مالیات مردم بروجرد صرف ساخت ورزشگاه و مدرسه شد

تسنیم/ مدیر اداره مالیات بروجرد گفت: ۳۱ مرداد پایان مهلت ارسال اظهارنامههای مالیاتی مشاغل است و در حال حاضر تا پایان تیرماه امکان ارسال اظهارنامههای مالیاتی مستغلات و اشخاص حقوقی فراهم می باشد.
حسین پیرهادی، مدیر اداره مالیات بروجرد در نشستی با خبرنگاران که در سالن اداره مالیات برگزار شد در بیان مزایای استفاده از تبصره 100 قانون مالیاتهای مستقیم در تعیین به مالیات عنوان کرد: فرد معاف از تهیه اظهارنامه است و تعیین مالیات با سرعت بیشتر ، عدم نیاز به ارائه دفاتر قانونی و مستندات ،کاهش ریسک جرائم مالیاتی ، پیش بینی پذیری هزینه ها ، پرداخت به صورت اقساطی بدون ارائه چک و یا تضمین ، افزایش رضایتمندی مودیان و صرفه جویی در زمان را به همراه دارد.
وی با اشاره به باز بودن سامانه ثبت اظهارنامه مالیاتی در منابع مستغلات و اشخاص حقوقی درباره فواید قانونی ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر گفت: پر کردن به موقع اظهارنامه مالیاتی فرصت استفاده از معافیت ها و بخشودگی جرائم مالیاتی را به راحتی فراهم می کند و از فواید اجتماعی ارائه به موقع اظهارنامه مالیاتی افزایش اعتماد عمومی و کمک به توسعه و آبادانی کشور و نظام میشود.
رئیس اداره مالیات بروجرد درباره فواید اقتصادی و حرفه ای ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نیز افزود: این امر موجب ایجاد سابقه مالیاتی شفاف ، بهره مندی فرد از مشوقهای دولت ، ایجاد نظم و انضباط مالی در کسب و کار و شناسایی رسمی کسب و کار برای دریافت مجوز و تسهیلات میشود.
پیرهادی تصریح کرد : طرح نشان دار کردن درآمدهای مالیاتی (که در سال گذشته در ارسال اظهارنامه و تعیین مالیات برای اولین بار ارائه شده بود )از آن جهت اجرا شد که مودیان محترم مالیاتی با شرکت در این طرح محل مصرف مالیات خود را مشخص کنند که با انتخاب برخی از ایشان قسمتی از مالیات های تبصره 100 در پروژه های ورزشگاه علی بیات، منطقه اقتصادی روستای شب ماه و مدرسه علمیه بروجرد صرف شد.
معاون مدیرکل اداره مالیات لرستان در تشریح فواید طرح نشان دار کردن مالیات گفت: این طرح باعث حفظ سرمایه اجتماعی دولت ، تمکین مؤدیان، نظارت بر روند رشد پروژهها، رونق اقتصاد محلی ، توسعه مناطق محروم و افزایش اتحاد عمومی میشود و از مودیان خواست تا در اظهارنامه سال جاری خود نیز در این طرح شرکت تا هر چه بیشتر شاهد شکوفایی و رشد شهرستان بروجرد و اشترینان و مناطق زیر مجموعه باشیم.
پیرهادی با تاکید براینکه عوارض پرداختی به شهرداری ها صرف امور عمرانی شهر شده است درباره مبلغ کل پرداختی عوارض در سال 1403 اظهار کرد: کل این مبلغ 79 میلیارد تومان بوده است که به شهرداری بروجرد 64 میلیارد و 500 میلیون تومان ، شهرداری اشترینان یک میلیارد و 500 میلیون تومان و شهرداری ونایی یک میلیارد و 300 میلیون تومان پرداخت و همچنین مبلغ 180 میلیارد تومان سهم سلامت بهحساب علوم پزشکی لرستان واریز شده است.
وی در مورد تعداد اظهارنامه مالیاتی سال 1402 گفت: 33هزار و 726 مورد اظهار نامه مالیاتی در سال 1402 ثبت شده است که 80 درصد آن (26 هزار و 416 مورد) مشمول تبصره ماده 100 شده و از این اظهارنامه ها 58 درصد معاف از مالیات ، 20درصد مالیات بالای 10 میلیون تومان و 22 درصد زیر 10 میلیون تومان بوده است.
رئیس اداره مالیات بروجرد با اشاره به اینکه عمده درآمدهای مالیاتی در سال 1403 از بخش شرکت ها بوده است افزود: کل مبلغ مالیات دریافتی 1403 مبلغ 750 میلیارد تومان بوده است که 260 میلیارد تومان بابت مالیات اشخاص حقوقی و شرکت ها ، 27 میلیارد تومان مالیات حقوق بخش دولتی ، 28 میلیارد حقوق بخش خصوصی ،180 میلیارد تومان مالیات مشاغل شهر و 11 میلیاردو 800 میلیون تومان مالیات اجاره املاک و مابقی از سایر منابع از جمله نقل و انتقال املاک و .. بوده است.
پیرهادی درباره محل های مصرف برای مالیات پرداختی توسط مردم بیان کرد: این مالیات ها صرف مهمترین پروژه های ملی در کشور در حوزه های آب رسانی ، ساخت و تجهیز مدارس و بیمارستانها میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال گذر از سیستم سنتی و حرکت به سمت هوشمندسازی سیستم مالیات ستانی هستیم افزود: با هوشمندسازی روند دریافت مالیات نقطه مبهمی وجود نخواهد داشت و ما با اجرای موثر ماده 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم به دنبال کاهش مراجعه افراد به اداره مالیاتی و انجام کلیه امورات از طریق دستگاههای الکترونیکی مانند تلفن همراه و .. و یا کافینت ها باشیم.
معاون مدیرکل کل اداره مالیات لرستان با تاکید بر اینکه پایگاه داده ها و بانک های اطلاعاتی صرفا برای سازمان امور مالیاتی نیست بیان کرد: سایر دستگاه های اجرایی میتوانند با استفاده از داده های به روز و به هنگام سیاستگذاری لازم را در حوزه تخصصی خود انجام دهند.
رئیس اداره مالیات بروجرد مزیت مهم بهره وری از پایگاه داده ها را شفاف شدن فرآیندهای مالیاتی دانست تصریح کرد: درگذشته مالیات بصورت برآوردی محاسبه میشد که امروزه براساس اطلاعات واقعی که مردم در سامانه ثبت میکنند یا خرید و فروش و تراکنش های بانکی آن ها محاسبه میگردد.
پیرهادی خاطر نشان کرد: نسبت مالیات بر تولید ناخالص داخلی در سال 1402 به عدد 7/7 درصد رسیده است که این نسبت در سال 1400 ، 5/7 درصد بوده است ، نسبت مالیات به منابع عمومی در سال 1402 به بیش از 50٪ رسید در حالیکه این رقم در سال 1400 زیر 30٪ بوده و نسبت مالیات به هزینه های جاری در سال 1402 به 73٪ رسیده که در سال 1400 رقم آن 40٪ بوده است.
وی در تایید جلوگیری از فرار مالیاتی گفت: برای جلوگیری از فرار مالیاتی سامانه 1526 و سامانه سوت زنی در کشور در دسترس عموم مردم است و در طول شبانه روز آماده پاسخگویی هستند و دولت برای افرادی که این موضوعات را افشا کند طرحهای تشویقی در نظر میگیرد.