نماد آخرین خبر

توانمندسازی مهارتی روستاییان در اولویت فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
توانمندسازی مهارتی روستاییان در اولویت فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی است

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان ‌جنوبی گفت: معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی، اجرای طرح‌های نوآورانه، عدالت آموزشی و توسعه مهارت‌آموزی در مناطق روستایی و محروم استان از اولویت‌های مهم این اداره‌کل است.

به گزارش خبرنگار ایرنا حسن کامرانی‌فر روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: امسال با تمرکز ویژه بر عدالت آموزشی، آموزش‌های عمومی، فنی، تخصصی و کسب‌وکار در قالب تیم‌های آموزشی سیار به روستاییان ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: تاکنون ۶۵ دوره آموزشی با مشارکت ۸۲۰ نفر در روستاها برگزار شده است، سال گذشته نیز ۱۸۲ دوره آموزشی با حضور ۲ هزار و ۷۵۱ نفر در مناطق روستایی استان برگزار شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان ‌جنوبی بیان کرد: برخی دوره‌های تخصصی مانند کابینت‌سازی، تراشکاری CNC و فلزکاری قابلیت اجرا در روستاها را ندارند و متقاضیان این دوره‌ها به شهرستان‌ها مراجعه می‌کنند.

وی تصریح کرد: برای تسهیل این فرآیند، ظرفیت محدودی تحت عنوان خوابگاه شبانه‌روزی در مرکز استان ایجاد شده تا افراد بتوانند اقامت کرده و آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

کامرانی‌فرد تأکید کرد: سیاست‌های سازمان بر توسعه آموزش‌های روستایی متمرکز است تا عدالت اجتماعی برقرار شده و فرصت‌های برابر برای همه اقشار فراهم آید.

وی با اشاره به اجرای «طرح همنوا» در همکاری با آموزش و پرورش، عنوان کرد: در سال جاری بسیاری از رشته‌های جدید آموزشی را در قالب این طرح در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهیم داد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان ‌جنوبی افزود: سال گذشته ۲۱ هزار و ۲۸۹ نفر در بخش دولتی در قالب سه میلیون و ۲۲۸ نفر ساعت آموزش دیده‌اند، همچنین در بخش غیر دولتی حدود ۱۱ هزار نفر با گذراندن یک میلیون و ۸۳۴ هزار ساعت آموزش‌های مهارتی توانمندسازی شدند.

کامرانی‌فر تصریح کرد: در چهار ماه نخست سال جاری نیز هفت هزار و ۳۸۳ نفر در بخش دولتی و ۲ هزار و ۹۲۴ نفر در بخش غیر دولتی ثبت‌نام و آموزش دیدند که در مجموع بیش از ۱۰ هزار نفر را شامل می‌شود.

وی درباره مسابقات ملی مهارت اظهار کرد: این مسابقات به صورت سالانه و در چهار مرحله شهرستانی، استانی، کشوری و جهانی برگزار می‌شود کهبه ترتیب برگزیدگان به مراحل بالاتر راه می‌یابند.

کسب ۶ مدال طلا و راهیابی به رقابت‌های بین‌المللی مهارت

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان ‌جنوبی در چند سال اخیر، استان خراسان‌جنوبی موفق به کسب ۶ مدال طلا، ۶ مدال نقره، ۹ مدال برنز و ۲۷ دیپلم افتخار در ۲۸ رشته در مسابقات ملی شده است.

وی افزود: برای نخستین بار، نمایندگان استان در مسابقات جهانی مهارت سال‌های ۲۰۲۲ در آلمان و ۲۰۲۴ در فرانسه حضور یافتند.

کامرانی‌فر با بیان اینکه ثبت نام از متقاضیان تا ۱۰ مرداد پیش رو ادامه دارد افزود: برای شرکت‌کنندگان نخبه کلاس‌های تکمیلی برگزار می‌شود تا آمادگی لازم برای حضور در مسابقات کشوری را کسب کنند و امیدواریم همشهریان بیشتری بتوانند در این رویدادها حضور پیدا کنند.

وی به مزایای برگزیدگان مسابقات ملی مهارت اشاره کرد و گفت: دارندگان این عنوان نخبگی، بدون کنکور می‌توانند در یک مقطع تحصیلی وارد دانشگاه شوند و همچنین امکان تاسیس آموزشگاه‌های آزاد و استخدام به عنوان مربی برای آنان فراهم است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه این افراد به عنوان سربازمربی نیز در مراکز آموزشی فعالیت خواهند کرد، گفت: علاوه بر تسهیلات نقدی و غیرنقدی، این نخبگان مهارتی به صنایع بزرگ معرفی شده و جذب می‌شوند و در برخی رشته‌ها مانند متاترونیک با حقوق و شرایط مناسب مشغول به کار شده‌اند.

وی با بیان اینکه دوره بعدی این مسابقات در سال ۲۰۲۶ در کشور چین برگزار خواهد شد تأکید کرد: هدف ما توسعه اشتغال پایدار و ایفای مسئولیت‌های اجتماعی از طریق مهارت‌آموزی است و امیدواریم با افزایش همکاری‌ها، دستاوردهای حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای در استان ارتقا یابد.

