نماد آخرین خبر

آمار ابتلا به تب مالت در همدان کاهشی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
آمار ابتلا به تب مالت در همدان کاهشی است

ایرنا/ کارشناس بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آمار ابتلا به تب مالت در این استان از سال ۱۴۰۱ تا کنون روند کاهشی داشته است.

تقی حاجیلو، کارشناس بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: آمار ابتلا به تب مالت در سال ۱۴۰۱، یک هزار و ۸۴۱ نفر، سال ۱۴۰۲، یک هزار و ۳۱۳ و سال گذشته یک هزار و ۱۵۵ مورد گزارش شده است.
وی اضافه کرد: از سال ۱۴۰۰ یکسری کارها برای مهار تب مالت صورت گرفت که برای نمونه با هماهنگی دامپزشکی، تحقیقات و بررسی‌هایی انجام شده کانون های شیوع این بیماری در شهرها و روستاها مشخص شد.
کارشناس بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: انجام واکسیناسیون دام به ویژه در مناطق و کانون‌های آلوده، آموزش در مدارس، دهیاری و مراکز بهداشت موجب روند کاهشی تب مالت شده است.
حاجیلو بیان کرد: تب مالت یک بیماری عفونی و خطرناکی است که از دام به انسان و با خوردن لبنیات و گوشت آلوده به تب مالت منتقل می‌شود.
وی افزود: در صورت خوردن گوشت و امحا و احشام دام آلوده به تب مالت به صورت کبابی و خام احتمال انتقال بیماری بسیار زیاد است.
کارشناس بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: یکسری افراد شامل دامدار، گاودار، فعال در کارگاه لبنیات، فعال در کشتارگاه، سلاخ، قصاب، شکارچی حیوانات، فعال در آزمایشگاه تب مالت، افرادی که گوشت خام و لبنیات غیر پاستوریزه می‌خورند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
حاجیلو گفت: نوسان قیمت لبنیات و گوشت موجب مراجعه افراد به عرضه‌کنندگان گوشت و لبنیات که نظارتی بر روی آنها نیست، شده است.
وی اضافه کرد: البته یکسری باورهای غلط موجب استقبال شهروندان از این لبنیات‌های سنتی شده است هر چند مواد آلوده و نگهدارنده مورد استفاده در لبنیات‌های پاستوریزه با حرارت و دما مواد از بین می‌رود.
کارشناس بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: در صورت استفاده از لبنیات‌های غیر پاستوریزه باید سه تا پنج دقیقه از زمان جوشیدن شیر روی شعله بگذرد که بیشتر مواقع این زمان رعایت نمی‌شود.
حاجیلو با تاکید بر اینکه باید از مکان‌های مطمئن زیر پوشش بهداشتی مردم گوشت و لبنیات بخرند، تاکید کرد: برخی مواقع افرادی در زمان مسافرت از استان‌هایی که گوشت را ارزان عرضه می‌کنند خریداری کرده در حالیکه اغلب این نوع گوشت‌ها سالم نبوده و منجر به ابتلای فرد به تب مالت شده است.

آخرین خبر همدان در اینستاگرام :
https://www.instagram.com/hamedan_today