صدا و سیما/ نخلبرداری در یزد، آیینی دیرینه و مذهبی است که در روز عاشورا به اوج خود میرسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نخل، در این مراسم، نمادی از تابوت امام حسین (ع) و یاران باوفایش است و عزاداران با حمل آن، یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی میدارند.
نخل، تابوت عشق؛ یادآور مظلومیت حسین (ع)
نخل، سازهای چوبی است که با پارچههای سیاه، آیینه، خنجر و دیگر اشیاء تزئین میشود. این سازه، نمادی از تابوت امام حسین (ع) است و به همین دلیل، از قداست ویژهای برخوردار است. مردم یزد، نخل را با احترام و تکریم خاصی حمل میکنند و در عزای امام حسین (ع) سوگواری میکنند.
نخلآرایی، نذری برای شهید کربلا
آمادهسازی نخل، یک نذر مذهبی است و توسط افرادی خاص انجام میشود. این افراد، با عشق و ارادت به امام حسین (ع)، نخل را با پارچههای سیاه، آیینه، خنجر و دیگر اشیاء تزئین میکنند.
هر یک از این اشیاء، نمادی از واقعه کربلا و مصائب امام حسین (ع) است.
حرکت نخل، تشییع نمادین پیکر اباعبدالله الحسین (ع)
در روز عاشورا، نخل توسط عزاداران از محل نگهداری خود به میدان اصلی شهر حمل میشود. این حرکت، نمادی از تشییع پیکر بیسر امام حسین (ع) است و عزاداران با نوحهسرایی و سینهزنی، در این غم جانکاه شریک میشوند.
در طول مسیر حرکت نخل، عزاداران زیر نخل جمع میشوند و با امام حسین (ع) تجدید بیعت میکنند.
آنان با فریاد «لبیک یا حسین»، آمادگی خود را برای پیروی از راه امام حسین (ع) و دفاع از ارزشهای اسلامی اعلام مینمایند.
نخل، نمادی از عشق و ایثار یزدیها
نخلبرداری در یزد، آیینی مذهبی و پرشور است که هر ساله در روز عاشورا برگزار میشود.
این مراسم در شهرهای مختلف استان یزد از جمله تفت، اشکذر، مهریز، میبد و زارچ برگزار میشود و در شهر یزد نیز در میدان امیرچخماق همزمان با روز عاشورا برگزار میشود.
بزرگترین مراسم نخل برداری در شهر تفت و در حسینیه شاه ولی انجام میشود و هزاران نفر از عزاداران حسینی با گردهمایی در این حسینیه، با سینه زنی و عزاداری، نخل برداری میکنند.
آیین نخل برداری، نمادی از عشق و ارادت مردم استان یزد به امام حسین (ع) و یاران باوفایش است و به تقویت ارزشهای اسلامی و معنوی در جامعه کمک میکند.
نویسنده: سیده نازنین میرطاهری
بازار