۹۷۵ تُن بذر گندم در قم تولید شد

ایرنا/ قم - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در راستای افزایش کمی و کیفی تولید گندم استان و تامین امنیت غذایی مردم، مقدار ۹۷۵ تُن بذر گندم برای کاشت در سال زراعی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ در قم تولید شد که این میزان ۲۰ درصد بیشتر از برنامه مصوب است.
سید محمد سعادتی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: با توجه به اهمیت بذر به عنوان نهاده اصلی تولید محصولات کشاورزی با برنامهریزیهای صورت گرفته مقدار ۹۷۵ تُن بذر گندم در انواع مختلف به عنوان پایه تامین یکی از مهمترین مواد غذایی مردم در استان قم تولید شد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از بذرهای مناسب در تولید گندم برای تامین امنیت غذایی مردم، افزود: بذرهای گندم تولید شده در استان قم از ارقام مقاوم به تنشهای محیطی (آب و هوایی) همچون خشکی و دارای ظرفیت عملکردی بالا برای تولید هرچه بیشتر محصول مورد نظر است.
گفتنی است کشت ارقام با ظرفیت تولید بالا میتواند باعث افزایش حداقل ۲۰ درصدی تولید محصول در واحد سطح شود، بنابراین استفاده از این ارقام به خصوص در حوزه محصولات راهبردی همچون گندم در استان قم که کشاورزی در آن با محدودیتهای محیطی و شرایط اقلیمی مواجه است، بسیار اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.