چرخ دامداری شیروان در مسیر راهاندازی؛ گره تامین منابع در حال گشایش

ایرنا/ وقتی نام دامداری ۱۰ هزار راسی شیروان به میان میآید، نگاهها به آیندهای روشن در صنعت دامپروری خراسان شمالی گره میخورد، طرحی که سالها در انتظار منابع مانده بود، حالا با رایزنیهای تازه، خود را برای برخاستن آماده میکند.
طرحی بلند پروازانه در میان دشتهای گسترده و پرظرفیت شیروان سالهاست چشمانتظار منابعی است که بتواند آن را از کاغذ به زمین و از طرح به اجرا برساند.
مجتمع دامداری ۱۰ هزار راسی شیروان که نامش با اشتغالزایی، توسعه پایدار و تحول در صنعت دامداری خراسان شمالی گره خورده، این روزها بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است.
پیگیریهای جدید مسئولان استانی، امیدها را برای آغاز دوباره عملیات اجرایی این پروژه کلان زنده کرده است.
دیدار اخیر «بهمن نوری» استاندار خراسان شمالی و «عباس قدرتی» نماینده مردم شیروان با «وهاب متقینیا» مدیرعامل بانک کشاورزی سرآغاز مرحلهای تازه در مسیر راهاندازی این طرح مهم بود.
استاندار خراسان شمالی: دامداری شیروان موتور محرک اشتغال منطقه است
استاندار خراسان شمالی در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای راهبردی طرح گفت: مجتمع دامداری ۱۰ هزار راسی شیروان، نهفقط یک طرح اقتصادی بلکه موتور محرک اشتغال و تولید در این منطقه است.
بهمن نوری اظهارکرد: راهاندازی این طرح، صدها فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میکند و میتواند بخش مهمی از زنجیره تامین گوشت و لبنیات در
وی با تاکید بر لزوم تسریع در تامین منابع مالی این طرح افزود: انتظار داریم بانک کشاورزی به عنوان یک نهاد تخصصی در حوزه کشاورزی و دامپروری با نگاهی حمایتی و جهادی نسبت به تامین اعتبار این طرح اقدام کند
استاندار خراسان شمالی افزود: فرصتهای اقتصادی نباید بهدلیل گرههای مالی از دست بروند.
مدیرعامل بانک کشاورزی: آمادگی برای حمایت مالی از پروژههای اولویتدار استان وجود دارد
مدیرعامل بانک کشاورزی در ادامه این نشست ضمن استقبال از پیگیریهای میدانی مسئولان خراسان شمالی گفت: بانک کشاورزی آمادگی دارد در چارچوب سیاستهای اعتباری از طرحهای مصوب سفر ریس جمهور بهویژه طرح هایی چون دامداری ۱۰ هزار راسی شیروان حمایت کند.
وهاب متقینیا ادامه داد: اینگونه پروژهها میتوانند نقش کلیدی در پایداری اقتصادی مناطق کمتر برخوردار داشته باشند.
وی همچنین بر اهمیت طرحهای تبصره ۱۸ در حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط تاکید کرد و افزود: بانک کشاورزی در کنار حمایت از طرحهای کلان، نگاه ویژهای به اشتغال پایدار، حمایت از جوانان، تامین مسکن و افزایش بهرهوری در مناطق روستایی دارد.
اکنون که گره تامین منابع مالی طرح دامداری شیروان در حال گشایش است، امید میرود چرخ این مجموعه عظیم به حرکت درآید و همزمان با آن، چرخ اقتصاد محلی، تولید دام و امنیت غذایی استان نیز جان تازهای بگیرد.
گاوداری ۱۰ هزار راسی دامداران شیروان، سال ۱۳۹۸ با سرمایهگذاری یکی از شرکت های وابسته به شستا در شهرستان شیروان کلید خورد اما به دلیل مشکل تامین آب و منابع اعتباری ناتمام ماند.
شهرستان شیروان با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین رتبه نخست را در تولید گوشت قرمز خراسان شمالی را دارد و سالانه بیش از پنج هزار تن گوشت قرمز در این شهرستان تولید و روانه بازار می شود.
سرانه سالانه مصرف شیر برای هر نفر در خراسان شمالی ۱۳۰ کیلوگرم است که شمار گاوداری های شیری در این شهرستان ۲۲ مورد صنعتی و ۲ هزار مورد سنتی با جمعیت دامی کمتر است.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پر جمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد که قطب مهم دامپروری و کشاورزی استان است.