آموزش کشاورزی در قم به صورت عملی در مزارع انجام میشود

ایرنا/ مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: آموزش و ترویج مباحث کشاورزی در این استان به صورت عملی و در داخل مزارع و باغات انجام میشود و اثرگذاری بالایی دارد.
کاظم شکوریان فرد در این رابطه بیان کرد: طی یکسال گذشته با هدف آموزش عملی مباحث کشاورزی، بیشاز ۴۵۰ مورد کارگاه، بازدید و دوره آموزشی و ترویجی در موضوعهایی همچون زراعت، باغبانی، امور دام و طیور، شیلات، آب و خاک، امور اراضی و صنایع تبدیلی به صورت عملی در قم برگزار شدهاست.
وی افزود: در جریان آموزش و ترویج مباحث کشاورزی در قم، تلاش میکنیم یادگیری نکات به صورت عملی صورت گیرد و شرکتکنندگان در دورههای آموزشی از نزدیک بتوانند با بهرهبرداران و کارشناسان بخش کشاورزی ارتباط داشته باشند. در این روش، بهرهبرداران تجربه و مهارتهای خود را بیواسطه به دانشپژوهان انتقال میدهند.
وی ادامه داد: قم از جمله استانهای موفق کشور در زمینه انتقال دانش کشاورزی است و اکنون بسیاری از بهرهبرداران بخش کشاورزی قم با وجود وسعت کم استان و چالشهای آبوهوایی آن برای فعالیت در این بخش، توانستهاند بهترین عملکرد را در تولید محصولات غذایی مورد نیاز مردم داشته باشند و رتبههای ملی کسب کنند.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.