نماد آخرین خبر

مشارکت سمنانی‌ها در پویش اهدای خون «مهر حسینی، برای ایران»

منبع
ايرنا
بروزرسانی
مشارکت سمنانی‌ها در پویش اهدای خون «مهر حسینی، برای ایران»

ایرنا/ مردم نوع‌دوست دیار دارالمرحمه سمنان در قالب پویش «مهر حسینی، برای ایران» به یاد شهادت امام حسین (ع) و یاران وفادارش در کربلا با لب تشنه و مظلومانه، با نذر خون خود همدردی و همراهی با آن مظلومیت‌ها را به تصویر کشیدند.

امام حسین(ع) و لشکره ۷۲ نفره‌ کربلایی برای دفاع از حق و حقیقت با ظالمان جنگیدند و به عزت، انسانیت و آزادگی معنای ابدی بخشیدند.

پویش «نذر خون» در ماه‌های محرم و صفر به نیت حماسه کربلا و واقعه عاشورا نوعی اعلام همراهی است که اگر فرد در کربلا بود، مسیر حق را برمی‌گزید و خون خود را در راه حق تقدیم می‌کرد.

حماسه کربلا نوعی تلاش و جانفشانی برای نجات انسان‌ها از ضلالت و گمراهی و پیام عاشورا زندگی بر محور آزادگی و عزتمندی بود و اهدای خون نیز تلاشی برای نجات انسان‌ها متناسب با زمان است. در یک کلام می‌توان گفت که محرم، موسم پیوند نذر خون با پیام عاشوراست.

خون سالم ناجی زندگی است که هیچ جایگزینی ندارد. روزانه شمار زیادی از افراد به دلیل‌های مختلف همچون بیماری و مصدومیت بر اثر سوختگی، تصادف و یا حوادث کار، برای زنده‌ماندن به خون احتیاج دارند و مشارکت در پویش «مهر حسینی، برای ایران» با نذر خون فرصتی برای جلابخشی به جسم و روح و ترویج فرهنگ ایثار، مهربانی، نوع‌دوستی،‌ آزادگی و نجات جان انسان‌هاست.

نجات‌بخشیِ خونِ اهدایی شهروندان

قطره قطره خون اهدایی می‌تواند با جاری شدن در بدن یک مادر در خطر مرگ حتمی حین زایمان، او را نجات دهد تا رشد و پرورش نوزادش را شاهد باشد. خون اهدایی می‌تواند با تزریق به بدن نوزادانِ نیازمند تزریق خون یا نوزاد نارسی که به زردی دچار شده است، او را از مرگ برهاند و دل خانواده‌ای شاد شود.

شاید پدری برای آوردن لقمه نان حلال برای خانواده‌اش حین کار دچار سانحه شده باشد و قطره قطره خون اهدایی او را از مرگ نجات دهد و فرزندان قد و نیم قدش در یتیمی قد نکشند، کسی چه می‌داند دنیا چرخ گردون است.

بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی قرار دارند، از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون به شمار می‌روند و بسیاری از بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر ناگزیر نیازمند دریافت خون یا فرآورده های خونی به طور منظم هستند. طبق آنچه گفته شده است نیاز به خون همیشگی است و این نیاز هیچگاه توقفی نداشته و ندارد.

ناگفته نماند سمنان در شاخص مشارکت در اهدای خون با چهار درصد افزایش، در جایگاه ششم کشوری در سال ۱۴۰۳ قرار گرفت و در شاخص تعداد اهداکنندگان مستمر خون به نسبت جمعیت، در کشور دارای رتبه اول است که نشان از نوع‌دوستی مردمان این دیار کویری دارد.

شرایط اهدای خون

افراد گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال با حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم ساکن استان سمنان علاقه‌مند به مشارکت در پویش «مهر حسینی، برای ایران» می‌توانند برای مشارکت در این پویش به پایگاه‌های انتقال خون در شهرهای سمنان،‌گرمسار، دامغان و شاهرود مراجعه و پس از انجام معاینات و بررسی دقیق آزمایش‌های تجویز شده از سوی متخصصان و پزشکان مستقر در مراکز انتقال خون نسبت به اهدای خون اقدام کنند و البته پس از معاینه در صورت وجود کوچکترین مشکل، عمل خون‌گیری انجام نمی‌شود.

طبق گفته پزشکان، خانم‌ها هر چهار ماه یک بار در سال در مجموع سه بار و آقایان هر سه ماه یک بار و در مجموع چهار بار در سال می‌توانند خون اهدا کنند.

۷۱۶ مورد خونگیری و پلاکت‌فرزیس از ۷۹۵ مراجعه

مدیرکل انتقال خون سمنان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: پویش «مهر حسینی،‌برای ایران» از ششم تیر ۱۴۰۴ (یکم محرم) آغاز شد و تا پایان ماه صفر ادامه دارد. علاقه‌‍‌مندان به مشارکت در این پویش برای اهدای خون می‌توانند به یکی از چهار پایگاه انتقال خون در نقاط مختلف این استان مراجعه کنند.

محمدکاظم امیدیان افزود: ۷۹۵ نفر از زمان آغاز پویش «مهر حسینی، برای ایران» به پایگاه‌های انتقال خون در نقاط مختلف سمنان مراجعه کردند که پس از بررسی شرایط جسمی مراجعه‌کنندگان، ۶۹۲ مورد خونگیری و ۲۴ مورد پلاکت‌فرزیس انجام شد.

به گزارش ایرنا، خون کامل از چندین جز شامل پلاکت‌ها، پلاسما، گلبول‌های سفید و قرمز تشکیل شده است و پلاکت فرزیس، یکی از روش‌های اهدای خون است که تنها یک جز خاص از خون اهداکننده داوطلب(پلاکت‌) جدا می‌شود و خون اهداکننده دوباره به بدن او بازگردانده می‌شود.

اهدای ۹۹ واحد خون و پلاکت طی تاسوعا و عاشورا

این مسوول با اشاره به مراجعه ۱۰۹ نفر به پایگاه‌های انتقال خون سمنان طی روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار کرد:طی این ۲ روز ۹۵ نفر خون و چهار نفر پلاک فرزیس اهدا کردند.

مدیرکل انتقال خون سمنان گفت: طبق بررسی‌ها مشارکت افراد در پویش نذر خون طی دهه نخست محرم ۱۴۰۴ در مقایسه با سال گذشته در این استان افزایش داشت.

امیدیان با اشاره به سهم اندک بانوان در اهدای خون، تصریح کرد: بانوان از گروه‌های کم‌خطر در جامعه هستند که انتظار می‌رود در ماه‌های محرم و صفر از کار خداپسندانه اهدای خون غافل نشوند.

به گزارش ایرنا، رعایت اصول بهداشتی، تغذیه‌ای و خویشتن‌داری اهداکننده در زمینه‌های مختلف از جمله پرهیز از مصرف مکمل‌های بدنسازی، خالکوبی(تاتو) و خودداری روابط جنسی خارج از عرف، لازمه اهدای خون برای نجات جان یک هموطن و توجه به این اصول در گرو تداوم زنجیره آگاهی‌بخشی است.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام :
https://instagram.com/semnan_today