباطی در ۷۰۰ نقطه استان اردبیل دکل دارد تا بتواند ارتباطات پایدار را به صورت شبانهروزی از نقاط شهری تا مناطق روستایی و سختگذر فراهم کند.
وی افزود: در راستای تقویت آنتندهی تلفن همراه در شهر اردبیل پنج پروژه در دست اجراست و یکی از علتهای کندی روند اجرای آنها و سایر پروژههای شهری، خودداری مردم از همکاری بر اساس شایعه مضر بودن آنتنهای تلفن همراه است؛ در حالی که هیچ یک از همکاران یا بازنشستگان شرکت مخابرات با وجود اینکه ساعتها در جوار این تاسیسات قرار داشتهاند، تاکنون به بیماری یا مورد مشکوک دیگری مبتلا نشدهاند.
جوادی زارع عنوان کرد: سال گذشته پروژههایی با ارزش ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال در حوزه تلفن ثابت، تلفن سیار و فیبر نوری در راستای ارتقای زیرساختهای ارتباطی استان اردبیل اجرا شد و به بهرهبرداری رسید که امسال نیز این روند ادامه خواهد داشت و از جمله شاهد اتصال ۱۴ هزار مشترک دیگر به فیبر نوری خواهیم بود.
وی اضافه کرد: در بحث تلفن همراه روستایی ۲۰ نقطه داریم که دارای دکلهای ارتباطی نسل دوم بوده و امسال قرار است به فناوری نسل چهارم ارتقا یابد و در ۲۰ نقطه دیگر هم که امکاناتی وجود ندارد نیز قرار است پروژههای ارتباطی به اجرا درآید که البته امیدواریم با همکاری نمایندگان استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی این تعداد افزایش یابد.
رسیدگی به گزارشهای خرابی سرعت میگیرد
مدیر مخابرات منطقه اردبیل در مورد گلایهها از رسیدگی به گزارشهای خرابی تلفن توضیح داد: بخشی از گزارشهای خرابی ناشی از قطع شدن ارتباط مشترکان به دلیل دزدیده شدن کابلهای مسی بوده است.
وی افزود: واقعیت این است که با توجه به توسعه فناوری فیبر نوری دیگر این نوع سیم تولید نمیشود و میزان تولید نزدیک به صفر شده و از همین رو تعمیر شبکه هم با مشکلاتی روبهرو است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط شرکت مخابرات در حال توسعه پروژه فیبر نوری است و شهروندان در صورت تمایل میتوانند با شمارهگیری ۲۰۲۰ از برقراری امکانات فیبر نوری در محدوده محل سکونت خود اطلاع پیدا کنند.
جوادی زارع یادآور شد: شماره ۲۰۱۱۷ و ۹۹۹۰ برای گزارش خرابی تلفن در نظر گرفته شده که برای کاهش خطای انسانی، افراد در صورت تماس مستقیم به سیستم وصل میشوند و پس از ثبت شماره، موضوع به کارشناس مربوطه ارجاع میگردد که البته ممکن است در مواردی کوتاهیهایی وجود داشته باشد اما تلاش میشود تا نحوه برخورد با مشترکان و مدت زمان پاسخگویی اصلاح شود تا مردم در ماههای آینده آثار آن را مشاهده کنند.