بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی در حال بررسی و تحقیق در گچساران وجود دارد

فارس/ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران گفت: در این شهرستان بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی در حال بررسی و تحقیق وجود دارد.
صادق ماندنیزاده، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران اظهار کرد: حفاظت ونگهداری از آثار تاریخی در زنده نگه داشتن فرهنگ کهن و آئین گذشتگان و انتقال آن به نسل های آینده حائز اهمیت است.
وی بیان کرد:بیش از ۲۳۸ اثر تاریخی در گچساران وجود دارد که تاکنون ۱۳۸ اثر آن ثبت ملی شده است.رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران تصریح کرد: در این شهرستان بیش از ۱۵۰ اثر تاریخی نیز در حال بررسی و تحقیق وجود دارد.
ماندنی زاده عنوان کرد:از مهمترین آثار این شهرستان که در فهرست آثار ملی ثبت شده می توان به کوشک گدنگون، گنبد لیشتر، پل ساسانی خیرآباد، کاروان سرای خان عوض لیشتر و چهارطاقه خیرآباد اشاره کرد.
وی گفت: پل خیری محمدخان و قلعه باباکلان از مهمترین آثار به ثبت رسیده در دوره ساسانی در گچساران است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران خاطرنشان کرد: کاروان سرایخانعوض صفوی، قلعه آرو کهنه و گنبد لیشتر از آثار به جامانده دوره قبل از اسلام در این شهرستان هستند.
ماندنی زاده بیان کرد: تاکنون تعیین حریم ۵۵ اثر تاریخی در گچساران صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه حریم بنای تاریخی به ماندگاری و حفاظت از آن کمک میکند، افزود: تعیین حریم بناهای تاریخی میتواند محدودیتهایی را برای ساخت و ساز در اطراف بناهای تاریخی ایجاد کند و یا کاهش دهد.
ماندنی زاده اظهار کرد: سیاست اصلی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهادینه کردن فرهنگ حفظ و احیای آثار تاریخی به دست مردم است.