معاون استاندار خراسان شمالی: ذخایر روغن افزایش یابد

ایرنا/ بجنورد – ایرنا – معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی بر ضرورت نظارت پیشگیرانه و اثربخش در سطح بازار تأکید کرد و گفت: اصناف استان انسانهایی آگاه و منصف هستند، اما باید با نگاهی کارشناسی و بدون ایجاد دغدغه، روند بازرسی و تنظیم بازار پیگیری شود.
محمودرضا معموری روز سهشنبه در نشست کارگروه تنظیم بازار استان افزود: نظارتها باید با هدف پیشگیری و ساماندهی انجام گیرد نه ایجاد تنش میان فعالان بازار. اصناف شرکای اقتصادی دولت در مدیریت بازار هستند و لازم است همراهی آنها حفظ شود.
معاون اقتصادی استاندار با اشاره به ضرورت تأمین امنیت غذایی استان، گفت: در شرایط فعلی، باید برای حمایت از مصرفکننده، ذخایر روغن برای دو تا سه ماه آینده در استان ایجاد شود.
وی همچنین بر افزایش ذخایر سایر کالاهای اساسی تأکید کرد و افزود: تأمین بهموقع و هدفمند این اقلام از بروز نوسانات قیمتی در بازار جلوگیری میکند.
پیگیری سهم استان از توزیع ۲۰ هزار تن برنج پاکستانی
معموری با اشاره به توزیع گسترده برنج پاکستانی در سطح کشور، خواستار تعیین و جذب سهم استان در این زمینه شد. وی از سازمان جهاد کشاورزی خواست که پیگیری لازم را برای جذب این سهم انجام دهد تا قیمت این کالای اساسی در بازار استان متعادل شود.
شناسایی و نظارت بر انبارهای کالا
معاون استاندار خراسان شمالی در ادامه بر شناسایی انبارهای فعال و غیرفعال در سطح استان تأکید کرد و گفت: تمام انبارها باید دارای مجوز مشخص از دستگاههای مسئول باشند و ورود و خروج کالا از آنها باید رصد و پایش شود.
وی بر تفکیک نوع انبارها و ایجاد بانک اطلاعاتی از محل نگهداری کالاهای اساسی در سطح استان تأکید کرد.
فرهنگسازی در مصرف نهادههای دامی صنعتی
معموری همچنین با اشاره به نیاز دامداران به نهادههای مناسب، گفت: توزیع بهموقع علوفه دامی بهویژه کنسانتره باید در دستور کار باشد. کنسانتره نسبت به جو ارزش غذایی بالاتری دارد، اما هنوز فرهنگ استفاده از آن در میان دامداران استان جا نیفتاده است.
وی از سازمان جهاد کشاورزی خواست تا با کار ترویجی و اطلاعرسانی در این زمینه، دامداران را نسبت به مزایای مصرف کنسانتره آگاه کنند.
حمایت از تولیدکنندگان خرد و بخش دامی سنتی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی همچنین بر حمایت ویژه از فعالان خرد در حوزه دامپروری و تولید شیر سنتی تأکید کرد و گفت: اکثر تولیدکنندگان شیر در استان، بهصورت سنتی و با زحمات فراوان فعالیت میکنند و لازم است قیمت شیر و دستمزد مراکز جمعآوری بر اساس آنالیز واقعی مشخص شود.
وی تصریح کرد: اقتصاد استان بر پایه فعالیتهای خرد و سنتی استوار است و باید سازمان جهاد کشاورزی حمایت مؤثری از این قشر داشته باشد.