صدا و سیما/ سطح آلودگی مزارع استان به آفت سن گندم در مقایسه با سال قبل از آن ۱۳۸ درصد افزایش یافته است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان گفت: در سال زراعی جاری سطح مبارزه با سن غلات در خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۱۱ هکتار است که از این سطح ۹۵۱ هکتار مبارزه با سن مادری وهزار و ۴۶۰ هکتار مبارزه با پوره بوده است.
ضیائیان احمدی افزود: بیشترین سطح مبارزه در سال جاری مربوط به شهرستانهای سربیشه و قاین بوده است.
وی گفت: سطح مبارزه با سن غلات در استان در سال زراعی گذشته هزار و ۱۲ هکتار بوده که از این سطح ۶۱۰ هکتار مبارزه با سن مادری و ۴۰۲ هکتار مبارزه با پوره بوده و بیشترین سطح مبارزه در شهرستانهای نهبندان و طبس انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان گفت: در سال گذشته نتیجه مبارزه بسیار رضایت بخش بود به نحوی که متوسط آلودگی گندمهای تحویلی به مراکز خرید به این آفت یک صدم درصد بود.
ضیائیان احمدی افزود: در سال زراعی جاری دلایلی از جمله عدم وجود بارانهای شدید فصلی در پاییز و زمستان، افزایش میانگین دما به خصوص در مناطق گرم سن خیز، اختلاف میانگین دمای فروردین با میانگین بلند مدت استان و گرمتر شدن دمای فروردین و اردیبهشت، تعداد و میزان بارندگی کمتر در این ماهها، شرایط را برای جفتگیری و تفریخ موفق تعداد زیادی از تخمهای آفت و ظهور جمعیت بالایی از پورهها مساعد کرده است.
وی گفت: مبارزه با سن گندم در سال جاری در شهرستانهای قاین نهبندان، زیرکوه، سربیشه، خوسف و طبس یا در حال انجام و یا پایان پذیرفته است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان افزود: سن گندم مهمترین آفت غلات در ایران و کشورهای همسایه است و این حشره از مراحل مختلف گندم (از پنجهزنی تا خوشهدهی) تغذیه کرده و خسارات کمی و کیفی ایجاد میکند.
ضیائیان احمدی گفت: خسارت کمی شامل کاهش وزن و عملکرد محصول و خسارت کیفی شامل کاهش خاصیت نانوایی گندم است و سن گندم با تزریق ترکیبات شیمیایی به دانه گندم، کیفیت آرد را کاهش میدهد.
وی افزود: سن گندم به تمام بخشهای گیاه، از جمله جوانه مرکزی، برگها، ساقه، خوشه و دانهها حمله میکند و دانههای سنزده با بیش از ۲% آلودگی فاقد کیفیت نانوایی هستند و این گندم حتی توسط مراکز خرید دولتی گندم نیز تحویل گرفته نمیشود.
بازار