صنعت قم در شرایط بحرانی ظرفیت مقاومت خوبی دارد

ایرنا/ مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم گفت: ۹۸ درصد صنایع استان از نوع کوچک و متوسط میباشد که مهترین مزیت این واحدها، انعطاف پذیری، چابکی و مقاومت آنها در شرایط بحرانی است.
وحید آشتیانی، در این خصوص بیان کرد: بر اساس مولفههای تابآوری، با توجه به پراکندگی واحدهای تولیدی استان در ۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی و همچنین رعایت اصول پدافند غیرعامل در آنها، ضریب آسیب پذیری واحدهای صنعتی قم در شرایط بحرانی پایین است.
وی تاکید کرد: در پی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، مسئولان بخش صنعت استان با همراهی صنعتگران و کارگران فعال در عرصه تولید، با بهرهگیری از تمامی امکانات برای حفظ و پویایی هرچه بیشتر فعالیتهای تولیدی در قم تلاش کردند و الگویی ماندگار از مدیریت بحران را به نمایش گذاشتند.
وی ادامه داد: از ساعت اولیه حمله رژیم صهیونستی به کشور، کمیته پدافند غیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تشکیل شد و تقسیم وظایف در آن صورت پذیرفت؛ همچنین با توجه به موقعیت مهم استانقم در چرخه تولید کشور، تلاش مدیران شهرکهای صنعتی و صنعتگران استان دوچندان شد که در نتیجه این اقدامها و به لطف الهی کوچکترین خللی در حوزه فعالیتهای تولیدی قم ایجاد نگردید.
آشتیانی همبستگی و همدلی بین دولت و بخش خصوصی در مواجهه با این جنگ و فائق آمدن بر مشکل را مثال زدنی دانست و عنوان کرد: در جنگ اخیر، با هم بودن و ید واحد شدن را با صنعتگران تجربه و تمرین کردیم و اینکه چگونه می توان در سخت ترین شرایط تهدید دشمن را به فرصتی بینظیر برای خدمت تبدیل کرد
گفتنی است فعالیتهای تجاری و صادرات محصولات تولیدی استان قم به خوبی دنبال میشود در همین رابطه طی سهماه سپری شده از سال، بیش از ۵۱ میلیون دلار کالا در قالب تعداد یکهزار و ۲۱۸ اظهارنامه و به وزن حدود ۴۵ هزار تُن از قم صادر شد.
۴۱ درصد اقتصاد قم متعلق به بخش صنعت است و در حال حاضر حجم قابل توجهی از اشتغال استان در این بخش قرار دارد. قم رتبه ششم کشور از نظر اشتغال صنعتی را به خود اختصاص داده که این موضوع نشان دهنده اهمیت صنعت و سرمایه گذاری صورت گرفته برای آن طی سالهای اخیر در این استان است.
همچنین قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، چوب و مبلمان ثامن، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد. در شهرکها و نواحی صنعتی استان قم واحدهای صنعتی مختلف با ایجاد ظرفیت اشتغال برای بیش از ۵۰ هزار نفر وجود دارد که صنعتگران در آنها مشغول انجام فعالیتهای تولیدی مورد نیاز کشور هستند.
بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ایران جمعی از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان و افراد غیر نظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.
طبق اعلام رسمی، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، محمد مهدی طهرانچی، فریدون عباسی، سیدامیر حسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر، محمدرضا ذالفقاری و مطلبیزاده از چهرههای صاحب نامی بودند که در جنایت رژیم صهیونیستی به کشورمان به شهادت رسیدند.
ایالات متحده آمریکا هم بعد از مشاهده زمین گیر شدن رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوز به ایران، بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) رسما وارد این تجاوز شد و به سه مرکز هستهای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد. با این حال و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخهای کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارتهای آن، از صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتشبس شد. تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران اسلامی و جنگ ۱۲ روزه، با سربلندی مردم و نیروهای مسلح کشورمان پایان یافت، جنگی که دشمن صهیونی بر ما تحمیل کرد اما بار دیگر اتحاد و همدلی مردم ایران را به نمایش گذاشت و همین یکدلی و انسجام، پیروزی را برای ایران رقم زد.