کامرانی‌فرد ادامه داد: مسابقات جهانی مهارت یکی از معتبرترین رویدادهای بین‌المللی است که معمولا بیش از ۱۶ کشور در آن شرکت می‌کنند و محدودیتی در تعداد شرکت‌کنندگان وجود ندارد.

وی عنوان کرد: ما در خراسان‌ جنوبی با تشخیص نیازها و توانمندسازی افراد، آموزش‌های هدفمند برگزار می‌کنیم تا نفرات برتر مسابقات، علاوه بر کسب رتبه، در بازار کار نیز جذب شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان‌ جنوبی به تخصص و تجربه استان در رشته‌های نوین از جمله برق، رباتیک و مهندسی مکانیک اشاره کرد و گفت: در این حوزه‌ها امکانات و تجهیزات مناسبی داریم و س��لانه نمایندگانی از استان در مسابقات کشوری حضور می‌یابند.

وی افزود: رشته متاترونیک که ترکیبی از مکانیک و کامپیوتر است، از رشته‌های شاخص ماست و در مسابقات کشوری جایگاه ویژه‌ای دارد.

کامرانی‌فرد ادامه داد: در سایت تربیت نیروی انسانی استان تجهیزات بیش از ۲۰ میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده و تنها سازه‌های مورد استفاده در مسابقات نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان ارزش دارند.

وی از تشکیل کنسرسیوم مهارت با مشارکت صنایع استانی خبر داد و افزود: بر این اساس، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان درخواست‌های صنایع را دریافت و بر اساس ظرفیت‌های اعلام شده، دوره‌های آموزشی را برگزار می‌کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه این هماهنگی و تنظیم‌گری به صورت کنسرسیومی انجام می‌شود، افزود: تاکنون چهار فرصت سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی معرفی شده تا از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنند.

وی بیان کرد: به عنوان مثال در حوزه گوهرسنگ در شهرستان فردوس، سوله و تجهیزات آموزشی سازمان در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته تا علاوه بر تولید، آموزش‌های مهارتی را نیز ارائه دهند.

کامرانی‌فرد اظهار کرد: هدف اصلی تسهیلگری و توسعه بخش گوهرسنگ در فردوس است، چرا که هزینه تأمین تجهیزات برای بخش خصوصی میلیاردها تومان در حالیکه این امکانات را رایگان در اختیار آنان قرار داده‌ایم.

راه‌اندازی نخستین مرکز هیئت امنایی در بخش صنایع

وی تصریح کرد: در همین خصوص، نخستین مرکز هیئت امنایی استان در بخش صنایع چوب راه‌اندازی می‌شود همچنین نخستین مرکز تخصصی مهارت‌های پیشرفته آغاز و امسال تجهیز می‌شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه امسال پردیس مهارت کارآفرینی و نوآوری را در دستور کار قرار داده‌ایم یادآور شد: طرح جوان ماهر و کارآفرین و اشتغال روستایی به منظور توانمندسازی و تولید ثروت و بهبود معیشت نیز در حال اجرا است.

وی افزود: نخستین دوره این طرح با حضور ۲۰ نفر از شهرستان‌های استان برگزار شد، در این دوره که به مدت سه هفته به طول انجامید، آموزش‌هایی در زمینه تاسیسات، جوشکاری و برق ارائه شد و شرکت‌کنندگان به عنوان نیروی متخصص آماده ورود به بازار کار شدند.

کامرانی‌فر همچنین از نصب ۶ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی در مراکز روستایی خبر داد و بیان کرد: این نیروگاه‌ها با دو هدف تأمین انرژی و آموزش نحوه سرویس و نگهداری به بهره‌برداران نصب شده‌اند و به شبکه برق نیز متصل هستند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان عنوان کرد: ارتباط با سرمایه‌گذاران و ارائه آموزش‌های تخصصی به فعالان بخش خصوصی نیز در دستور کار قرار دارد و خراسان‌جنوبی به عنوان استان الگو در کشور «طرح کارآفند» را اجرا می‌کند.

وی با بیان اینکه در قالب این طرح چرخه آموزش و تولید هم‌زمان دنبال می‌شود افزود: به گونه‌ای که کارآموزان در طول دوره آموزشی محصولی را تولید و پس از پایان دوره، محصول خود را در بازار عرضه می‌کنند، همچنین فروشگاه مجازی برای عرضه محصولات کارآموزان در سطح کشور راه‌اندازی شده است.

کامرانی‌فر افزود: دو مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای کشوری در استان راه‌اندازی شده که فعالان حوزه‌های مختلف در کشور می‌توانند برای تعیین صلاحیت به این مراکز مراجعه کنند؛ مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای صنعت تایر کشور در کویر تایر و مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای زغال‌سنگ کشور در مجموعه زغال‌سنگ استان است که موافقت‌های اولیه برای فعالیت این مراکز نیز اخذ شده است.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today