گندم و جو سهم ویژهای در کشاورزی قم دارد

ایرنا/ رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: در بخش زراعت، گندم، جو و کلزا مهمترین سهم را در کشاورزی استان بهخود اختصاص دادهاست.
حسین توکلی، در این رابطه بیان کرد: طی سالهای اخیر روند تولید محصولات راهبردی همچون گندم، جو و کلزا در بخش زراعت استان با استفاده از بذرهای اصلاح شده و مقاوم به تنشهای محیطی دنبال میشود و با تلاش صورت گرفته اکنون قم در حوزه ضریب نفوذ دانش در فعالیتهای کشاورزی از استانهای پیشگام کشور بهشمار میآید.
وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قم در راستای تامین امنیت غذایی مردم، پژوهشهای کاربردی بسیاری را در راستای افزایش سطح کمی و کیفی محصولات کشاورزی استان دنبال میکند که از مهمترین آنها در حوزه محصولات راهبردی همچون گندم، جو و کلزاست.
گفتنی کشاورزان قمی در زمینه کلزا عملکرد خوبی دارند و با مراقب صحیح و تغذیه گیاهی مناسب، توانستهاند در سطح ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع استان، ظرفیت تولید چهار هزار تُن محصول را عملیاتی کنند.
کلزا از محصولات اساسی بخش کشاورزی است که تولید آن تاثیر زیادی در خودکفایی تامین روغن مورد نیاز استان و کشور و تامین امنیت غذایی مردم دارد، بنابراین سازمان جهاد کشاورزی قم همواره افزایش کمی و کیفی تولید این محصول راهبردی را دنبال میکند.
همچنین به طور میانگین سالانه بیش از ۲۲ هزار هکتار از سطح مزارع قم به زیر کشت جو میرود و حدود صد هزار تن از این محصول برداشت میشود.
در خصوص محصول راهبردی گندم نیز امسال هشت هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان قم زیر کشت گندم رفت که از این میان هفت هزار هکتار گندم آبی و یکهزار و ۲۰۰ هکتار گندم دیم بود.
بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است؛ این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.