نماد آخرین خبر

نرخ بیکاری ۶.۹ درصدی سمنان در بهار ۱۴۰۴

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نرخ بیکاری ۶.۹ درصدی سمنان در بهار ۱۴۰۴

ایرنا/ نرخ بیکاری سمنان در بهار ۱۴۰۴ با یک‌وسه دهم درصد افزایش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶ و ۹ دهم درصد اعلام شد و به این ترتیب، سمنان در جایگاه شانزدهم در بین استان‌ها قرار گرفت.

طبق نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در بهار ۱۴۰۴ که از سوی مرکز آمار ایران ارایه شد، میانگین نرخ بیکاری کشور هفت و سه دهم درصد و در استان سمنان چهار دهم درصد کمتر از این عدد و به میزان ۶ و ۹ دهم درصد است. نرخ بیکاری این استان بهار ۱۴۰۳ حدود پنج و ۶ دهم درصد و در جایگاه دوم استان‌های کشور و در بهار ۱۴۰۲ حدود ۶ و هفت دهم درصد اعلام شده بود.

نرخ بیکاری سمنان لزوم بازنگری در سیاست‌های اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری در استان را بیش از پیش برجسته می‌کند.

طبق داده‌های مرکز آمار ایران، فاصله اطمینان ۹۵ درصدی نرخ بیکاری سمنان در بهار امسال بین پنج و ۲ دهم درصد تا هشت و ۶ دهم درصد برآورد شده است که نشان‌دهنده احتمال نوسان قابل توجه شاخص نرخ بیکاری در این استان است. بررسی شاخص‌های عمده بازار کار در بهار ۱۴۰۴ نشان می‌دهد نرخ بیکاری استان سمنان افزایش یافته و همزمان ۲ شاخص نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال در این استان روندی کاهشی داشته است.

روند نزولی نرخ مشارکت اقتصادی در سمنان

طبق گزارش‌ها، نرخ مشارکت اقتصادی استان سمنان در بهار ۱۴۰۴ حدود ۳۷ و چهار دهم درصد اعلام شد که در مقایسه با بهار ۱۴۰۳ حدود یک و ۶ دهم درصد کاهش داشت. این شاخص در بهار سال گذشته ۳۹ درصد بود.

نسبت اشتغال در استان سمنان نیز در بهار ۱۴۰۴ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روندی کاهشی داشت و از ۳۶ و هشت دهم درصد در بهار ۱۴۰۳ به ۳۴ و هشت دهم درصد در بهار ۱۴۰۴ رسید. این روند بیانگر کاهش سهم جمعیت شاغل در استان طی یک‌سال گذشته است.

افزایش نرخ بیکاری همزمان با کاهش نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال، نشان می‌دهد بازار کار استان سمنان در بهار ۱۴۰۴ با چالش‌های تازه‌ای روبه‌رو شده است. کاهش انگیزه برای حضور در بازار کار و کم‌رنگ شدن فرصت‌های شغلی می‌تواند از عوامل موثر در این روند باشد.

زنگ خطری برای بازار کار استان سمنان

کارشناسان حوزه کار و اشتغال بر این باورند که کاهش نرخ مشارکت اقتصادی می‌تواند زنگ خطری برای بازار کار استان سمنان باشد، چرا که بخشی از نیروی کار بالقوه به دلایل مختلفی از جمله نبود فرصت‌های شغلی پایدار، از حضور در بازار کار انصراف داده‌اند.

به اعتقاد تحلیلگران، برای بازگشت روند شاخص‌های بازار کار به مسیر مطلوب، باید حمایت از تولید و کسب‌وکارهای کوچک، ارتقای مهارت‌های شغلی جوانان و تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری در دستور کار مسوولان استان سمنان قرار گیرد.

سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و به عبارتی می‌تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام :
https://instagram.com/semnan_today