صنعت سلولزی به دنبال احیای جایگاه در اقتصاد تولیدمحور کشور است

ایرنا/ رییس انجمن صنایع سلولزی و عضو اتاق بازرگانی استان البرز با تشریح چالشها و برنامههای پیشرو صنعت سلولزی گفت که این صنعت میتواند بار دیگر به بازیگر مهمی در زنجیره تولید کشور تبدیل شود.
حبیب الله هنرمندپور روز دوشنبه در نشست بررسی چالش های بخش سلولزی استان البرز افزود: در شرایطی که فعالان عرصه تولید کشور با چالشهایی همچون کمبود انرژی، محدودیت نقدینگی و بحران نیروی انسانی روبرو هستند، انجمن صنایع همگن سلولزی استان البرز با اتخاذ رویکردی عملیاتی و مسائلهمحور به دنبال آن است که افق جدیدی پیشروی این صنعت بگشاید.
رییس انجمن سلولزی استان البرز بیان کرد: تا پیش از این، انجمن سلولزی استان به صورت محدود و نسبی فعال بود اما با برگزاری انتخابات جدید در ماههای پایانی سال گذشته و شروع فعالیت هیأت مدیره، مسیر جدیدی با هدف ایجاد تحرک جدی و خروج از وضعیت انفعالی در پیش گرفته شد.
وی با اشاره به سه چالش عمده فعالان صنعت سلولزی افزود: کمبود نقدینگی، بحران نیروی انسانی و نبود ایمنی کافی در برابر حوادثی مانند آتشسوزی از جمله مشکلات شناسایی شده در این صنعت هستند که برای هر یک، برنامهریزیهای مشخصی در حال انجام است.
هنرمندپور در خصوص راهکارهای تأمین نقدینگی گفت: با ۲ تن از مدیران کل بانکی استان مذاکراتی صورت گرفته تا با تجمیع حسابهای حقوق پرسنلی کارخانهها در یک بانک مشخص، زمینه لازم برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش و خرید سلف فراهم شود.
وی همچنین بحران انرژی را یکی دیگر از معضلات جدی در صنعت کشور دانست و افزود: به منظور مقابله با این بحران، پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در شهرک صنعتی اشتهارد در دستور کار قرار گرفته است؛ تعاونی مربوطه نیز تشکیل شده و هدفگذاری اولیه تأمین ۲۰۰ مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی است، تحقق این پروژه میتواند واحدهای صنعتی را از خطر خاموشیهای ناگهانی مصون نگه دارد.
رییس انجمن صنایع سلولزی استان البرز با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بیمه، خاطرنشان کرد: تلاش شده خدماتی نظیر بیمه حوادث و بیمههای تکمیلی با رویکردی تخصصی و هزینهای به صرفه، در اختیار واحدهای صنعتی این حوزه قرار گیرد.
وی در خصوص تنوع محصولات تولیدی این صنعت در استان البرز بیان کرد: صنایع سلولزی شامل تولید کارتن و بستهبندی، پارچههای بدون بافت برای کاربردهای بهداشتی و پزشکی، پوشک، گان جراحی، دستمال کاغذی و سایر محصولات هستند که نقش کلیدی در زنجیره تأمین صنایع غذایی و دارویی دارند.
هنرمندپور همچنین با اشاره به ظرفیتهای داخلی این صنعت، اظهار کرد: به رغم فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمها، ۸۰ تا ۹۰ درصد مواداولیه مورد نیاز این صنایع در داخل کشور تأمین میشود. تنها برخی از انواع کاغذهای فانتزی نیاز به واردات دارند، همچنین بخشی از تولیدات داخلی به کشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس صادر میشود.
وی در ادامه نقش اتاق بازرگانی را در حمایت از صنایع کشور مؤثر دانست و گفت: سال گذشته شاهد همافزایی بیسابقهای میان اتاق بازرگانی و خانه صنعت استان بودیم. این هماهنگی و وحدترویه، موجب تقویت قدرت چانهزنی و تسهیل پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی شده است.