نماد آخرین خبر

توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات ایام محرم

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات ایام محرم

صدا و سیما/ عزاداران حسینی که در توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر شرکت دارند ضروری است برای حفظ سلامت افراد توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات ایام محرم
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه  افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند گفت: رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است و هرگونه پخت وپز در مکان‌های دارای شرایط بهداشتی صورت پذیرد.
 
جودکی گفت: مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد. توصیه می‌شود از مواد غذایی بسته بندی شده دارای تأییدیه بهداشتی استفاده شود. از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده دارای تأییدیه از سازمان دامپزشکی استفاده شود و از ذبح و قربانی در معابر عمومی و پخش خونانه و سایر فضولات در محیط خودداری شود.
 
او افزود:  از نمک‌های ید دار بسته بندی و روغن‌های خوراکی ترانس پایین و دارای مجوز از وزارت بهداشت استفاده شود هم چنین از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) خودداری شود.
 
جودکی بیان کرد: در صورت لزوم، مواد غذایی آماده و پخته شده باید در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد نگهداری شود. (مانند نگهداری روی شعله خیلی کم و یا نگهداری در گرمخانه ثابت یا سیار) و غذای بسته بندی شده در دمای محیط بیش از دو ساعت نگهدای نشود هم چنین مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم نباید نگه داری شود.
 
او با اشاره به اینکه از آب آشامیدنی شبکه‌های آبرسانی و یا آب‌های بطری شده استفاده شود گفت:تا حد امکان آب، شربت و یا شیر دارای بسته بندی و مجوز از وزارت بهداشت در بین دسته‌های عزاداری توزیع شود.
 
او در مورد بهداشت ظروف توزیع نذری نیز گفت: از ظروف یکبارمصرف مناسب و دارای مجوز از وزارت بهداشت، استفاده شود.
 
او افزود: سرویس‌های بهداشتی به طور منظم شستشو و ضدعفونی شود. وجود مایع دستشویی الزامی است. زباله‌های تولیدی به صورت مستمر جمع آوری و منتقل شودو در ایستگاه‌های صلواتی حتماً سطل آشغال با گنجایش لازم و دارای کیسه زباله قرار دهند.
 
جودکی ادامه داد: دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری‌های واگیر نظیر اسهال، استفراغ، عطسه، سرفه، آبریزش بینی از ادامه فعالیت خودداری کنند.
 
او گفت: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی با سامانه شکایات ۱۹۰ تماس حاصل نمایید.





آخرین خبر البرز در اینستاگرام :
https://instagram.com/alborztoday