نماد آخرین خبر

سیمان با قطعی مقطعی برق گران شد و گران ماند

منبع
فارس
بروزرسانی
سیمان با قطعی مقطعی برق گران شد و گران ماند

فارس/ قیمت سیمان پس از قطعی چند روزه برق کارخانه‌ها در اردیبهشت‌ماه افزایش یافت و با وجود رفع مشکل برق به قیمت سابق بازنگشت.

پس از قطعی برق کارخانه‌های سیمان با تصویب وزارت نیرو، به یک باره قیمت سیمان در کشور افزایش یافت.

در اواخر اردیبهشت ماه بود که پس از قطعی چند روزه برق کارخانه‌های سیمان وزیر نیرو دستور رفع این مشکل را داد و صد درصد برق به این کارخانه‌ها بازگشت.

انتظار می‌رفت قیمت‌ها هم کاهش یابد ولی گویا این طور نشده است.

*قطعی برق قیمت سیمان را بالا برد

طبق پیگیری‌ها از مصالح فروشی‌ها قیمت سیمان آبیک که قبل از قطعی برق بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ فروخته می‌شد و در قطعی به ۳۸۰ تا ۴۲۰ هزار تومان هم رسیده بود، پس از رفع قطعی برق، در مصالح فروشی‌ها به ۳۰۰ هزار تومان رسیده است و روی این قیمت ثابت مانده است.

وحید گروه ای رئیس انجمن بتن آماده و قطعات بتنی استان قزوین می‌گوید: اتفاقی که از سال گذشته افتاد این بود که سیمان وارد بورس شد، در حالی که کالایی مثل سیمان که برای عموم مردم کاربرد ندارد، نباید در بورس عرضه می‌شد چرا که عرضه سیمان در بورس سبب باز شدن پای دلالان شد.

او بتن آماده را بعد از آب، دومین ماده‌ مصرفی عمده در کشور می‌داند و نظرش این است که بتن آماده ۹۰ درصد سیمان فله کشور را در برمی‌گیرد که این مسائل سبب ایجاد رانت شد؛ ایجاد رانت هم با ورود سیمان به بورس با اشتباهی از سوی مدیران مربوطه صورت گرفته و هر کسی می‌تواند آن را خریداری کند، در حالی که هر کسی نمی‌تواند از سیمان فله استفاده کند. سیمان فله به سیلوهای مخصوص و زمان و مکان خاص نیاز دارد .
 
 
 
* وصل برق قیمت سیمان را پایین نیاورد

وی به افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی قیمت سیمان پاکتی و فله ای پس از قطعی دو هفته‌ای برق کارخانه‌های سیمان و کمیاب شدن و عدم فروش متاثر از آن اشاره و تصریح کرد: اگر ورود سیمان به بورس و قطعی برق با کار کارشناسی‌ انجام می‌شد دیگر شاهد افزایش قیمت و معضلات ناشی از آن نبودیم که از وزیر صمت درخواست حذف سیمان فله از بورس را داریم و مانند گذشته شرکت‌های سیمان بر، سیمان مورد نیاز خود را از کارخانه‌ها تامین کنند.
 
*بازارسازی برای دلال‌ها

گروه ای توضیح داد: دلال‌ها اجازه ندادند افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت سیمان برگردد و بازار را در دست گرفته‌اند.از طرفی در بورس اشتباهی که رخ داده این است که سهمیه‌بندی شده یعنی به یک سری از شرکت‌ها که هفته‌ای ۱۰۰۰ تن سیمان نیاز داشتند ۲۰۰ تن در نظر گرفته و شرکت‌ها مجبورند مابقی را از دلالان بخرند.

وی افزود: لازم است بورس با کارشناسان صمت و ذیصلاح جلسه سازنده ای برگزار و سیمان فله را از بورس خارج کنند و یا فقط به شرکت‌های سیمان بر زیر نظر انجمن بتن آماده و قطعات بتنی استان قزوین به شرکت‌های مربوطه به اندازه تولید و ظرفیت، سیمان تحویل شود.

این مسوول افزود: قیمت سیمان پاکتی قبل از قطعی برق کارخانه‌های سیمان ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان بوده که در حال حاضر به ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان رسیده است.

رئیس انجمن بتن آماده و قطعات بتنی استان قزوین با بیان اینکه سیمان فله قبل از قطعی برق بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده، بیان کرد: تا هفته گذشته سیمان فله تنی ۴ میلیون تومان هم شده بود که با سهمیه‌بندی به دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده و مابقی را باید از بازار آزاد خریداری کرد که همین موضوع سبب چالش و تنش شده است.
بعد از اینکه برق کارخانه‌های سیمان قطع شده بود دلالان آن را احتکار کرده بودند که اگر از مصالح فروشی که انبارش را پر از سیمان کرده وضعیت سیمان سوال می‌شود، ترغیب به خرید سیمان می‌کند در حالی که اگر ابزارهای حکومتی هم بخواهند قیمت سیمان را پایین بیاورند چون این فرد و امثال او متضرر می‌شوند بازار بهم می‌ریزد.

اظهارات فعالان صنعت سیمان، انبوه‌سازان و کارشناسان، نشان‌دهنده شکاف عمیق بین سیاست‌های کلان اقتصادی و واقعیت‌های بازار ساخت‌وساز است. مدیریت این بحران، نیازمند بازنگری فوری در سازوکار عرضه سیمان و نظارت مؤثر بر بورس کالاست.

آخرین خبر قزوین در اینستاگرام :
https://instagram.com/qazvin_today