صدا و سیما/ معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج گفت: دومین آییننامه تشویقی نوسازی و بهسازی بافت فرسوده شهر کرج با هدف تسهیل روند بازسازی و ارتقای کیفیت محیطی، در دو بخش نوسازی مسکن و توسعه کاربریهای خدماتی به تصویب رسید.
عباس سعیدیکیا اظهار کرد: بسته تشویقی جدید در بازه زمانی یک ساله اجرا میشود و در دو بخش اصلی نوسازی مسکن و ارتقای کیفیت محیطی طراحی شده است. در بخش نوسازی مسکن، عوارض صدور پروانه با تخفیف ۹۹ درصد لحاظ شده که شامل املاک مسکونی دو نقشهای نیز میشود. این تخفیف برابر با معادل عوارض پروانه محاسبه خواهد شد و از تخفیفها و امتیازات مصوبه شورای عالی شهرسازی بهرهمند میشود.
وی ادامه داد: در بخش ارتقای کیفیت محیطی، دو رویکرد همزمان پیگیری میشود؛ نخست ترغیب سرمایهگذاران برای ورود به ساخت کاربریهای خدماتی و بازگشایی معابر در بافت فرسوده و دوم هدفمندی بودجه برای اجرای طرح های عمرانی و بازآفرینی فضای شهری. به همین منظور، تقسیم بودجه ویژهای در محلات بافت فرسوده در نظر گرفته شده است.
معاون شهرسازی شهرداری کرج تصریح کرد: نکته مهم این است که امتیازات مربوط به کاربریهای خدماتی تنها محدود به بلوکهای بافت فرسوده نیست، بلکه با توجه به مصوبه کمیسیون ماده ۵، تمام کاربریهای خدماتی در ۶۳ محله بافت فرسوده شهر کرج مشمول این بسته تشویقی میشوند.
وی افزود: در این محلات، عوارض صدور پروانه برای کاربریهای فرهنگی، آموزشی، درمانی، ورزشی، مذهبی، پارکینگ همگانی و بازار روز با تخفیف ۹۹ درصد محاسبه میشود و برای نخستین بار عوارض آتشنشانی، پسماند و حملونقل ریلی نیز رایگان در نظر گرفته شده است.
سعیدیکیا اظهار داشت: در صورتی که املاک خدماتی درخواست افزایش تراکم، طبقه و سطح اشغال مطابق با بافت مجاور را داشته باشند، با تأیید کمیسیون ماده ۵ میتوانند بدون پرداخت ارزش افزوده از این امتیازات بهرهمند شوند.
وی گفت: در رویکرد سوم که به ترغیب سرمایهگذاران در احداث کاربریهای خدماتی و ارتقای کیفیت محیطی مربوط میشود، سرمایهگذارانی که وارد اجرای طرح های اولویتدار شهرداری مانند بازگشایی معابر یا پروژههای خدماتی شوند، میتوانند هزینههای خود را با ضریب افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصد با شهرداری تهاتر کنند.
معاون شهردار کرج بیان کرد: در خصوص معابر، در صورتی که معابر ناشی از تجمیع املاک از بین برود، این معابر با تخفیف ۹۹ درصد واگذار میشوند. همچنین املاک قولنامهای که اقدام به اخذ سند و پروانه کنند، یعنی پس از دریافت سند، اقدام به دریافت پروانه از شهرداری نمایند، عوارض صدور پروانه برای آنها به ۱۰ درصد کاهش مییابد، در حالی که پیش از این بین ۴۳ تا ۷۵ درصد بود.
سعیدیکیا، درباره هدفمندی تخصیص بودجه توضیح داد: سازمان عمران و بازآفرینی فضای شهری موظف است سالانه حداقل ۳۰ درصد از اسناد توسعه را محقق کند و گزارش آن را هر شش ماه یکبار به شورای شهر ارائه دهد. علاوه بر این، ۵ درصد از عوارض صدور پروانه جهت اجرای پروژههای بازار فردی به این سازمان اختصاص یافته است.
وی افزود: تخصیص بودجه برای پروژههای عمرانی نیز با تایید سازمان عمران و بازآفرینی فضای شهری انجام خواهد شد تا پروژههای بازآفرینی و بهسازی بافت فرسوده به شکل هدفمند و موثر پیش برود.
بازار