پروژههای خورشیدی لرستان در انتظار واگذاری زمین

تسنیم/ مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان از ادامه بلاتکلیفی واگذاری زمین برای پروژههای خورشیدی در این استان خبر داد.
با وجود تابش بیامان آفتاب در لرستان، توسعه انرژی خورشیدی در این استان همچنان گرفتار در سایه زمینهای واگذارنشده، پیچیدگیهای اداری و کمتحرکی بخش سرمایهگذاری است.
درحالیکه کمیته امداد، بهزیستی و بسیج اقداماتی را برای بهرهگیری از انرژیهای نو آغاز کردهاند، در حوزه پروژههای مگاواتی خورشیدی لرستان، پیشرفتی ملموس گزارش نشدهاست.
شیرزاد جمشیدی، مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان، در سخنانی، به مجموعهای از موانع اشاره کرد که مسیر سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی را بستهاند و مهمترین آنها را نبود زمین مناسب در تملک منابع طبیعی یا امور اراضی معرفی کرد.
بهگفته او اگر زمین مناسبی در اختیار شرکت توزیع برق قرار گیرد، میتوان وارد مذاکره برای اجرای پروژههای خورشیدی شد، اما تاکنون این مذاکرات به نتیجه مشخصی نرسیدهاند.
طبق اعلام مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان هنوز تنها یک ساختگاه از 16 محل تعریفشده برای احداث سامانههای خورشیدی باقی مانده که آن هم در مرحله بررسی واگذاری 99ساله در کمیسیون مالی زیستی است.
جمشیدی از پیگیری استاندار و معاون اقتصادی استاندار برای تأمین زمین پروژههای خورشیدی و از برنامههایی برای بهرهگیری از انرژی خورشیدی در ساختمانهای جدید، مشترکان پرمصرف و ادارات در لرستان خبر داد.
بهگفته او، اداراتی که تاکنون انرژی خورشیدی نصب نکردهاند، در اولویت دریافت اعتبار 40 میلیارد تومانی قرار گرفتهاند تا بتوانند سهم قانونی 20 درصدی خود را از انرژی خورشیدی تأمین کنند.
طبق قانون، تمام ادارات باید سالانه پنجدرصد از انرژی مصرفی خود را از خورشید تأمین کنند و در یک بازه چهارساله این رقم را به 20 درصد برسانند. در صورت تحقق این سهم، آنها میتوانند از تعرفه سبز با نرخ ترجیحی 7 هزار تومان بهرهمند شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان یادآور شد که در بخش صنعت، پنجدرصد از مصرف باید از انرژی خورشیدی تأمین شود، درحالیکه در بخش کشاورزی، این سهم به حدود 20 درصد میرسد.
جمشیدی اعلام کرد اگر همه برنامههای تدوینشده بهطور کامل اجرا شوند، میتوان طی سالهای آینده ظرفیت خورشیدی لرستان را به 300 مگاوات رساند.
بهگفته او سه پست برق جدید که میتوانند نقش حیاتی در تأمین برق ایفا کنند، هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند و در پروژههایی واقع در بروجرد و خرمآباد، پیمانکاران فعال هستند، اما خروجی مشخصی هنوز حاصل نشدهاست.
در لایهای عمیقتر، مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان به میراث یکدهه غفلت زیرساختی اشاره میکند. به باور او، بحران کنونی نتیجه 10 تا 12 سال بیتوجهی به توسعه شبکه بودهاست.